Hajnalban Raptors-Bucks keleti csúcsderbit rendeznek

A Lakers a New Orleanst fogadja, a Boston Portlandbe látogat, a Denver otthon, az OKC pedig idegenben lép pályára.

Indiana Pacers - Charlotte Hornets 01:00

Mikor már úgy tűnt, hogy kijött a gödörből a Pacers, kapott egy nagyon csúnya pofont és egy közel 50 pontos verést Torontóban, úgyhogy most ebből kellene felállnia a gárdának, de a Hornets elleni hazai meccset az előzményektől függetlenül kötelező lenne hozni. A Charlotte-nak volt egy jobb sorozata három győzelemmel, de a Brooklyn legutóbb már helyretette a gárdát, Graham elképesztően rossz formában van és az egész csapat összességében nincs egy playoff-együttes szintjén, márpedig az Indy ugye keleti hatodik és inkább előre szeretne tekintgetni, nem pedig hátra. Egy komoly problémájuk azért van, Jeremy Lamb súlyos sérülése, rá már nem számíthatnak és Victor Oladipo játéka sem biztos ezen az estén, elvileg majd csak a feldobás előtt döntik el, hogy pályára küldik-e. A Hornetsnél nincs sérült, ott a meglévő keret olyan, amilyen...

Toronto Raptors - Milwaukee Bucks 01:30

Ez lesz a játéknap kiemelt csúcsrangadója, hiszen az utóbbi nagyjából húsz meccset tekintve legjobbnak tekinthető Toronto fogadja a messze ligaelső Milwaukee-t, a vendégek dolgát pedig egy back-to-back is nehezíti: talán úgy voltak vele, hogy könnyen letudják a washingtoni fellépést, ehelyett egy hosszabbításos küzdelem lett belőle, úgyhogy abszolút fáradtan érkezhetnek meg a riválishoz. Ez mindenképpen a Raptors mellett szól és ha egy ilyen meccs másnapján, idegenben nyerni tud a Bucks, akkor az komoly fegyvertény lehet még akkor is, ha egyébként a Torontónál vannak sérültek: Gasol és Powell biztosan, McCaw pedig lehet, hogy most sem fog játszani. Idén eddig csak egyszer találkoztak, akkor Milwaukee-ban tíz ponttal győzött a Bucks, de akkor Gasol és Powell is bevethető volt és egyébként Antetokounmpo, valamint Lowry is 36-36 pontig jutott. Most is hatalmas csatára van kilátás, ahol a frissesség és a hazai pálya a Toronto, az egészség viszont a Milwaukee mellett szól - illetve mondjuk Giannis azért csak 25 percet játszott a back-to-backen, úgyhogy ő kevésbé lehet fáradt, valamint Brook Lopez nem lépett pályára, most viszont elvileg számíthatnak rá.

Chicago Bulls - Oklahoma City Thunder 02:00

Ezt hoznia kell a Thundernek, Dennis Schröderék továbbra is nagyot mennek és nyomás alatt tartják a nyugati élmezőnyt, idegenben egészen parádésak, úgyhogy ez sem jelenthet akadályt, egyébként pedig abszolút jobb csapatnak számítanak, mint a Bulls. A hazaiaknál Coby White két nagy meccset is játszott egymás után, a másodiknál pedig társa is akadt, így lezártak egy hosszabb vereségszériát és megverték a Washingtont, de ettől még nincsenek az OKC szintjén, ráadásul White-tól sem lehet mindig 30 pontos estét várni. Az ő szerepe egyébként kérdéses, lehet, hogy most már a kezdőbe kerül, itt lehet változás, a Thundernél viszont megy minden, mint a karikacsapás - egyedül Terrance Ferguson dereka sajog, az ő játéka kérdéses.

Denver Nuggets - Detroit Pistons 03:00

Kötelező meccs a Denver számára, Nikola Jokicsék menekülnének előre a nyugati második helyen, ahhoz viszont a mélyrepülésben lévő Detroitot meg kell verni, főleg hazai pályán, úgyhogy itt egyértelműek az erőviszonyok. A vendégek legutóbb megszorongatták a Portlandet, de a Lillard nélküli Blazers azért más tészta, mint a gyakorlatilag teljes kerettel felálló Nuggets - a hazaiak két vereség után azért a Minnesotát lenyomták, otthon 22-7-re állnak, egészségesek, most már Paul Millsap is feljavult, minden mellettük szól. A Pistons sorozatban hatszor kapott és sem a motivációt, sem a minőséget tekintve nem hasonlítható a Denverhez, úgyhogy hatalmas meglepetés lenne egy esetleges vendégsiker.

Portland Trail Blazers - Boston Celtics 04:00

A Lakers elleni bosszantó vereség után folytatja idegenbeli túráját a Boston és itt két olyan csapat találkozik egymással, amelyek egyaránt hiányolják a kezdő irányítójukat, hiszen sem Damian Lillard, sem Kemba Walker nem fog pályára lépni. Lillard hiánya viszont fontosabb lehet a Blazersnek, nélküle legutóbb abszolút extra kellett a McCollum-Anthony párostól egy hazai kötelezőhöz, míg a Celtics azért Walker nélkül is elnavigál, náluk többen is képesek hozni a pontokat, gólpasszokat és működőképes a rendszer. Emiatt most is inkább ők az esélyesek, a Blazers mellett igazából csak a hazai pálya szól - meglátjuk persze, hogy mondjuk Whiteside tud-e dominálni esetleg Theisék ellen belül, de minőségibb és egységesebb a bostoni keret, amely egyébként idegenben is bizonyított már.

Los Angeles Lakers - New Orleans Pelicans 04:00

A Boston elleni rangadóval tovább erősítette nyugati első helyét a Lakers, LeBron Jamesék remek helyzetben vannak, most viszont egy újabb nehéz mérkőzés vár rájuk. A New Orleans abszolút komoly csapat, hozza a győzelmeket, jó formában van, motivált, menne a playoffért és idegenben is bizonyított már, úgyhogy most is képes lehet a bravúrra. A vendégeknél Zion Williamsonra külön is érdemes figyelni, mert nagyon bekezdett, az ő csatája akár Jamesszel, akár Anthony Davisszel abszolút különleges lehet, de ahogy a két csapatnál már korábban is leírtuk, a Davis-cserében csapatot váltók biztos, hogy külön motivációval lépnek majd pályára a Staplesben. Az esélyes ezzel együtt otthon a Lakers, de Jrue Holidayék most nagyon komoly feladatot jelentenek, csak 100%-hoz közelítő teljesítménnyel lehet őket megverni.

Golden State Warriors - Sacramento Kings 04:30

Ez természetesen kötelező meccs a Kings számára, a vendégek jó formába lendültek az utóbbi időben, legutóbb a Clippers vendégeként is nyertek, így még van esélyük a playoffra, ahhoz viszont a ligautolsó ellen idegenben sem hibázhatnak. A GSW most éppen sorozatban hat vereség után érkezik, legutóbb is nagyon gyér kerettel állt ki a gárda, Draymond Green játéka most is kérdéses, egy edzést Andrew Wiggins is kihagyott, sok jóra nem számíthatnak. A meccs a Sacramentón múlik, ha Foxék továbbra is maradnak olyan élesek, mint ahogy mostanában általában, akkor nyerniük kell, ha nem, akkor viszont egy lelkes Warriors ellen akár kellemetlen meglepetés is érheti őket.

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus