NBI/B: Nyíregyháza-BKG döntő a Piros csoportban

A Vasas és a MAFC sem tudott bravúrt bemutatni idegenben, kialakult a Piros csoport döntőjének párosítása. 

fotó: hunbasket.hu / BKG Príma Akadémia - Varga János

HÜBNER-Nyíregyháza BS - Vasas Akadémia 82-68 (22-28, 23-16, 16-13, 21-11)

Az ötödik meccsen a Vasas kezdett jobban, az első negyedben parádés támadójátékkal nyitottak a vendégek és bár onnantól visszaestek elöl, de óriásit küzdve partiban voltak egészen a záró etapig. A Nyíregyháza aztán ott, a széria utolsó játékrészében ellenfele fölé nőtt, gyors öt ponttal jelentkezett a gárda és az ott kiépített előnyét már be tudta osztani a végéig - a Vasas összesen 11 egységet tudott összeszedni az egész negyedben, a nyíregyházi védekezés itt már szinte hibátlanul zárt. A hazaiaknál Tóth Gergely (21 pont, 8/9 mezőnyből), Manny Ubilla (11 pont, 7 lepattanó, 9 gólpassz) és Bazsó Brúnó (12 pont, 9 lepattanó, 5 gólpassz) adta az alapot, de mindenki hozzátett, míg a végül csak 38%-kal dobó Vasasnál Andrássy Géza (28 pont, 9 lepattanó, 37 VAL) lógott ki felfelé a dupla-duplázó Moravcsik Áron mellett.

A Nyíregyháza legjobb dobói: Tóth G. 21/3, Kiss B. 15/9, Bus 14/6
A Vasas legjobb dobói: Andrássy 28/12, Medve 11/6, Moravcsik 10

Boris Maljkovic, Nyíregyháza: Döntőben vagyunk egy kőkemény széria után, mert a a Vasas nagyon jól játszott minden téren, fizikálisan és taktikailag is, ezért gratulálok nekik. A mai meccsen a védekezésnek köszönhetjük a győzelmet, mert negyedről-negyedre egyre jobban összeállt. Ez a bizonyíték arra, hogy ennek a csapatnak van karaktere. Talán döntőnek beillő széria volt. Muszáj megemlítenem a játékvezetést, mert tökéletesen vezették a mérkőzést. Ebben a sikerben Siska János egész éves munkája is benne van. Gratulálok a játékosaimnak, mert a mai meccsen nagyon nagy összpontosítással harcoltak. Holnap kiderül ki lesz az ellenfelünk a döntőben. Maximálisan felfogunk készülni arra a párharcra is.

Faragó Péter, Vasas: Szeretnék gratulálni a hazai csapatnak, mert megérdemelten nyerték meg a mérkőzést. Mi a negyedik negyed elejéig, közepéig ott voltunk velük és aztán az a kicsi tapasztalat és lendület hiányzott nekünk, azt hiszem hogy átlendüljünk a holt ponton itt. Nagyon büszke vagyok a csapatnak az egész éves teljesítményére és arra, hogy mekkorát javultunk a playoffban, az szinte elképesztő. Tudom, hogy most mindenki csalódott, ezzel együtt szeretnénk szépen lezárni ezt a bronz szériát és megpróbálunk frissíteni, előrukkolni valami újjal. Azt azért elöljáróban el kell mondjam, nem nagyképűségből, hogy azt gondolom ez volt a döntő, mert egyetlen egy csapat van a hazai B csoportos mezőnyben, akik föltudja venni a Nyíregyházával a versenyt és azok mi vagyunk és nem hiszem, hogy gondot fog okozni másik csapat nekik akármelyik is jön arról az ágról, úgyhogy úgy gondolom felnőttünk, jobban mondva bele nőttünk ebbe a gatyába és ehhez gratulálok a sajátjaimnak is, a hazaiaknak meg a döntőbe jutáshoz. Óriási csata volt, nagyon élveztem még akkor is, ha kikaptunk.

A párharc végeredménye: 3-2 a Nyíregyháza javára.

 

BKG Príma Akadémia - MAFC 77-64 (21-16, 25-11, 15-16, 16-21)

Ezen a mérkőzésen a védekezések domináltak, mindkét csapat megcsinálta hátul, amit kellett, hiszen a BKG-nél például Nagy Botond 4/18-at, Nagy Benedek 6/17-et, míg a MAFC-nál Tóth Péter 7/20-at dobott csak mezőnyből, a kulcsembereknek nagyon nehéz dolguk volt most. Összességében viszont nem forgott nagy veszélyben a hazai siker, dr. Nagy Ágoston csapata az első félidőben tetemes előnyt épített fel, mert addig még jobban néztek ki elöl - 19 egységgel vezettek a nagyszünetben, amelyen ugyan a folytatásban kozmetikázott a védekezésben feljebb kapcsoló MAFC, de komoly nyomás alá nem tudta helyezni ellenfelét. Igazi ötödik meccsel, parázs csatával, kemény játékkal ért véget a széria, amelyben végül a mostani remek első félidőnek köszönhetően a pályaelőnyben lévő BKG bizonyult jobbnak, így készülhet a Nyíregyháza elleni fináléra.

A BKG legjobb dobói: Armaghani 20/3, Nagy Bo. 20/6, Nagy Be. 15/9
A MAFC legjobb dobói: Tóth P. 20/9, Misek 11/3, Polgárdy 10

Dr Nagy Ágoston, BKG: Köszönöm azoknak a játékosaimnak aki csodába illő módon vállalták a játékot sérüléseik ellenére! Nagyon szépen játszottunk az első félidőben, ahol ez volt a cél, hogy önfeledtek legyenek és magabiztosak, ez sikerült. Ennek az egész mérkőzésnek az apropója, hogy újra hiszünk a játékvezetésben!

Garai Péter, MAFC: Gratulálok a BKG-nak a döntőbe jutáshoz, sok sikert kívánok Nekik. Tipikus 5. mérkőzés volt tele indulattal, szenvedéllyel, rengeteg hibával. Meg kell tanulnunk alkalmazkodni a bajnokság végére előkerülő “A” csoportos bíráskodáshoz és mérkőzésekhez történő hozzáállásukhoz. Sajnálom , és bocsánatot kérek a csapat nevében a végjátékban történt számomra is elfogadhatatlan , színvonaltalan szócsatáért! Még egyszer sok sikert kívánok mindkét döntőbe jutott csapatnak, mert minden híreszteléssel ellentétben a döntő most kezdődik!

A párharc végeredménye: 3-2 a BKG javára.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus