Új játékosa szerint akár bajnok is lehet a BKG

Az NBI/B-s klub szerint egy "elfeledett tehetséget" igazoltak.

A legújabb “harcos a légióban” egy elfeledett tehetség, aki pályafutása elején még korosztályos bajnok volt a Vasas színeiben serdülőként - írja a klub honlapja.

A 1999-ben született, 199 cm magas bedobó Jankó Árpád meghatározó tagja volt a Medikus Kupán szereplő egyetemi gárdának, s az egész mezőnyből kitűn.

"Debrecenben voltam a Medikus kupán, ahol akkor még nem tudtam, de Guszti is ott volt. Később beszéltünk telefonon és megnyugtatott, hogy lehet párhuzamosan orvosira járni és magas szinten kosárlabdázni és ő ezt figyelembe is fogja venni. Szerencsémre az edzések közel lesznek, így össze tudom majd egyeztetni a tanulással azokat, s nem megy majd el egy fél nap az utazással. Emellett rendkívül szimpatikus a csapat és nagyon profin áll hozzá mindenki a kosárlabdához" - mondta Jankó.

"A csapatban mindenkinek ugyanaz a célja, minél jobb kosárlabdázó szeretne lenni mindenki. Úgy gondolom, hogy egy ilyen közegben én is nagyon sokat fogok tudni fejlődni és igyekszem majd kihozni magamból a maximumot. Úgy érzem, hogy néhény jó egyéni teljesítménnyel megfűszerezve az évet, akár komoly esélyesek lehetünk a bajnoki címre is, s ennek a célnak az elérése érdekében én is igyekszem segíteni a csapatot. Korábban nem játszottam még ilyen magas szinten, ezért úgy érzem, hogy a játékom elég nyers, sokat kellene rajta finomítani, stabilizálni. Ezalatt gondolok a labdakezelésre, a konzisztens dobóformára, a megfelelő döntéshozatalra... Szeretnék fejlődni a labda nélküli mozgásban, illetve a fizikai állapotomon is szeretnék javítani (erősödni, nagyobbat ugrani, nagyobbakat zsákolni)" - beszélt a céljairól.

"Sikeresen befejeztem a vizsgaidőszakot, szóval így jobban tudok fókuszálni az edzésre. Július elején kezdem az edzéseket. Heti öt konditerem mellett, ahogy a terem rendelkezésemre áll megyek dobni és a csapattól kapott dobóprogramot is ledobom" - tette hozzá a nyárral kapcsolatban.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus