Vezetőedzője szerint készen áll a bajnoki rajtra a Honvéd

Vladimir Lucic szerint először jussanak be a rájátszásba, aztán meglátják. 

Az újdonsült vezetőedzővel, Vladimir Luciccsal beszélgetett egy kávé mellett a Budapesti Honvéd honlapja a bajnoki rajt előtt. A szerb szakember mesélt játékos- és edzői pályafutásáról, az itteni körülményekről és az Akadémiáról, valamint arról, hogy sikerült a felnőtt csapat felkészülése.

– Hogy érzed magad Budapesten, milyen tapasztalatokat szereztél az elmúlt bő egy hónapban?
– Nagyon örülök, hogy itt lehetek. Kiváló körülményekkel, profi szemlélettel találkoztam mind az Akadémián, mind a felnőttcsapat körül. Látszik, hogy itt minden adott ahhoz, hogy a játékosoknak csak a kosárlabdával kelljen foglalkozniuk. A fővárosból még sokat nem láttam, de igyekszem azt is felfedezni a jövőben.

– Mesélj egy kicsit arról, milyen játékos voltál és mikor döntötted el, hogy a másik oldalra állsz?
– Cacak városában a Borac csapatában játszottam, de úgy éreztem, nem lesz túl jó játékos belőlem, ezért 21 évesen eldöntöttem, hogy edzősködni fogok. Egy évre rá elkezdtem a munkát az utánpótlásban és hét évig dolgoztam fiatalokkal. Szinte az összes korosztályt végigjártam, ami nagyon jó alapot adott ahhoz, hogy később a felnőtteknél is kipróbálhassam magam.

– Viszonylag fiatalon már külföldre kerültél, hogy értékeled ezt az időszakot.
– 29 évesen Romániába, a Concordia Bucuresti-hez hívtak vezetőedzőnek. A csapattal egyből az első évben sikerült feljutnunk a második ligából az első osztályba, és következő szezon is elég jól sikerült. Ezután három évet Ausztriában dolgoztam a Traiskirchen együttesénél, ahol szintén folyamatosan fejlődni tudtunk, és évről-évre eredményesebbek is lettünk. Nagyon hálás vagyok ezekért a lehetőségekért, mert rengeteg tapasztalatot szereztem.

– Öt év után újra otthon vállaltál munkát, a Sloboda Uzice vezetőedzője lettél.
– Igen, egy hosszabb távú koncepcióban gondolkoztak, és tetszett az a kép, amit felvázoltak. A csapat akkor a második ligában szerepelt és egyértelmű cél volt a feljutás, ami a második évben sikerült is, majd az első osztályban remekül szerepeltünk, és az ezüstéremmel kivívtuk az ABA Ligában (Adria-ligában) való indulás jogát. Ezután a Vrsacnál edzősködtem egy fél évet, majd a nyáron keresett meg a Honvéd vezetősége.

– Mik a feladataid Honvédban, és hogy látod a fővárosi klub jövőjét?
– Az Akadémián külföldi mentoredzőként az utánpótláscsapatok szakmai munkájában segítek. A szerb és osztrák utánpótlásban szerzett tapasztalataimat próbálom átadni és beépíteni az Akadémia programjába. A Honvéd edzői stábját remekül felkészült és nagyon motivált, ambiciózus szakemberek alkotják. A legfontosabb feladatunk, hogy a motiváltságunkat és a folyamatos fejlődni akarást fenntartsuk.

– Végezetül, hogy sikerült a felnőttcsapat felkészülése, hogy látod az esélyeinket a számunkra majd jövő héten kezdődő bajnokságban?
– Azt gondolom, hogy az utolsó két-három hétben már azt a munkát tudtuk elvégezni, amit előzetesen szerettem volna. Egy teljesen új csapattal vágunk neki az idénynek, az utóbbi időben két új játékost is be kellett építeni Markovic és Mijovic személyében, nekik még biztos több idő kell, hogy összeszokjanak a társakkal. Ahogy azt elterveztük az elején, az első négy edzőmeccsünket másodosztályú, a következő négyet pedig A-csoportos csapatokkal vívtuk meg – ezek mind nagyon hasznosnak bizonyultak. Ami nagyon szembetűnő volt számomra, – még ha voltak is jó periódusaink ezeken a találkozókon – az a fizikai különbség, ebben feltétlen javulnunk kell. Annak ellenére, hogy sérülések és betegségek miatt nem mindig volt ideális a létszám, a srácok elvégezték a munkát és jól dolgoztak! Úgy érzem, készen állunk a bajnoki rajtra, de azt látni kell, hogy hosszú a szezon. Elsőre azt mondom, hogy legyünk ott az elején, jussunk be a rájátszásba a lehető legjobb helyen, aztán meglátjuk, hogy majd ez mire lesz elég a végelszámolásnál. A szurkolóinknak azt ígérhetem, hogy mindent fogunk tenni annak érdekében, hogy elérjük a céljainkat!

fotó: honved.hu

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus