NBI/B: Ma kezdődik a playoff!

Már pénteken elrajtolnak a rájátszás küzdelmei, nézzük, hogy mi vár ránk. 

fotó: hunbasket.hu

Piros csoport

A Piros csoport rájátszása a Salgótarján-Vasas párharc első felvonásával kezdődik, ahol a két csapat azonos mérleggel zárta az alapszakaszt, de a Tarján harcolta ki a jobb kiemelést, így övé lett a pályaelőny. A felek mindkét eddigi meccsét a salgótarjániak nyerték, utoljára március 20-án, egy szoros, 67-65-re végződő találkozón múlták felül riválisukat, ez pedig ott lehet a Vasas-játékosok fejében is - nagyon hasonló játékerőt képviselnek a csapatok, de a tarjáni hazai pálya és a két alapszakasz-meccs miatt azért a vendéglátók tűnnek esélyesebbnek.

A MAFC a liga legjobb formában lévő csapataként érkezett meg a playoffba, a Veszprémet pedig éppen múlt hétvégén verte meg 30 ponttal - ezek alapján Tóth Péterék abszolút favoritok, de a veszprémi kulcsemberekben bármikor benne van az extra és ez a csapat is bizonyította már, hogy egyáltalán nem lehet leírni. Ebben a párharcban sok múlhat a klasszisok egyéni teljesítményén, mindkét oldalon vannak olyan húzóemberek, akik el tudják dönteni a mérkőzéseket.

A Nyíregyháza érdekes helyzetben van, a simán megnyert alapszakasz vége nagyon zaklatottra sikerült, edzőt váltottak, futottak bele váratlan vereségbe, volt "balhéjuk", míg az NKA már azzal is teljesített minden elvárást, hogy nyolcadikként bejutott a PO-ba. Persze az esélyek kérdés nélkül Ubilláék mellett szólnak, minőségben, rutinban is teljesen más szint, a hazai pálya is őket segíti, de az NKA éppen idegenben okozott már meglepetéseket idén és ha nem lesz 100%-ban éles a Nyíregy, akkor könnyen lehet ebből egy "csapdameccs".

Végül vasárnap lesz a BKG-Honvéd párharc "megnyitója", ahol az a kérdés, hogy a hazaiaknál a Nagy testvérek milyen napot fognak ki - ha hozzák a megszokott szintjüket, akkor ők bármikor, bárki ellen képesek győzelmet jelenteni a csapatuk számára. A vendégek nincsenek kirobbanó formában, de a PO más kávéház, mély a keretük és ha éppen most tudnak jól dobni, jól büntetőzni, akkor bármire képesek lehetnek. 

Az alsóház is megkezdi, szombaton a MEAFC-PVSK és a TF-MTK derbiket rendezik meg, eldőlhet, kíváncsian várjuk, hogy az MTK-nak és a PVSK-nak lesz-e esélye. 

Playoff 1-8. helyért

Salgótarjáni KSE - Vasas Akadémia péntek 18:00
MAFC - HOYA-Pannon Egyetem Veszprém szombat 17:30
HÜBNER-Nyíregyháza BS - NKA Pécs szombat 18:00
BKG Príma Akadémia - Budapesti Honvéd SE vasárnap 17:00

Playoff 11-14. helyért

MEAFC-Miskolc - PVSK-CARGATE szombat 16:00
TF-BP - MTK-Elite Basket szombat 18:30

 

Zöld csoport

A Zöld csoportban is pénteken kezdődik a menet, a Vásárhely és a Pápa feszül majd egymásnak. A vendégek idegenben kevésbé voltak "brutálisak", mint otthon, de így is minden esélyük megvan a sikerre, hiszen az alapszakasz végére a Vásárhelynek becsúszott egy-két vereség, voltak gondok a csapatnál. A 11-1-es hazai mérleg persze most is a vendéglátók mellett szól, meglátjuk, hogy ezt sikerül-e érvényesíteni.

Szombaton rendezik a többi meccset, az Óbuda-Pénzügyőrnél egyértelműen a legutóbb Újpesten rangadót nyerő hazaiak a favoritok, a Pénzügyőr is jó csapat, de idegenben csak 4-8-at hozott és egy szinttel azért a topgárdák alatt van az erősorrendben. Az Újpest-Békésnél is hasonló a helyzet, ha a hazaiak végig élesek tudnak lenni, végig tudnak koncentrálni, akkor a játékerő és a hazai pálya miatt nyerniük kell akkor is, ha a Békés pozitív idegenbeli mutatóval zárta az alapszakaszt.  Végül lesz egy Cegléd-Bonyhád, ahol az alapszakaszt 21-3-mal megnyerő és otthon 12-0-t hozó első kiemelt természetesen még nagyobb favorit, itt lenne a leginkább meglepő egy esetleges vendégbravúr.

A DEAC-Eger kiesési csata majd kedden rajtol, ez szinte megjósolhatatlan, hogy kinek jön ki jobban a lépés. 

Playoff 1-8. helyért

Vásárhelyi Kosársuli - Conoil Motax KC Pápa péntek 18:00
Óbudai Kaszások KA - Pénzügyőr Sportegyesület szombat 17:00
Újpest-MT - Békési SzSK szombat 17:00
Ceglédi KE - Atomerőmű KSE Bonyhád szombat 17:30

 

Playout

DEAC U23 - EKE Eger KOK kedd 19:00

 

A Vásárhely-Pápát itt lehet élőben néznI.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus