NBI/B: Visszavágott a Nagykőrösnek az NKA, nyert a Vasas

Az utolsó negyedben döntöttek a fővárosiak a Baja vendégeként, míg a fiatal pécsi csapat a Nagykőrös otthonában tudott nyerni. 

fotó: hunbasket.hu

NBI/B Piros csoport

Bajai Bácska FKE - Vasas Akadémia 63-72 (17-18, 14-18, 20-14, 12-22)

Az utolsó negyedben vitte dűlőre a dolgot a Vasas, addig mindkét fél próbált minél szigorúbban védekezni és bár a nagyszünetben öt ponttal a vendégek vezettek, de a harmadik játékrészben a feljebb kapcsoló Baja meg tudta fordítani a találkozót. A záró etapban viszont a Vasas talált még egy fokozatot, az elfáradó hazaiak pedig nem tudtak erre válaszolni - egy 10-0-t repesztettek Borosék a negyed elején, onnantól pedig már kézben tartották a dolgokat. A támadópattanózást 15-3-ra megnyerő Vasas ezzel a sikerrel őrzi harmadik helyét a tabellán, míg a Baja sorozatban ötödször szenvedett vereséget. 

A Baja legjobb dobói: Jakab 20/3, Pongó 12/6, Vukicevic 11, Goldring J. 11/6
A Vasas legjobb dobói: Boros 17/3, Krasovec 14/6, Kelenföldi 9/3

Cservék Csaba, Baja: Sajnos a mérkőzés végére elfáradtunk. Támadásban rossz döntéseket hoztunk, sok büntetőt kihagytunk. E mellé nagyon sok támadó lepattanót engedtünk a Vasasnak és ők ezt pontokra is váltották. Nagyon közel volt az előző mérkőzés. Három negyedig még megoldottuk a feladatot, de folytatásban ez már kevésnek bizonyult. Bízom benne, hogy szombaton hatékonyabb támadójátékkal már nyerni tudunk.

Faragó Péter, Vasas: Először is, átérzem a hazai csapat helyzetét. Voltunk mi is hasonló helyzetben a covid után. Igyekeztünk maximálisan kihasználni a hosszabb rotációt és frissességünket valamint egy magabiztos győzelemmel érkeztünk az előző fordulóból. Ezt sikerült kihasználni a Baja ellen, akik ma egy kicsit gyengébben dobtak. Ehhez persze kellett a mi jó védekezésünk is. Sok sikert kívánok a hazaiaknak ahhoz, hogy visszataláljanak az útra ami a legjobb nyolc közé jutást jelenti.

 

Nagykőrösi Sólymok KE - NKA Pécs 78-90 (28-23, 18-22, 17-30, 15-15)

Az NKA visszavágott a szűk két hete elszenvedett vereségért, akkor otthon kapott ki a Nagykőröstől, ezúttal azonban visszaadta a kölcsönt. Pedig a hazaiak azóta nem játszottak meccset, készülhettek a visszavágóra, míg a fiatal pécsi csapat belenézett egy hazai vereségbe az MTK ellen - ezúttal viszont nagyon jó ritmusban kosárlabdázott a gárda, Karavdic (28 pont, 4/4 tripla), Benke (18 pont, 6 lepattanó, 5 gólpassz) és Kollár (17 pont, 5/6 tripla) remek dobóformájára építve pedig hozták is a kosarakat. Végül 53%-os mezőnymutatóval zártak, távolról pedig 13/25 dobásukat küldték a gyűrűbe, amellyel a Nagykőrös nem tudta tartani a lépést - az első félidő még rendben volt a hazaiaknál, aztán a harmadik negyedben szétnyílt az olló és már nem volt innen visszaút, hiába hozott jó számokat Kovács, Mácsai, vagy Fehér. 

A Nagykőrös legjobb dobói: Kovács S. 22/12, Mácsai 19/6, Fehér 17/3
Az NKA legjobb dobói: Karavdic 28/12, Benke 18/6, Kollár 17/15

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus