Szombaton pécsi házirangadó az A csoportba jutásért

A tabella első helyén álló NKA Pécs fogadja a második PVSK-VEOLIA gárdáját - több szempontból is érdekes mérkőzés következik a Piros csoportban.

Különleges mérkőzés következik a pécsi kosárlabda és a hazai másodosztály történelmében, hiszen a két baranyai csapat, az NKA Pécs és a Pécsi VSK-VEOLIA mérkőzik meg egymással, akik az első és második helyen állnak a tabellán.

Talán nem túlzás, ha azt állítjuk, ez egy igazi kosárlabda ünnep, mindkét csapat nem titkolt célja a bajnoki cím begyűjtése és ezzel az A csoportos jog kiharcolása. Ez az a mérkőzés, amire minden kosárlabda szerető ember kíváncsi, sokan szeretnék élőben megtekinteni az összecsapást (az összes jegy el is fogyott), ami szombaton 19:00-kor kerül megrendezésre az akadémia sportcsarnokában.

Míg a hazai csapat oldalán fiatal, tehetséges, atlétikus játékosok - kiegészülve néhány A csoportos és válogatott rutinnal rendelkező játékossal - szeretnék bezsebelni ezt a győzelmet, az egyik, ha nem a legjobb vezetőedzővel (Mavrenski Ivica) a ligában, addig a másik oldalon ez az arány fordítva van. A legmagasabb osztályban megszerzett rutinnal rendelkező játékosok alkotják a vendég csapat keretének nagy részét, néhány fiatal játékossal kiegészülve, egy olyan vezetőedzővel (Juhász Olivér), aki a PVSK tavalyi, A csoportból való kiesése után lett felkérve a nemes és egyben nagy teherrel járó feladatra, a bajnokság legerősebb keretével rendelkező együttes irányítására.

Érdemes megemlíteni néhány párosítást is a két csapat keretében: 

Kerpel-Fronius Gáspár és Halász Ákos két A csoportos rutinnal rendelkező karmester, az ő párharcuk érdekes lesz irányító poszton. Kovács Péter és Harler Chase mezőny poszton fog összecsapni egymással, mondhatjuk azt is, hogy egy elit védő találkozik egy elit támadóval. Magas poszton a hazai oldalon a fiatalabb, de energikusabb Djordjevic Nemanja és Meleg Gergő próbálja majd megnehezíteni a két volt válogatott magasember, Horti Bálint és Juhos Levente dolgát. Természetesen nem elhanyagolható a két együttes cserepadról érkező játékos állománya és a fiatal poszton szereplők sem, hiszen könnyen lehet, hogy ők fogják eldönteni a találkozó végkimenetelét.

Külön érdekesség, hogy Bíró Olivérnek, a vendég csapat kapitányának ezen a héten született meg gyermeke (ezúton is gratulálunk nekik), ami mindig egy különleges mentális állapot, ami kihathat a mérkőzés alakulására...

Az NKA honlapján a két csapat rutinos játékosa, Kovács Péter és Horti Bálint adott páros interjút, illetve Csák Magdolna, a hazaiak szakosztályvezetője nyilatkozott, Juhász Olivér, a vendégek vezetőedzője és Bíró Olivér pedig klubja YouTube-csatornájának beszélt a mérkőzésről:

A mérkőzést itt lehet majd élőben követni szombaton 19 órától:

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus