NBI/B: Ma délután indul a szezon!

A Piros csoportban csak három meccset rendeznek a hétvégén, a Zöldben viszont jön a komplett forduló - újraindul a hazai kosárélet!

fotó: Hübner Nyíregyháza BS Facebook

Piros csoport

A Piros csoportban csak három mérkőzést rendeznek ezen a hétvégén, minden napra jut egy az első körből. A nyitómeccs a Baja-Nyíregyháza derbi lesz, ami abszolút rangadónak ígérkezik - a vendégek nyíltan a feljutásért mennek most is, úgyhogy mindegy, hogy otthon vagy idegenben, de nyerni szeretnének, amire azért az élvonalban is meghatározónak számító Manny Ubillával mindenképpen jó esélyeik is lesznek. Persze a Baja is komoly csapat, ezt akár abból is láthatjuk, hogy az A csoportos Kaposvár ellen is nyert edzőmeccset, ráadásul a hazai pálya itt mindig komoly előnyt jelent, meglátjuk, hogy mire lesz ez elég a Nyíregyházával szemben.

Szombaton az újonc Rátgéber Akadémia csapata debütál a Vasas ellen, ez is izgalmas derbinek ígérkezik, vasárnap pedig a PVSK itteni együttese fogadja az MTK-t - a hazaiaknál elég bő a keret, ha mindenki elérhető, ráadásul most még nem lesz A csoportos forduló, így akár az élvonalbeli keretből is beszállhatnak páran. Az MTK egyébként még csak másfél hete játszotta első edzőmeccsét, úgyhogy a meccsritmus aligha van meg - ami persze jelenleg különböző mértékben, de mindenkit sújt...

2020. szeptember 25., péntek
18:00   Bajai Bácska FKE - HÜBNER-Nyíregyháza BS

2020. szeptember 26., szombat
18:30   Vasas Akadémia - RKA Pécs

2020. szeptember 27., vasárnap
17:00   PVSK-CARGATE - MTK-Elite Basket

Az első forduló többi mérkőzését a tervek szerint később rendezik meg, íme a menetrend:

2020. október 2., csütörtök
17:30   MEAFC-Miskolc - MAFC
18:00   Salgótarjáni KSE - BKG Príma Akadémia

2020. október 7., szerda
17:30   HOYA-Pannon Egyetem Veszprém - TF-BP

2020. november 4., szerda
19:30   Nagykőrösi Sólymok KE - Budapesti Honvéd SE
 

Zöld csoport

A Zöld csoportban teljes forduló lesz, minden találkozót lebonyolítanak a hétvégén. A nyitómeccs a Cegléd-Pápa derbi lesz pénteken, ahol a hazaiaknál nem igazán sikerült a felkészülés vége, jöttek a problémák, pedig a keret szépen formálódott addig, légiósuk ugyan nincs, de például megszerezték az élvonalból ismert Mészáros Mátét. A Pápa is jó csapat stabil játékosokkal, a felkészülés sem volt rossz, úgyhogy abszolút jó meccsnek ígérkezik ez, főleg nyitányként, majd ráfordulhatunk a Tiszaújváros-Újpestre - a hazaiak is erősítettek és az Újpest is jobbnak tűnik. Lesz még pénteken egy SMAFC-Bonyhád, ahol a hazaiak fiatalabb kerettel vágnak neki a szezonnak, míg a Bonyhád a Pakssal történt összefonódás miatt lehet kicsit magabiztosabb ezekben a nehéz időkben - meglátjuk, hogy mire jutnak, Sopron azért mindig nehéz terepnek számít.

Szombaton a Pénzügyőr újoncként debütál Egerben, az izgalmas csapatnak tűnő, erősítő Óbuda a fiatalnak ígérkező Békést fogadja, majd vasárnap a DEAC fiataljai találkoznak a Győrrel.

2020. szeptember 25., péntek
17:00   Ceglédi KE - Conoil Motax KC Pápa
18:30   Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix Kosárlabda Klub - Újpest-MT
19:00   SMAFC - Atomerőmű KSE Bonyhád

2020. szeptember 26., szombat
17:00   EKE Eger KOK - Pénzügyőr Sportegyesület
17:00   Óbudai Kaszások KA - Békési SzSK

2020. szeptember 27., vasárnap
16:00   DEAC U23 - Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus