NBI/B: Veszprém-Honvéd és Óbuda-Vásárhely rangadó hétvégén

Teljes fordulatszámra kapcsol a B csoport, mutatjuk, hogy mi vár ránk a ma kezdődő 20. fordulóban. 

fotó: hunbasket.hu

Piros csoport

A csoport kiemelt rangadóját Veszprémben rendezik majd, ahol a negyedik-ötödik helyezettek feszülnek egymásnak. A szünetet mindenki másképp éli meg, a Honvédnak például volt benne egy vereség, de a Veszprém is kapott egy pofont a Vasastól, pedig előtte mindkét gárda jó formában volt - ennek ellenére két remek csapatról van szó, igaz, a Veszprémnél az egyéni extrákat, míg a Honvédnál inkább az extrák nélküli csapatteljesítményt lehetett eddig kiemelni. Egymással már ősszel is nagyszerű mérkőzést vívtak, akkor két ponttal a veszprémiek tudtak nyerni. 

A listavezető Nyíregyháza természetesen mindenhol favorit, a friss kupagyőztes most a zsinórban három győzelemből érkező Miskolchoz látogat esélyesként. Az üldöző BKG hasonló esélyekkel látogathat el Pécsre a PVSK-hoz, míg a fellendülő Vasas az NKA-t legyőző MTK-t fogadja - meglátjuk, hogy a sereghajtó tud-e meglepetést okozni.

Az említett NKA a hétközi siker után a sorozatban öt vereségnél tartó Bajához látogat, a Kovács Soma személyében újabb játékosát elvesztő Nagykőrös a jó formában lévő MAFC ellen próbálna megkapaszkodni, míg a Salgótarján az előző négy meccsét elvesztő TF ellen igyekszik közelebb kerülni a dobogóhoz. 

A program:

MEAFC-Miskolc - HÜBNER-Nyíregyháza BS péntek 17:30
Vasas Akadémia - MTK-Elite Basket péntek 18:30
Bajai Bácska FKE - NKA Pécs szombat 15:00
HOYA-Pannon Egyetem Veszprém - Budapesti Honvéd SE szombat 17:00
Nagykőrösi Sólymok KE - MAFC szombat 17:00
TF-BP - Salgótarjáni KSE szombat 18:30
PVSK-CARGATE - BKG Príma Akadémia vasárnap 17:00

 

Zöld csoport

A Zöldben a kiemelt rangadót szombaton rendezik, ahol a második Óbuda fogadja a harmadik Vásárhelyt - a hazaiak 7-1-re állnak otthon, míg a vendégek 4-4-re idegenben, az első egymás elleni meccsük is hazai sikerrel zárult (a Vásárhely öt ponttal nyert), így most is döntő lehet a hazai pálya. 

A listavezető Ceglédnek nem lesz könnyű dolga a jó formában lévő, felfelé ívelő Békéssel szemben, a Pápának kötelező nyerni a sorozatban nyolcat vesztő, utolsó helyen álló Eger ellen, a remek formába lendülő Pénzügyőrnek a SMAFC vendégeként is jó esélyei lesznek, a Tiszaújváros és a Győr találkozója ki-ki meccsnek tűnik, míg a 13-as vereségszériában lévő DEAC U23 a sorozatban hármat bukó Bonyhádot látja vendégül. 

A program: 

DEAC U23 - Atomerőmű KSE Bonyhád péntek 16:00
Ceglédi KE - Békési SzSK péntek 17:00
Conoil Motax KC Pápa - EKE Eger KOK péntek 18:00
Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK - Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC péntek 18:30
SMAFC - Pénzügyőr Sportegyesület péntek 19:00
Óbudai Kaszások KA - Vásárhelyi Kosársuli szombat 17:00

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus