Tarjánban javított a Vasas, Kecskeméten nyert az újonc DMTK

A Vasas magabiztos sikerrel köszörülte ki a TF ellen esett csorbát, a Dunaharaszti pedig idegenben győzte le az egy hét alatt két vereséget begyűjtő kecskeméti fiatalokat. 

NBI/B. Piros csoport, 4. fordulóból halasztott mérkőzés:

Salgótarjáni KSE - Vasas Akadémia 50-86

A Tarján kiemelkedő teljesítményei: Takács András (14 pont, 3-3 lepattanó és gólpassz, 16 VAL), Molnár Marcell (13 pont, 5 lepattanó, 4 gólpassz, 13 VAL).

A Vasas kiemelkedő teljesítményei: Andrássy Géza (17 pont, 7/8 mezőnyből, 5 lepattanó, 3 szerzett labda, 6 kiharcolt fault, 28 VAL), Moravcsik Áron (8 pont, 7 lepattanó, 8 gólpassz, 24 VAL), Bagó Martin (14 pont, 6/9 mezőnyből, 4 lepattanó, 13 VAL), Kerkai Ákos (10 pont, 4/5 mezőnyből, 14 VAL).

Az előző két fordulóban a két listavezetőtől, a Honvédtól és a TF-től szedett össze vereséget a Vasas, ezek közül is inkább a TF elleni volt különösen fájó, így a vendégek mindenképp javítani akartak és megindulni felfelé a tabellán, míg a Salgótarján szintén a Honvéd, illetve a Veszprém ellen kapitulált az előző hetekben. Az első percekben a hazai oldalon Takács András és Molnár Marcell villogott, a vendégeknél pedig Moravcsik Áron és Andrássy Géza - ők négyen az egész mérkőzésen jó teljesítményt is nyújtottak. A vezérek mellett viszont a Vasasnál mások is előléptek: Radics Gerzson és Boros Márk kosaraival a vendégek hamar 10 pont körüli előnyt harcoltak ki. A Tarján ekkor még feljött hat egységre, de 13-19 után nem tudott mit kezdeni a budapestiek játékával: a két negyed fordulóján Farkas, Bagó és Medve is betalált, itt egy 14-0-t futottak a vendégek (13-33). Molnár és Takács igyekezett oltani a tüzet a második negyed derekán, de ekkor Bagó és Kerkai állt a Vasas élére, megőrizve a tekintélyes fórt (27-47).

Fordulás után javult kicsit a tarjáni védekezés, de Andrássyval nem tudtak mit kezdeni, három közeli kosárral jelentkezett, így közelebb nem nagyon tudtak jönni. A játékrész közepén Molnár kosaraival benéztek 20 pont alá, de Moravcsik ekkorra tartogatott egy hárompontost, ami beindította a Vasast, Kerkai pontjaival tovább növelték a differenciát (38-63). A Molnár-Takács duó még megpróbálta kicsit közelebb hozni a hazaiakat, de Farkas Attila egy triplával és duplával gyorsan lezárta a próbálkozást, innentől kezdve pedig igazából már csak a különbség mértéke volt kérdéses - a végén még Barócsi is megszórta magát. A Vasas győzelmével 2-3-ra javította mérlegét, és önbizalmat szerzett a legközelebbi, jászberényi kirándulásra, míg az 1-4-gyel álló Tarjánnak a TF otthonában lesz jelenése. 

Részletes statisztika, edzői nyilatkozatok

A mérkőzés teljes felvétele:

 

NBI/B. Zöld csoport, 6. forduló:

KTE-Duna Aszfalt U23 - Dunaharaszti MTK 67-74

A KTE kiemelkedő teljesítményei: Kucsera Dániel (14 pont, 5 lepattanó, 5 szerzett labda, 20 VAL), Kiss Dávid (8 pont, 5 lepattanó, 4 szerzett labda, 3 blokk, 19 VAL), Kőházi Bence (17 pont, 4/7 tripla, 3 lepattanó, 16 VAL).

A DMTK kiemelkedő teljesítményei: Jordan Santiago (20 pont, 6 lepattanó, 10 gólpassz, 6 szerzett labda, 8 kiharcolt fault, 37 VAL), Fekete Bálint (15 pont, 3/6 tripla, 6 lepattanó, 4 gólpassz, 23 VAL), Csabay Ádám (13 pont, 3/9 tripla, 6 lepattanó, 11 VAL).

A KTE legutóbb egy nagyon kevés pontot hozó mérkőzésen vesztette el veretlenségét a DEAC otthonában, míg a DMTK két bukta után javított a Pénzügyőr ellen - a vendégeknél a sokszoros válogatott Trepák Zoltán is pályára lépett. Körmendi Bence és Kucsera Dániel kosaraival indult a meccs, de a Dunaharaszti rögtön jelezte, hol okoz majd komoly problémákat a KTE fiataljainak: a legutóbb tripla-duplázó Jordan Santiago adott két gólpasszt, amiből Joó Tamás és Csabay Ádám is beszórt egy hármast. A hazaiak Ivkovics Milán hármasával és Kőházi Bence kosarával fordítottak, majd Tóth Barna és Kiss Dávid is beindult - ellépni viszont nem tudtak, mert Santiago villámgyorsan berámolt nyolc pontot, Kerti Patrik Bende és Haris Róbert segítségével pedig már ők mehettek minimális előnnyel pihenőre (21-22). Velkey és Kucsera kosaraival igyekezett újra felülre kerülni a Kecskemét, de előbb Trepák kosara, majd Santiago percei következtek - a negyed közepén Kőházi Bence triplát vágott, majd Santiago szedett össze egy technikait a túloldalon, ez kicsit megzavarta a vendégeket (36-30). A negyed végére viszont rendezték a sorokat, Fekete és Csabay bevágott egy hármast, Santiago és Joó is pontot szerzett, 9-0-t futottak (36-39). 

Fordulás után inkább a védelmek domináltak, ám amíg a KTE mindössze egy büntetőt tudott felmutatni, a túloldalon Fekete két borzasztó fontos hármasa utat talált a gyűrűbe. A második meg is zavarta a Kecskemétet, Santiago és Bocsárdi is kosarat dobott, 37-50-re lépett el a DMTK. Kőházi Bence állította meg a rohamot, három triplát szórt be, amit Takács Erik eggyel toldott meg, erre az extrára ekkor nem jött válasz a túloldalon (52-58). A negyedik játékrész elején Tóth Balázs két ziccerével kétszer is feljött négy pontra a KTE, de Santiago és Csabay nem engedte, hogy ennél közelebb érjenek, 56-60 után pedig Haris és Fekete pontjaival 8-0-s rohanást rendeztek a vendégek, amivel eldöntötték a lényegi kérdéseket. A Kecskemét nem adta fel, a végén mg csinált egy 7-0-s futást, de a vendégsikert már nem tudták megakadályozni - mindkét gárda 4-2-es mérleggel folytathatja. 

Részletes statisztika, edzői nyilatkozatok

 

fotó, slide: hunbasket.hu

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus