Tornát nyert, MVP-t adott a Honvéd csapata

Romániában szerepelt ezen a hétvégén a Budapesti Honvéd 3x3-as felnőtt csapata.

A Budapesti Honvéd 3x3-as  felnőtt csapata Romániában, Severin városában szerepelt hétvégén a a Severin Streetball tornán - ennek győztese képviseltetheti magát Konstancában, a Tour döntőjében, ahonnan akár a debreceni Mastersre is be lehet jutni.

A Hargitai Krisztián, Pintér Dávid, Rozs Máté, Tichov Dominik négyes sikeresen vette a csoportkört, első mérkőzésüket 22-14 arányban nyerték meg, majd a másodikat 16-13-ra. Ezzel megnyerték a C jelű csoportot, ami egyenes ágú bejutást jelent a legjobb nyolc közé, ahol sima, 21-7-es győzelmet arattak,, ezzel bejutottak az elődöntőbe.

Itt a torna legnehezebb mérkőzése következett, ahol egy végletekig kiélezett derbin 21-17 arányban győzedelmeskedtek, ezzel bejutottaka döntőbe, ahol a torna első számú kiemeltje várt rájuk. A csapat minden erejüket mozgósította és végig koncentrálva, az előzetesen megbeszélteket betartva, magabiztosan zsebelte be a győzelmet (21-16), ezzel pedig a torna bajnoki címét. Külön öröm, hogy a torna MVP-jének Pintér Dávidot választották.

"Hatalmas élmény és nagyszerű tapasztalat volt ez csapatunk számára. Nagyon boldogok vagyunk, de még sok munka áll előttünk" - mondta Baksa Szabolcs felkészítő edző.

forrás és fotó: Budapesti Honvéd Kosárlabda Akadémia

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus