NBI/B: Ötödik meccs lesz a Piros csoport döntőjében

Másodszor is egyenlített a BKG, az utolsó meccsig hűzódik a finálé.

fotó: hunbasket.hu / BKG Príma Akadémia / Varga János

NBI/B, Piros csoport, döntő, negyedik mérkőzés

BKG Príma Akadémia - HÜBNER-Nyíregyháza BS 82-75 (24-16, 19-23, 21-13, 18-23)

Nem tudta lezárni a döntőt a Nyíregyháza, a BKG remek játákkal aratott újabb hazai győzelmet és másodszor is kiegyenlítette a párharcot. A hazaiak jobban kezdtek, az első negyedben végig vezettek és nyolc ponttal nyerték a játékrészt, majd a második etapban 33-33-nál tudott egyszer egyenlíteni a Nyíregy - fordítani viszont nem, a nagyszünetben is a BKG járt előrébb négy egységgel. A fordulás után aztán egy 7-0-val ismét meglógtak Nagyék és vezettek 12 ponttal is, majd a záró etap elején 70-54 is állt az eredményjelzőn, úgy tűnt, hogy eldőlhet a küzdelem - a vendégek viszont itt még összeraktak egy utolsó rohamot és a 40. percre visszajöttek 76-73-ra. Itt azonban Armaghani letépett egy kulcsfontosságú támadópattanót, amelyből elsüllyesztett két büntetőt, majd Nagy Botond dobott clutch kosarat, végül pedig Nagy Benedek szerzett labdát, abból állították be a végeredményt - összességében végig kézben tartotta a meccset és magabiztosan győzött a BKG, amely sokkal jobban triplázott, jobban támadópattanózott, több labdát szerzett és kevesebbet adott el, mint ellenfele. Egyénileg az említett Nagy Botond (23 pont, 12 gólpassz), valamint Armaghani (15 pont, 8 lepattanó) hozta a legjobb számokat, míg a vendégeknél Tóth Gergely (26 pont, 10 lepattanó, 35 VAL) és Emmanuel Ubilla (22 pont, 5 lepattanó, 7 gólpassz, 9 eladott labda) igyekezett leginkább. 

A BKG legjobb dobói: Nagy Bo. 23/12, Armaghani 15/3, Buzás 14/6
A Nyíregyháza legjobb dobói: Tóth G. 26, Ubilla 22/12, Kiss B. 10/6

Dr Nagy Ágoston, BKG: Hoztuk a kötelezőt :) Nagyon-nagyon örülök, hogy sikerült, mert olyan taktikai feladatokat hajtottak végre amit nem sikerül minden meccsen. Gondolok itt a betörésekre, hogy felvállalták, hogy ment a labda és megkerestük azokat az embereket akiket egy kicsit jobban feladtak, miközben folyamatosan dominánsak akartunk maradni a játék bizonyos szegmenseiben. Ezt a kettőt sikerült most jól ötvözni, aminek az lett a következménye, hogy szép tiszta hármasok születtek, ami az elmúlt meccseken nem volt jellemző, mert nagyon szigorúan próbálták védeni a dobóinkat és ez egy kicsit kiszorított bennünket. Ma is volt erre példa, de nagyon örülök neki, hogy sikerült ezeknek a fiúknak egyenként és együttesen is felnőni egy olyan feladathoz, amire egész életükben emlékezni fognak. Különösen ha feltesszük az i-re a pontot szombaton.

Boris Maljkovic, Nyíregyháza: Mínusz 14-ről jöttünk vissza, amikor a végén néhány fontos támadólepattanót szerzett a BKG és szerintem ez döntötte el a meccset. De egész meccsen probléma volt a támadólepattanókkal. Muszáj a következő meccsen erre jobban odafigyelni és jobban kizárni. Ezen múlik. Mindenképpen gratulálok a BKG-nak, megérdemelten nyerték meg ezt a mérkőzést. Jobban kell koncentrálnunk, hogy meg tudjuk nyerni a következő meccset!

A párharc állása: 2-2.

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus