NBI/B: Rangadót nyert a Salgótarján és a Nyíregyháza is

Eredmények, statisztikák, összefoglalók, nyilatkozatok a B csoport hétközi fordulójából.

fotó: hunbasket.hu

Piros csoport

HÜBNER-Nyíregyháza BS - Vasas Akadémia 98-81 (18-27, 21-9, 32-18, 27-27)

Színvonalas meccset hozott a rangadó, amelyen a Vasas az első negyedben kicsit meglepte a Nyíregyházát és remek támadójátékkal tíz pont körüli előnyt tudott kiépíteni. A Nyíregyháza azonban hamar visszavágott, a következő tíz percben összesen kilenc pontot engedélyezett ellenfelének, a nagyszünetben már vezetett, madj a harmadik negyedben újabb ütést mért a Vasasra - az ott megszerzett jelentős előny után már nem forgott veszélyben a hazaiak sikere. A Nyíregynál Ubilla (29 pont, 6 gólpassz, 9/14 mezőnyből) és Bazsó (23 pont, 12 lepattanó, 5/11 tripla) villogott leginkább, míg a fővárosiaknál Moravcsik (20 pont, 6 gólpassz, 5/8 tripla) és Boros (19 pont, 5 gólpassz) hozta a legjobb számokat. 

A Nyíregyháza legjobb dobói: Ubilla 29/9, Bazsó 23/15, Mohácsi 15/6
A Vasas legjobb dobói: Moravcsik 20/15, Boros 19/3, Medve 12/9

Siska János, Nyíregyháza: Gratulálok a csapatomnak, mert egy nagyon nehéz, fizikális és taktikus mérkőzést nyertünk meg. Az első negyedben nem úgy működött a támadásunk és a védekezésünk sem mint ahogy szerettük volna, de a második negyedtől már jobban védekeztünk és a második félidőben már végig kontrolláltuk a mérkőzést. Gratulálok Faragó Péter kollégámnak, mert nagyon jól összerakta a Vasas csapatát és sok sikert kívánok nekik a bajnokág további részében.

Faragó Péter, Vasas: Gratulálok a Nyíregyházának a győzelemhez!Nekünk túl nagy volt a hullámvasút az egész mérkőzésen. Azt gondolom, hogy jól kezdtünk, utána volt egy olyan fázis, amikor nem nagyon találtunk be és akkor a védekezésben is elbizonytalanodtunk. A második félidőben megtörtént ugyanez, de akkor már nagyobb előnye volt a Nyíregyházának, amit tulajdonképpen a végéig tudott őrizni. Mi próbáltunk ki új dolgokat is, úgyhogy nem vagyok elégedetlen. Úgy gondolom hogy nem volt rossz teljesítmény, sajnos a hazaiak azokban a periódusokban, amikor fölénk kerekedtek, akkor nagyon fölénk kerekedtek, nem kicsit. És szeretném megemlíteni most már Siska Jani munkáját, aki itt dolgozik amióta az eszemet tudom és nem tudom mennyi kreditet kap, de jól összerakta ezt a gárdát, úgyhogy az ő keze nyoma is látszik ezen és gratulálok neki. Remélem, hogy a playoffban találkozunk még és akkor ha lesz egységes budapesti és nyíregyházi felfogás, akkor tudunk egy jó sorozatot játszani.

 

NKA Pécs - PVSK-CARGATE 77-76 (16-20, 24-22, 24-15, 13-19)

Mindent bevetett a PVSK, hiszen ott volt a csapatban az A-csoportos együttes egyik meghatározó légiósa, Lewis is, akit valamilyen oknál fogva leküldtek erre a meccsre a B-be - dobott is 32 pontot 8 lepattanóval, 5/11 triplával, de ő sem tudta győzelemhez segíteni övéit a városi riválissal szemben. Az alapvetően szoros mérkőzés negyedik negyedében már végig a stabilan játszó NKA vezetett, a jól védekező hazaiak kontrollálták az összecsapást, majd a legvégén tudott kicsit váltani a PVSK és Carev kosarával, majd labdaszerzésével egyenlíthetett volna. Meleg Gergő azonban csak az egyik büntetőjét tudta bedobni, így maradt az egypontos NKA-vezetés, a hátralévő időben pedig már senki nem talált a gyűrűbe - nagy izgalmak után aratott értékes győzelmet Ivica Mavrenski alakulata.

Az NKA legjobb dobói: Karavdic 21/3, Rosic 16/12, Scherer 10/3
A PVSK legjobb dobói: Lewis 32/15, Carev 16/3, Rátvay 12

Ivica Mavrenski, NKA: Kemény meccs volt, erre számítottunk, mert jó csapattal találkoztunk. Gratulálok a játékosaimnak a győzelemhez! Szerencsénk is volt, de úgy érzem, megérdemeltük ezt a sikert. Voltak rossz periódusaink, érződött a fiúkon némi feszültség, végül győztünk, és ez a lényeg. Sok sikert kívánok a PVSK-nak a folytatásra.

Rab Gyula, PVSK: Egylabdás meccset tudtunk játszani, aminek örülök, sajnos az utolsó két támadásunkat elhibáztuk. A mérkőzés során nagyon sok, tizennyolc támadó lepattanót engedélyeztünk ellenfelünknek. Fizikálisan nagyon erős volt ez a bajnoki. Néhány játékosunk hiányzott a rotációból, ennek ellenére volt esélyünk arra, hogy győzzünk.

 

Salgótarjáni KSE - HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 92-91 (32-26, 28-27, 23-15, 9-23)

Jobban játszott ezen a mérkőzésen a Salgótarján, a pontzáporos, látványos összecsapáson a hazaiak érvényesíteni tudták az akaratukat és három negyeden keresztül szétdobták a Veszprémet - az utolsó játékrésznek 15 pontos fórral állhattak neki. Ott azonban feltámadtak és óriási rohamba kezdtek a vendégek, akik Madár (42 pont, 8/16 tripla) parádéjával, valamint Dukics (23 pont, 10 lepattanó) és Szabó (16 pont, 7 lepattanó, 6 gólpassz) jó játékával visszajöttek a meccsbe, a 38. percben egyetlen labdára zárkóztak és bizony kellettek Herendic pontjai ahhoz, hogy elöl maradjon a Salgótarján. Madár utolsó triplájával aztán a 40. percben 92-91 lett az állás, mindkét félnek volt még több lehetősége, de senki nem tudott ezekkel élni, így körömrágós végjátékban, de megőrizte előnyét a hazai csapat és megnyerte a rangadót. 

A Salgótarján legjobb dobói: Sömenek 25/3, Boinitzer 17/9, Herendic 16/6
A Veszprém legjobb dobói: Madár 42/24, Dukic 23/6, Szabó P. 16/6

Szabó Zoltán, Salgótarján: A legfontosabb, hogy nyertünk, de ezt a meccset is magunknak tettük nehézzé, hiszen a sok hiba ellenére is harmincöt percig egyértelműen a mi kezünkben volt a találkozó irányítása, a végén mégis majdnem hagytuk kiénekelni a sajtot a szánkból. Az utolsó öt percben nagyon lelassultunk és rossz döntéseket hoztunk támadásban, így nem tudtuk lezárni a mérkőzést. A Veszprém pedig köszönte szépen és majdnem fordított, a végjátékban Fortuna segítségére is szükségünk volt, hogy előnyünkből egy pontot megtartsunk.

Baksa Szabolcs, Veszprém: Gratulálok a Salgótarjánnak a győzelemhez! Szerintem két nagyon jó csapat ütközete volt és elég színvonalas találkozót is játszottunk, bár voltak benne hullámvölgyek, hullámhegyek mindkét részéről. Mi a harmadik negyedben rossz teljesítményt nyújtottunk mindkét oldalon és a végén, úgy néz ki, ez egy kicsit soknak bizonyult, pont egy ponttal többnek, mint amit engedélyezhettünk volna. Saját együttesemnek is gratulálok a helytálláshoz, a salgótarjániaknak pedig további sok sikert kívánok és bízom benne, hogy a playoffban még találkozunk.

 

TF-BP - Nagykőrösi Sólymok KE 80-82 - hosszabbítás után (19-13, 21-21, 17-20, 13-16, 10-12)

Mindkét fél rossz passzban érkezett meg a meccsre, így nagyon fontos volt, hogy melyikük tudja behúzni ezt a győzelmet, de végül a Nagykőrös örülhetett a hosszabbítás végén. A rendes játékidő utolsó pillanataiban a hazaiak kihagytak egy büntetőt, Molnár két egypontossal egyenlített, majd mindkét fél hibázott, így jöhetett a ráadás, ahol 79-78-a előnyben megint a TF büntetőzhetett a legvégén. Szántó azonban egyet hibázott a vonalról, Bartos egy duplával egyenlített, majd Molnár ellopta a labdát Csíktől, így Mácsai az utolsó pillanatokban két büntetővel megnyerte a meccset a Nagykőrösnek. A felek között jelenleg ez a meccs a különbség a tabellán. 

A TF legjobb dobói: Kutrovich 19/3, Nagy Sz. 16/6, Karosi 15/6
A Nagykőrös legjobb dobói: Molnár M. 24/3, Mácsai 17/6, Bartos 14/6

Beák Gábor, TF: Nem bravúrt, hanem kötelező győzelmet szalasztottunk el. Nagyon fontos büntetőket hagytunk ki. Minket sújtott a faultarány, de nem érdemes kifogásokat keresni.

Molnár Miklós, Nagykőrös: Rengeteg hibával játszottunk, így nehéz volt a nagy különbségből felállni, de mindenki nagyot küzdött, a szívünk vitt minket előre. Példaértékű volt a hozzáállásunk, mindig jött valaki, aki segített a csapaton.

 

Budapesti Honvéd SE - MEAFC-Miskolc 92-81 (32-18, 12-25, 23-19, 25-19)

Parádésan kezdett, valósággal rárúgta az ajtót ellenfelére a Honvéd, amely nagyszerű támadójátékkal 32 pontt pakolt fel a táblára az első negyedben és kétszámjegyű fórba került - amit aztán szinte teljes egészében eltüntetett a nagyszünetig a kőkeményen visszavágó MEAFC. A fordulás után valamivel pontosabbnak bizonyultak a hazaiak, de végig szoros küzdelem zajlott, a miskolciaknak volt tartásuk és még a 37. percben is csak két pont volt a lemaradásuk. Itt azonban Szatmári két támadásból két nagyon fontos duplát küldött a gyűrűbe, majd megérkeztek a többiek is és a hazaiak összességében egy 12-4-gyel zárták le a meccset - a végeredméynt Tichov utolsó pillanatos triplája állította be, így fontos győzelemmel gazdagodott Puskás Artúr csapata.

A Honvéd legjobb dobói: Tichov 17/9, Tóth B. 12/3, Szatmári 12/6
A MEAFC legjobb dobói: Homoki 17, Tóth V. 16, Kozák M. 16

Puskás Artúr, Honvéd: Gratulálok a Srácoknak, lélektanilag nagyon fontos mérkőzést sikerült behúznunk. Ismét beigazolódott az a teoriám, hogy az esetek nagyon alacsony százalékában jó kiemelkedő támadójátékkal és komoly előnnyel kezdeni az első negyedben. Ott tudat alatt elhittük, ez könnyű lesz, holott ez a MEAFC már nagyon nem az, amellyel az odavágó során találkoztunk. A második félidőben óriási küzdelem folyt a pályán, mindkét gárda iszonyatos energiákat mozgósitott a győzelemért. Döntőnek bizonyult a hosszabb rotációnk és a minket oly sokszor elgáncsoló büntetők jobb szazalékú kihasználása. A végeredmény túlzó, ez egy klassszikus egylabdás derbi volt. Végül szeretnék külön gratulálni Takács Daninak, aki folyamatos izomgörcsöléssel mutatott higgadt irányitójátékot a végjátékban, a számára kiemelten fontos összecsapáson.

Szollár Gergő, Miskolc: Először is gratulálok a Honvédnak. Megérdemelten győztek. Az első negyed sokkja után volt tartása a csapatnak és szépen építkezve jöttünk vissza a mérkőzésbe. Sajnos a győzelem nem jött össze de megyünk tovább! Artúréknak sok sikert kívánok a továbbiakban.

 

Zöld csoport

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC - SMAFC 80-62 (21-17, 20-17, 14-19, 25-9)

Sokáig szorosan alakult a meccs, de azért a Győr vezetett, a hazaiak 40% felett dobtak távolról és védekezésben is voltak jó periódusaik, míg a SMAFC valamivel ingadozóbb teljesítményt nyújtott. A döntés aztán a záró etapban született meg, ott teljesen szétestek a vendégek és a győri csapat egy 25-9-es rohammal elintézte őket - a SMAFC ezzel nem tudott közeledni a középmezőnyhöz, a felek között most van egy háromgyőzelmes szakadék.

A Győr legjobb dobói: Kámán 15/6, Földesi 12/9, Lógár 12
A SMAFC legjobb dobói: Papp B. 21/9, Kovács B. 14, Márkus 10, Bakk 10

Csaplár-Nagy Ervin, Győr: Gratulálok a fiúknak a győzelemhez! Végre megérdemelten nyertük a mérkőzést, bár voltak hullámvölgyek. Sikeresek voltak a kinti dobásaink és a védekezésben is extrát tudtunk nyújtani. Gratulálok a fiúknak, remélem pénteken így folytatjuk!

Meszlényi Róbert, SMAFC: Nem volt ma bennünk elég energia. Nagyon sokáig szoros volt a meccs, és tudtunk volna fordítani, ha frissebben a játékosok. Sajnos ez nem történt meg. Fault problémánk is volt, Kovács Beni nagyon gyorsan összeszedte a négy faultot, ami felborította a csapatszerkezetet. Nekünk sok ez a heti két mérkőzés, ezt a csapat nem bírja el, ez már bebizonyosodott az előzőekben is. Mi max egy meccset tudunk jól játszani. Gratulálunk a Győrnek!

 

Atomerőmű KSE Bonyhád - Pénzügyőr Sportegyesület 69-56 (22-19, 14-16, 14-14, 19-7)

Mindkét csapat a védekezésével próbálta megnyerni a mérkőzést, a bonyhádiak jobb első negyedét leszámítva egyáltalán nem a támadójátékokról szólt az összecsapás - a hazaiak 36, a vendégek pedig mindössze 31%-kal dobtak mezőnyből, ez mindent elárul. Ezzel együtt a nagy izmozás három negyeden keresztül szoros küzdelmet hozott, aztán 52-52 után valamiért megborult a Pénzügyőr játéka, a Bonyhád pedig egy 17-1-es rohammal eldöntötte a győzelem sorsát - a vendégek a 32. percben dobták az utolsó mezőnykosarukat...

A Bonyhád legjobb dobói: Pajor 13/6, Dorogi 12, Baki 11/3
A Pénzügyőr legjobb dobói: Szálas 23/18, Kiss L. 13, Kovács M. 10/3

Morgen Frigyes. Bonyhád: Nem voltunk élesek a mérkőzésen - sorra kihagyott ziccerek, pocsék kinti mutató ami igen hektikus a mi játékunkban - talán az utolsó 6-7 perc értékelhető pozitívan és persze a legfontosabb, a győzelem! Gratulálok a fiúknak, fontos meccs lesz pénteken is!

Dr. Bagi Melinda, Pénzügyőr: Először is köszönjük a játékot ellenfelünknek. Sajnos azt gondolom, hogy ez a vereség teljes mértékben az én hibám, és legközelebb megpróbálok fegyelmezettebb lenni.

 

Vásárhelyi Kosársuli - Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK 101-64 (21-22, 32-15, 23-15, 25-12)

Könnyedén érvényesült a papírforma, a vendég tiszaújvárosiak egy negyeden keresztül tudták tartani a lépést, a második játékrészt viszont már 32-15-re nyerte a Vásárhely és onnantól uralta a találkozót. A hazaiak 59%-os mezőnymutatója egészen parádés, ahogy a 31 gólpassz is, a vendégek védekezése nem tudta megnehezíteni a dolgukat - egyénileg Varga Ákos (24 pont, 9/13 mezőnyből) és Vuk Pavlovic (11 pont, 8 lepattanó, 9 gólpassz, 0 eladott labda) emelhető ki leginkább. 

A Vásárhely legjobb dobói: Varga Á. 24/6, Bodócsi 15/3, Molnár 13/3
A Tiszaújváros legjobb dobói: Lajsz 22/3, Orliczki B. 14, Szilasi 14/6

Tóth Tamás, Vásárhely: Beragadtunk a rajtnál, mínusz tíznél kellett gyors rendeznem a sorokat, de onnan egészen más ritmusban és mentalitásban játszottunk. A szünet után kissé szétesett a Tiszaújváros játéka, mi pedig tudtunk kellő fordulatszámon pörögni. Kifejezetten elégedett vagyok a fiataljaink 48 dobott pontjával, a rutinosabb társaik ragyogóan készítettek nekik elő. A különbséget a végén túlzónak találom, nincs ennyi a két társaság között, de ma az első hat percet leszámítva mi akartuk jobban ezt a győzelmet. Sok sikert kívánok Szendrey kollégámnak a szezon hátralévő mérkőzéseihez, a saját csapatomnak pedig gratulálok!

Szendrey Zsombor, Tiszaújváros: Nagyon jó lendülettel kezdtük ezt a mérkőzést, csak bízni tudtunk abban, hogy ez ki tud tartani. Sajnos a második negyedet úgy kezdtük, hogy volt zsinórban négy eladott labdánk, amelyek gyermeteg hibának bizonyultak, ezt a hazai csapat ziccerekkel büntette meg. Ez olyannyira rányomta a bélyegét a csapatra, hogy már nem tudtunk felállni és fokozatosan nyílt az olló. Sajnos a félidőben sem sikerült megbeszélni, mit változtassunk és mire figyeljünk oda. Maximálisan megérdemelten győzött a hazai csapat, esélyük van a feljutásra, gratulálok nekik! Mi próbálkozunk tovább.

 

EKE Eger KOK - Ceglédi KE 56-80 (14-23, 15-20, 11-14, 16-23)

Összességében egyértelmű sikert aratott a Cegléd, érvényesítette a papírformát a listavezető, de az Eger is tette a dolgát, keményen, hajtósan kosárlabdázott és nem adta olcsón a bőrét. A hazai alakulatból igazából a pont hiányzott, csak 32%-kal dobtak mezőnyből Pomáziék és 18%-kal tripláztak, így vérmes reményeik nem lehettek a bravúrra, de nem vallottak szégyent a mind a 12 játékosát beküldő és mindegyiknek 10+ játékpercet adó Cegléddel szemben. 

Az Eger legjobb dobói: Máté 14/6, Pomázi 12/12, Szicsák 11
A Cegléd legjobb dobói: Tóth Z. 14/6, Fekete 14/6, Dobbs 11/9

Dr. Váczi Péter, Eger: Egyértelmű, hogy volt ennyi a két csapat közt. Nagyon örülök, hogy meccs végén meg lehetett beszélni a játékvezetőkkel, de úgy gondolom ezen a meccsen a Ceglédnek nem kellett a támogatásuk. Úgy gondolom rosszul működtek a játékvezetők is, és akármi történik ma a Cegléd egy jobb csapat, aki teljesen megérdemelte a győzelmet, csak rosszul esik, amikor a kis csapat még azt is kapja, hogy a kétes szituációkba egyszer így, egyszer úgy ítélünk.

Honti Viktor, Cegléd: Nagyon jó mérkőzést sikerült játszani az Egerrel. Habár a tabella utolsó helyén állnak, ezt a mai játékuk megcáfolta, jól és agresszívan játszottak. Formába akartunk hozni 1-2 játékosunkat és ez sikerült is, mert aki a pályára lépett mindenki hozzá tudott tenni a játékhoz.

 

Újpest-MT - DEAC U23 93-66 (23-18, 16-11, 19-19, 35-18)

Itt sem borult a papírforma, a jóval esélyesebb Újpest hozta a kötelezőt, igaz, három negyeden keresztül abszolút látótávolságon belül voltak a debreceni fiatalok - csak tíz pont volt közte a záró etap elején, ott azonban felpörgette a tempót a hazai alakulat és végül nagy arányúvá tette a győzelmét. Az újpestieknél Ivosev (21 pont, 11 lepattanó, 33 VAL), Mészáros Bence (21 pont, 5/7 tripla) és Horváth Kristóf (11 pont, 10 gólpassz) is, illetve az első meccsét játszó Peringer Balázs is szerzett 13 pontot 9 lepattanóval, valamint 3 gólpasszal kiegészítve. 

Az Újpest legjobb dobói: Ivosev 21/6, Mészáros 21/15, Peringer 13
A DEAC U23 legjobb dobói: Neuwirth 18/6, Pollák 16, Batbaatar 9/9

Surmann Gábor, Újpest: A mai mérkőzést megpróbáltuk felhasználni pár új dolog gyakorlására, ami vegyesen sült el összességében. Éppen ezért akár érezhettük úgy is, hogy ma "elszenvedtük ezt a győzelmet", még ha akadtak azért pozitívumok is. Meg kell jegyezzem, hogy ehhez kellett az is, hogy igazán partnerek voltak a nagy lelkesedéssel és extra motiváltan játszó hajdúságiak, amihez gratulálok nekik. Öröm volt számomra Peringer Balázs debütálása, akivel szerkezetben még "kellemetlenebbek" fogunk tudni lenni azt gondolom. A védekezésünk egyébként ezen az estén is rendben volt összességében, ami fontos lesz a jövőre nézve. Gondjaink gyakorlatilag egész évben jelen vannak, de a hitünk, és győzni akarásunk töretlen. Csapatomnak gratulálok természetesen, a srácok már alig várják a szombati mérkőzést, ahová mindenképpen a két bajnoki pont reményében megyünk az idei meglepetés csapat, a zöld csoportban remekül helytálló Pénzügyőrhöz. Végezetül ezzel a győzelemmel szeretnénk emlékezni a három évvel ezelőtt tragikusan elhunyt kiváló újpesti labdarúgó, Lázár Bence halálának évfordulójára.

Jesper Gustavsson, DEAC: Három negyeden keresztül jól játszottunk. Rendezett volt a védekezésünk és volt néhány extra kosarunk. A játékosaim keményen küzdöttek, azonban az Újpest az utolsó negyedben felénk kerekedett.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus