Új csapat, új célok: nagy változások a Honvédnál

Megvan az új edző, bejelentettek érkezőket, távozókat és a célokat is - íme a részletek.

A múlt hét elején a felnőttcsapatunk is megkezdte a felkészülést a 2021-2022-es szezonra - írja a honved.hu, a Budapesti Honvéd Kosárlabda Akadémia felnőtt férfi kosárlabda-csapatával kapcsolatban. A keretben rengeteg változás történt, és a célok is mások, mint az előző években voltak.

Kezdjük a legfontosabbal, az edző személyével, aki Vladimir Lucic lett és Szerbiából érkezett hozzánk a KK Vrsac csapatától. A 39 éves délszláv szakember dolgozott előtte Ausztriában és Romániában, de volt válogatott utánpótlás-edző is. Vladimirnak az Akadémia életében is fontos szerepe lesz, hiszen nemzetközi mentoredzőként fogja majd koordinálni a munkát korosztályos csapatainknál. Segítője az a Baksa Szabolcs lesz, aki a múlt évben a veszprémiek a vezetőedzője volt, nyáron pedig az U20-as válogatott mellett is tevékenykedett. A szakmai stáb tagjaként köszönthetjük Trepák Zoltánt is, aki többszörös magyar bajnok és kupagyőztes volt játékosként, az utóbbi években pedig Dunaharasztiban edzősködött. 

A játékoskeretünk is jelentősen átalakult. Simon Kristóf érkezett egyes posztra a ZTE-től, nála lesz a karmesteri pálca. A Szombathelyről indult irányító rutinjára hatalmas szükségünk lehet céljaink elérésében. 

A 4-5 poszton bevethető Völgyi Marcell szintén a zalaiaktól teszi át székhelyét hozzánk. 23 éves kora ellenére komoly rutinja van már a B-csoportban, játszott döntőt a Veszprémmel és pattogtatott a Vasas színeiben is, meghatározó szerepe lesz a palánkok alatt.

Kovács Soma szintén magasposzton lesz érdekelt, ő a Nagykőröst hagyta ott a kedvünkért, ahol a múlt szezonban 20 pontos átlagot szorgoskodott össze, amellyel csapata legjobbja volt. 

Jakab Péter a Zöld csoportba kiesett MTK-tól igazolt át hozzánk, ahol csapata legponterősebb játékosa volt, rá szintén mezőnyposzton számit majd az edzői stáb.

Örömteli számunkra, hogy a tavalyi keretből meg tudtuk tartani Tanoh Dez Andrást, akit több A-csoportos csapat is csábított a nyáron. Rá idén abszolút kulcsszerep várhat megújult csapatunkban. Másik két fiatal játékosunk is a maradás mellett döntött, az “őshonvédos” Kopácsi Ákos az 1-2-es, míg a tehetséges Tarján Izsák a 4-5 poszton lesz bevethető.

Mellettük a csapatkapitányunk Stefán Dávid, az irányító Takács Dániel és fiatal centerünk Szentirmai Ákos is további egy évig minket erősítenek.

A közeljövőben egy légiós érkezése is várható, hogy a lehető legerősebb kerettel vágjunk neki az idei kiírásnak.

A csapat céljairól Mészáros István szakosztály-igazgató beszél röviden: – Az előző kiírásban az 5. helyen végeztünk, amivel az év eleji célkitűzésünket messze túlszárnyaltuk. Egyértelmű célunk, hogy az idei szezonban a tavalyi eredményünket felülmúljuk, szeretnénk harcba szállni a feljutásért. A nyáron a játékosállományunk jelentős változásokon ment keresztül és a szerb Vladimir Lucic személyében új vezetőedzője is van csapatunknak, ezúton is szeretnénk megköszönni a távozó játékosainknak a Honvédért tett erőfeszítéseiket és sok sikert kívánunk nekik a továbbiakban. A felkészülést az elmúlt héten nagy elánnal kezdtük meg, a bajnokság kezdetéig több edzőmérkőzést is játszunk, amelyek többsége zártkapus lesz, viszont a hazai rendezésű Gyurasits István Emléktornára szeretettel várjuk kedves szurkolóinkat. A torna pontos programját a közösségi médiában hamarosan közzétesszük.

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus