Új célok és talán új edző Veszprémben

Szerényebb idény előtt állnak, de két játékossal már megegyeztek. 

fotó: HOYA-Pannon Egyetem Veszprém

A vehir.hu megkereste a CBA Akadémia, és a HOYA sportigazgatóját, Csorvási Leventét, hogy megtudhassa, jelenleg miként halad a klub a munkával, milyen tervekkel készül nekivágni a soron következő, 2020/2021-es évadnak.

"Ahogy Naményi Miklós is fogalmazott, tiszta lappal szeretnénk kezdeni a következő idényt. A vírus adta helyzet az országban rengeteg csapat költségvetését bizonytalanságba sodorta, beleértve egyesületünkét is. Ügyvezetőnk éjjel nappal azon dolgozik, hogy a hátterünk ismét stabil lehessen, illetve, hogy kiszolgálhassuk a veszprémi kosárlabda szimpatizánsokat. Míg jómagam, feladatkörömből adódóan próbálom felmérni a piacot, és tehetséges fiatalok a kötelékünkbe csábítani. Szerényebb idény előtt állunk, ez biztos, ahogy az is, hogy ettől függetlenül ugyanolyan odaadással dolgozunk majd" – hangsúlyozta a csonka szezonban a Dr. Hepp Ferenc Emlékkupában ezüstérmet szerző gárda klubmenedzsere. Majd hozzátette, nem titok, hogy egyébként koncepcióváltásra készülnek. 

"Az A-csoportba való feljutás helyett a jövőben inkább tehetséges fiataloknak készülünk teret biztosítani, hogy a későbbiekben akár klubunk alapköveivé is válhassanak, hogy bemutatkozhassanak a korosztályos válogatottakban is. Így nemcsak a felnőtt alakulatunk, hanem egyúttal a litván szaktekintély, Arvydas Straupis által vezetett utánpótlásunk is magasabb szintre emelkedhet majd. Ennek a koncepciónak értelmében előfordulhat, hogy a szintén fiatal, de annál ambiciózusabb segédedzőnk, Baksa Szabolcsnak is bizalmat szavazunk a vezetőedzőként való bizonyításhoz" – árulta el Csorvási, akitől azt is megtudhattuk, hogy az idény közben érkező, Mérész Csabát váltó szerb trénerrel, Nikola Laziccsal is szerződést bontottak, de a közös folytatás egyelőre még ugyanúgy benne maradt a pakliban. 

"Az edzőváltás idény közben közel sem ígérkezett egyszerű feladatnak, de úgy gondolom, hogy abszolút esélyesek lehettünk volna a bajnoki cím elhódítására is. Csaba egyébként klubunk kötelékében maradt, és fog is maradni: az utánpótlásban segíti szakmai vezetőnk munkáját." 

"Több fiatal tehetséggel is tárgyalásban állunk, meglátjuk, hogy mit hoz majd a jövő. Annyit azonban elárulhatok, hogy saját nevelésű kosarasaink mellett a több poszton is bevethető Madár Andrással, illetve az irányító Szabó Péterrel már sikerült szóbeli megállapodást kötnünk. Ha minden jól megy, akkor ők maradnak a csapatunkban. Megmondom őszintén, ennek nagyon örülnék, hiszen méltó példaképként szolgálhatnának a fiatalok számára. Arról nem is beszélve, hogy tehetségük, húzóerejük megkérdőjelezhetetlenné vált az elmúlt évek alatt, és a veszprémi közönség is megszerette őket!"

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus