NBI/B: Megizzasztotta a Nyíregyházát az NKA

Mutatjuk, hogy mi történt kedden és szerdán az NBI/B Piros és Zöld csoportjában. 

fotó: hunbasket.hu

Piros csoport

MEAFC-Miskolc - Vasas Akadémia 80-84 (15-25, 25-20, 23-18, 17-21)

Fontos meccs volt ez mindkét csapat számára, a MEAFC nagyon szeretne már nyerni az immár tíz mérkőzésre rúgó vereségszéria után, míg a Vasas a Nagykőrösön nyújtott gyengébb teljesítmény után akart javítani - utóbbinak jött össze a dolog. A vendégek az első negyedben meg tudtak lépni tíz ponttal, ott nagyon jól védekeztek, majd a MEAFC Lippai (22 pont, 5 lepattanó) és Kozák Márton (17 pont, 4 lepattanó) kosaraival, valamint Homoki dupla-duplájával (13 pont, 10 lepattanó) visszajött, kiegyenlített, egálra hozta a találkozót. A vasasban azonban volt még némi tartalék, a záró etapban ismét megfeszítette a védekezését és végül idegőrlő végjátékban nyerni tudott: az utolsó percben még 80-79 volt az állás, ám Medve Máté clutch dobásával a fővárosiak kerültek előnybe, majd kimaradt két miskolci dobás, a Vasas pedig három büntetővel beállította a végeredményt. 

A MEAFC legjobb dobói: Lippai 22, Kozák M. 17/6, Homoki 13/3
A Vasas legjobb dobói: Boros 18, Barócsi 15/6, Moravcsik 13/9

Szollár Gergő, MEAFC: Először is gratulálok a Vasasnak. Nehéz ilyenkor szavakat találni, mikor a harmadik egylabdás meccsünket bukjuk el ebben a hónapban. Annak örülök, hogy egy top csapattal tudtunk szoros mérkőzést játszani, de ennél több fog kelleni ahhoz, hogy ebben a bajnokságban meccseket nyerjünk. Dolgozunk tovább a győzelemért.

Faragó Péter, Vasas: Örülök, hogy a Nagykőrös mérkőzés után sikerült nyernünk. Sejtettük, hogy nem lesz könnyű mérkőzés, annak ellenére, hogy a hazaiak zsinórban több mérkőzést is elvesztettek, nem föltett kézzel fognak kiállni. Mi is voltunk ilyen helyzetben tavaly, úgyhogy tudjuk milyen napról-napra harcolni, hogy meglegyen az első győzelem. Az első  és a negyedik negyedben tudtuk a védekezésünkkel ráerőltetni az akaratunkat a hazaiakra, a köztes negyedekben kicsit lelazultunk. Mindig vissza tudtak jönni 10 pontról, a végén kellett egy pár extra egyéni teljesítmény tőlünk, úgy gondolom, hogy egy jó mérkőzés volt és megérdemelten nyertünk. Gratulálok a sajátjaimnak is, sok sikert kívánok a Miskolcnak, hogy legyen meg az első győzelem és szakadjon fel ez a gát.

 

NKA Pécs - HÜBNER-Nyíregyháza BS 98-104 - (22-18, 26-13, 17-19, 22-37, 11-17) hosszabbítás után

Szenzációs meccset vívtak a felek, a nagyot hajtó pécsiek az utolsó pillanatokig megizzasztották az eddig valamelyest a mezőnyből kiemelkedő listavezetőt. A vendégeknél Manny Ubillától (29 pont, 5 lepattanó, 6 gólpassz, 4 labdaszerzés) nagy meccse kellett, de mellette Tóth Gergely, Mohácsi Máté, Bus Iván és Mokánszki Máté játéka is nagyon fontos volt ahhoz, hogy valahogy behúzzák a győzelmet - a hazaiaknál Váits Olivér volt a legjobb dobó 20 ponttal, de náluk is többen játszottak nagyot. A rendes játékidő végén fél kézzel már fogta is a győzelmet az NKA, a 39. percben 86-77 volt az állás, de Mokánszki pontjaival és az utolsó pillanatokban beeső triplájával megmenekült és hosszabbításra mentette a meccset a Nyíregyháza - ott pedig már jobbnak bizonyult a vendégcsapat, így szívszorító vereséget szenvedett a Pécs. 

Az NKA legjobb dobói: Váits 20/6, Scherer 17/3, Karavdic 17/9
A Nyíregyháza legjobb dobói: Ubilla 29/12, Tóth G. 18, Mohácsi 16/6

Ivica Mavrenski, NKA: Gratulálok a Nyíregyházának a győzelemhez! Jó meccset játszottunk, majdnem negyven percen keresztül. Sajnos a rendes játékidő utolsó perceiben elfogyott az erőnk és a koncentrációnk is, a vendégek pedig egy szerencsés dobással kiegyenlítettek. Faultolni akartunk, de nem szabálytalankodott senki… Ez történt. Ezen az úton kell járnunk a folytatásban is, így kell játszanunk, de nem csak a legjobb csapatok ellen, hanem mindenki mással szemben is.

Siska János, Nyíregyháza: Gratulálok mindkét csapatnak, színvonalas, jó mérkőzést játszottak egymással! Az első félidőben nem találtuk a ritmust az agresszíven védekező és gyorsan támadó hazaiakkal szemben. A második félidő arról szólt, hogy egalizáljunk. A hosszabbításban aztán talán a több rutinunknak köszönhetően nyertük meg a meccset. Sok sikert kívánok a pécsi csapatnak!

 

Salgótarjáni KSE - Nagykőrösi Sólymok KE 86-79 (23-20, 23-18, 26-20, 14-21)

Alapvetően jobban játszott ezen a mérkőzésen a Salgótarján, a hazaiak jobban dobtak, nyerték a lepattanózást és kevesebb labdát adtak el, emellett pedig a meccs nagy részében a védekezésük is működött - ezzel együtt a Lakosa-Fehér páros által húzott Nagykőrös közel tudott maradni és a 10-15 pont közötti hátrányából vissza tudott jönni és megközelítette ellenfelét. A kisebb hullámvölgyet azonban kimozogta a Tarján és Herendicék végül nagyon fontos győzelmet arattak hazai pályán, így 9-7-tel ott van a hatodik helyen.

A Salgótarján legjobb dobói: Herendic 21/3, Joó 15/6, Boinitzer 15/3
A Nagykőrös legjobb dobói: Lakosa 26/6, Fehér 20/9, Mácsai 14

Szabó Zoltán, Salgótarján: Gratulálok a CSAPATNAK! A meccs nagy részében kontrolláltuk a játékot, s bár a negyedik negyed elején volt egy kis megingásunk, amikor vissza tudott jönni a szimpatikusan játszó és nagyot küzdő vendéggárda, végül sikerült megnyernünk ezt a számunkra rendkívül fontos találkozót. Remélem, ezzel magunk mögött tudjuk hagyni az utóbbi, negatív időszakot és lépésről-lépésre haladunk ismét céljaink elérése felé. Sok sikert kívánok a Nagykőrösnek a továbbiakra, Lakosa Ákosnak pedig mielőbbi felépülést!

Lakosa Zsolt, Nagykőrös: Mondhatnám, hogy utolsó vérünkig küzdöttünk ezen a meccsen, többek között egy ujjtörés és egy orrtörés is nehezítette a helyzetünket. Ennek ellenére mindent megtettünk a győzelemért és egy színvonalas mérkőzést játszottunk a jó teljesítményt nyújtó hazaiakkal. Gratulálok a Salgótarjánnak, sérültjeinknek pedig mielőbbi gyógyulást kívánok!

 

MTK-Elite Basket - MAFC 85-92 (19-19, 15-17, 26-33, 25-23)

Pontzáporos mérkőzést (illetve második félidőt) vívtak a felek, ahol a MAFC nem tudott igazán dominálni, de a második félidőben és különösen a harmadik negyedben annyival pontosabb volt a vendég gárda, hogy az elég volt a sikerhez. Egyénileg Csapai (30 pont, 7 lepattanó), Polgárdy (21-6-4) és Tóth Péter (18-8-4) továbbra is remek formát mutat, így volt ez most is és bár az MTK-nál Takács (30 pont, 7 lepattanó, 12/14 mezőnyből), illetve Jilling (24 pont, 6 gólpassz) nagyszerű teljesítménye sok mindenre elég volt, de győzelemre végül nem - a hajrában igazából már kontrollálta az eseményeket a MAFC, ott nem tudott igazi nyomást helyezni ellenfelére az MTK.

Az MTK legjobb dobói: Takács 30/6, Jilling 24/18, Láncos 9
A MAFC legjobb dobói: Csapai 30/6, Polgárdy 21/6, Tóth P. 18/3

Horváth Balázs, MTK: Gratulálok a MAFC csapatának a győzelemhez.

Garai Péter, MAFC: Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez.

 

Zöld csoport

Újpest-MT - Atomerőmű KSE Bonyhád 114-59 (24-19, 32-14, 23-7, 35-19)

Gálameccset rendezett az Újpest, a hazai együttesből végül heten is kétszámjegyű pontterméssel zártak és valósággal földbe döngölték a Bonyhádot. Ivosev (19 pont, 10 lepattanó, 7 gólpassz, 4 labdaszerzés, 3 blokk) volt a legjobb dobó, de szinte mindenki remekül játszott, elöl-hátul abszolúlt domináltak, úgyhogy bár már az első félidőt is több mint 20 ponttal nyerték meg, de utána sem álltak le, a 23-7-es harmadik negyeddel még rátettek egy lapáttal és a záró etapot is behúzták 16 egységgel, úgyhogy végül 55 pontos győzelmet könyvelhettek el. 

Az Újpest legjobb dobói: Ivosev 19, Pollák 17/9, Mészáros 15/9, 
A Bonyhád legjobb dobói: Somogyfoki 15/3, Verasztó 14/3, Dorogi 13/3

 

Ceglédi KE - Pénzügyőr Sportegyesület 88-81 (28-22, 18-17, 23-23, 19-19)

A listavezető Ceglédnek nem volt könnyű dolga a Pénzügyőrrel szemben, a vendégek jól dobtak mezőnyből és uralták a lepattanózást, amit a hazaiak a jóval hatékonyabb kinti dobásaikkal igyekeztek ellensúlyozni. Igazából a kezdés sikerült jobban a Cegléd számára, ott tudott kicsit meglépni és végig vezetett néhány (néha 10-12) ponttal, ám a vendégek a záró etapban még elindítottak egy utolsó rohamot, amellyel 74-74-nél utol is érték ellenfelüket. Itt válaszolt a Cegléd, de a Pénzügyőr még egy "lövést" leadott és 79-81-nél átvette a vezetést, így indult a 38. perc, ám innentől egy 9-0-val zárta a meccset a hazai alakulat, a vendégek pedig minden clutch játékot elrontottak - Fekete Viktor 5 ponttal és 1 gólpasszal vette ki a részét a meccsdöntő rohamból, őt mindenképpen ki kell emelnünk, főleg hogy amúgy is beszórt 23 pontot és 5/8 triplát 6 gólpasszal. 

A Cegléd legjobb dobói: Fekete 23/15, Mészáros 13/6, Tóth Z. 12/6
A Pénzügyőr legjobb dobói: Horváth B. 18/9, Szálas 16/6, Baranyi 13

 

EKE Eger KOK - Óbudai Kaszások KA 62-76 (10-24, 20-19, 17-13, 15-20)

Az első negyedben "odacsapott" az esélyesebb Óbuda, a 24-10-re megnyert játékrész után azonban a remekül védekező, nagyot hajtó, agresszíven játszó Eger is felnőtt erre a szintre és onnantól egy szoros mérkőzést láthattunk. A hazaiak annyira szívták magukat, hogy vissza is jöttek szinte egálra, de amikor kezdett volna égni a ház, akkor az Óbuda megint váltani tudott és egy-két jó játékkal ismét elnyúlt - innentől megvolt a meccs, hozta a nehéznek bizonyuló kötelezőt a vendégcsapat. 

Az Eger legjobb dobói: Ungi 16/6, Szabó M. 14/9, Csomor 11/9
Az Óbuda legjobb dobói: Bencsik 18/3, Varga 16, Puszta 14/6, Horváth M. 14

Dr. Váczi Péter, Eger: Az Újpest után újabb él csapatot fogadtunk, abban mindenképp előre léptünk, hogy nem 25 perc után hanem 35 perc után vesztett el teljesen az esélyünk. Feljöttünk 3 pontra, aztán az ellenfél hosszabb padja miatt betudott hozni friss játékosokat és dobtak nekünk gyors 6 pontot, amivel vissza billentették a mérkőzést olyan szintre, amiből már nem tudtunk felállni. Azt gondolom amit tudtunk ma megtettünk.

Armaghani Saeed, Óbuda: Gratulálok mindkét csapatnak! Az egri csapat ma nagyon jól felszívta magát, jó százalékkal dobtak kintről. Örülök a győzelemnek és további sok sikert kívánok mindkét csapatnak.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus