Hanga Ádám az Euroliga hivatalos podcastjének vendége volt

Az Euroliga pontrekordját tartó amerikai-litván Joe Arlauckas hívta meg Hanga Ádámot a The Crossoverbe, ahol eddigi pályafutásáról mesélt. 

Joe Arlauckas arról híres, hogy ő tartja az egy meccsen dobott pontok számát az Euroligában, illetve elődjében az úgynevezett „modern éra”, vagyis az 1991-92-es évad óta: 1996-ban a Real Madrid színeiben 63 pontot szórt a Virtus Bolognának – abban az évben ő is lett a gólkirály. 1995-ben Euroligát, 1997-ben Saporta-kupát nyert, de van spanyol bajnoki és kupagyőzelme, illetve egy olasz kupája is. A litván származású apától és olasz-amerikai anyától már New Yorkban született Arlauckast 1987-ben a Sacramento Kings draftolta, de mindössze 9 meccsen léphetett pályára az NBA-ben, Európában csinált karriert. 

A The Crossoverben a legnagyobb klasszisokkal beszélget a megszokottnál mélyebben, vendégeskedett már nála Szpanulisz, Calathes, Kyle Hines, Javtokas, de a neves edzők is megfordultak már a műsorban, mint például David Blatt, illetve a Real mestere, Pablo Laso. 

Hanga neki mesélt a kezdetekről, ahogyan belecsöppent Budapesten a kosárlabdába, beszélt arról, hogy hogyan küzdötte fel magát a relatíve ismeretlen magyar bajnokság sztárjává, az ACB-be igazolásáról, a manresai évekről, a Baskonia-szerződésről és az olaszországi kölcsönadásról is.

A magyar válogatott kiválósága őszintén elmondta, hogy az olaszországi kölcsönadás volt pályafutása legnehezebb pillanata, mert addig szépen mászta a lépcsőfokokat, folyamatosan érte el a magasabb szinteket, itt viszont visszaesett 1-2 szintet a térdsérülése miatt. Szerencsére talált egy német klinikát, ahol rendbe tudták tenni a térdét, Avellinóban szépen fel tudta magát építeni, a 2015-16-os évadban pedig a Baskonia legjobbjaként vezette be a gárdát a Final Fourba. Megtanulta, hogy soha, semmilyen helyzetben nem szabad feladni, ha valamit elhatároztál, végig tudod vinni, de csak arra szabad koncentrálnod. 

Amikor 2015-ben visszakerült Vitóriába, az edző azt mondta neki, hogy mostantól neki védekeznie kell. Úgy volt vele, hogy ha ez kell ahhoz, hogy sok percet kapjon, akkor védekezni fog, nem foglalkozik a támadójátékkal, akkor is boldog lesz, ha csak két pontot szerez a meccseken – hátul viszont olyan felfogásban fog játszani, mintha mindegyik mérkőzése az utolsó lenne. 

A teljes podcastet ide kattintva érhetitek el több platformon is. 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus