Összecsap a Cleveland és az Atlanta

A Cavs és a Hawks is tartalékos - San Antonióba látogat a Memphis - a Knicks Houstonban is nyerne - pályán a Pacers és a Heat

 

Orlando Magic – Sacramento Kings 23:00

Legutóbbi kilenc meccséből hatot is megnyert a Magic, köszönhetően elsősorban a kemény védekezésének – 42%-on tartották átlagosan ellenfeleiket mezőnyből, támadásban pedig az élete formájában játszó Evan Fournier húzza őket. A Kingsnél visszatérhet DeMarcus Cousins, ami fontos esemény, hiszen nélküle 0-5-re, vele pedig 4-4-re áll a társulat, ráadásul a hírek szerint Rudy Gay játékára is van esély, miután legutóbb megsérült a válla. Védekezésben egyértelműen előrébb jár a Magic, a kérdés, hogy Cousinsszal mihez kezdenek majd – illetve a két, dobásban mérsékelten erős irányító, Rondo és Payton párharca is érdekesnek ígérkezik.

Indiana Pacers – Milwaukee Bucks 01:00

A bombaformában lévő Paul George levédekezése lehet a kulcs a Bucks sikeréhez, ez pedig a Jabari Parker-Giannis Antetokounmpo párosra marad valószínűleg – a görög mindenes úgy fest, hogy erre a szezonra szintet lépett, támadásban is nagyban építhet rá csapata. George sorozatban nyolc meccsen szerzett legalább 26 pontot, ez idő alatt pedig meccsenként 3,5 triplát értékesít 50%-kal, egyre jobb formában van Miles és Ellis is, és bár George Hill játéka kérdéses, így is jobb csapat jelenleg az Indiana – a Milwaukee nagyon ritkán szerez száz pont felett, ráadásul nagyon sokat faultol, ez szintén fontos lehet majd.

Cleveland Cavaliers – Atlanta Hawks 01:30

A tavalyi keleti döntő két résztvevője idén először találkozik és a helyzet hasonló az akkorihoz – a Cavsnél három kezdő (Irving, Shumpert, Mozgov) hiányozni fog, igaz, az Atlantánál Jeff Teague és Kent Bazemore sem jött rendbe. A hazaiaknál Mo Williams sem léphet majd pályára, így ismét nagyon szűk rotációval meccselhetnek Jamesék, és a nagy kérdés, hogy vele mit kezdenek a vendégek – Sefolosha vagy Justin Holiday védekezhet rajta, maximum előbbi lehet megoldás ideig-óráig. A Hawks egyébként nincs túl jó formában, sem támadásban, sem védekezésben nem hozzák, amit teljes kerettel tudnak, különösen a lepattanózásban gyengélkednek – Al Horford legutóbb egyetlen lecsorgót kaparintott csak meg. Még egy adalék: a Cavs otthon még veretlen idén.

Detroit Pistons – Washington Wizards 01:30

A Pistons tegnap remek védekezéssel tudott nyerni Minnesotában, de most jóval komolyabb ellenfél ellen kell bizonyítani – a belendülő és valószínűleg Bradley Beallel megerősödő Washingtont kell legyőzni. A vendégek főleg védekezésben léptek előre az utóbbi meccseken, de kérdés, hogy mihez kezdenek a 19 pontot és 18 lepattanót átlagoló Andre Drummonddal, aki eddigi összes mérkőzésén dupla-duplázni tudott – Gortat nem néz könnyű este elé. A Wall-Jackson harc irányító poszton meghatározhatja majd a meccs alakulását, ahogy a kinti dobóforma is, ez egyelőre mindkét együttesnél elég ingadozó, a Wizards parádésan tüzelt az előző két találkozón.

Miami Heat – Philadelphia 76ers 02:00

Végéhez közelít a Miami hazai sorozata, de egyelőre nem igazán látszik ez meg a mérlegükön – hiába a könnyű sorsolás, csak 7-4-gyel áll Erik Spoelstra csapata, és ennél valószínűleg többet vártak tőlük a legtöbben. Wade legutóbb megtalálta jó formáját, egyébként főleg a Bosh-Whiteside duó és a ligaelit védekezés húzza előre a floridaiakat – a magasemberekre most is szükség lesz. A Philly továbbra is a Noel-Okafor párosban bízik, bár előbbi tegnap kikerült a kezdőből, de a small-ball sem működött, a Heat magasai ellen pedig mindenképpen szükségük lesz Noelre. A Miami számára természetesen kötelező ez a győzelem, otthon nem hibázhatnak Dragicék.

Houston Rockets – New York Knicks 02:00

A Rockets tegnap kikapott Memphisben, a Knicks ellenben remekül védekezve felülmúlta az OKC-t, erre pedig mindenképpen építhetnek Anthony-ék – jelenleg sokkal összerakottabb Derek Fisher együttese, mint a tegnap csak 84 pontig jutó és rengeteg komoly gonddal küzdő Houston. A hazaiaknál a back-to-back miatt nem lesz Dwight Howard, és ha a periméteren úgy tud majd védekezni a New York, ahogy a Thunder ellen, toronymagas esélyesnek számít. Afflalo fogja majd valószínűleg Hardent, de Szakállban minden este benne van 40 pont, valószínűleg hasonló teljesítmény kell most tőle a Rockets sikeréhez.

San Antonio Spurs – Memphis Grizzlies 02:30

Ellentétes előjelekkel hangoltak a felek erre a meccsre, a Spurs tegnap sorozatban hat győzelem után kikapott New Orleansban, a Memphis pedig idei legjobb teljesítményével verte meg a Houstont. A hazaiaknál Aldridge játéka erősen kérdéses, az erőcsatár bokasérüléssel játszotta végig a meccset a Pelicans ellen, de jó esély van rá, hogy a back-to-back miatt ma pihenni fog – David West kerülhet előtérbe, de kérdés, hogy ő és Tim Duncan mennyire tudja majd felvenni a harcot a belendülő Randolph-Gasol páros ellen. Szintén kulcsfontosságú lesz, hogy Kawhi Leonardot mennyire tudja majd tartani a vendégcsapat, illetve hogy a visszatérő Manu Ginobili mennyire tudja megtolni majd csapatát. Sok pontra nem számíthatunk, bár ha a Spurs úgy védekezik, ahogy tegnap…

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus