Pacers vagy Lakers? Jön az első Szezonközi Torna döntője

Hajnalban rendezik az NBA történetének első Szezonközi Tornájának döntőjét, a Lakers és a Pacers meccse több szempontból is sok izgalmat tartogathat, mutatjuk, hogy mit várhatunk a vegasi döntőben.

Los Angeles Lakers – Indiana Pacers 02:30 (ÉLŐ – Sport 1)

Mindkét csapat veretlenül jutott el a Szezonközi Torna döntőjéig, az Indianának a Clevelandet, a Philadelphiát, az Atlantát és a Detroitot kellett legyőznie a csoportkörben, a kieséses szakaszban pedig két keleti nagyágyút, a Bostont és a Milwaukee-t ejtettét ki Haliburtonék, eszméletlen támadójátékukkal gyakorlatilag bárki ellen jó esélyekkel indulhatnának a Torna döntőjében. A Los Angeles szintén 4-0-val zárt a csoportjában, a Phoenix, a Utah, a Memphis és a Portland ellen tudott nyerni a csapat, a negyeddöntőben ismét a Sunst verték meg Jamesék, az elődöntőben pedig gyakorlatilag megsemmisítették a New Orleanst-t, 44 pontos demoralizáló csapást mértek a teljesen indiszponált játékot bemutató Pelicansra. A Pacers zsinórban három győzelmet számlál, ráadásul nem könnyű meccseken aratott győzelmet Rick Carlisle csapata, előbb Miamiban, majd a Torna kieséses szakaszában a Celtics és a Bucks ellen tudott győzni – a korábbi kiegyensúlyozatlan forma tehát a múlté, most ismét egy jobb periódusban vannak a keletiek. A Lakers már hosszabb ideje jó formának örvend, az utóbbi tíz meccséből hetet is megnyertek a kaliforniaiak, a csapat is kiegészült a sérültek felépülésével, most úgy tűnik minden klappol náluk, de azért lesz mitől tartaniuk Daviséknek a Las Vegas-i kupadöntőben.

Az Indy ugyanis meccsről meccsre a mezőny leghatékonyabb támadójátékát teszi fel a pályára, elképesztő elánnal és sebességgel kosárlabdázik a csapat, meccsenként közel 130 pontot (!) átlagol, a leggyorsabb tempót diktálja és ami igazán nagy dolog, hogy emellett a negyedik legkevesebb labdát adja el – egy szóval tehát gyorsan, pontosan és nagyon hatékonyan kosárlabdáznak Haliburtonék, így védekezésbeli hiányosságaikat képesek ellensúlyozni a túloldalon. A Lakers viszont éppen védekezésben nyújt kimagaslót, a nyugatiak a mezőny ötödik legjobb védői, és bár top 10-ben vannak sebességben, de nagy kérdés, hogy mennyire fogják bírni a „vendégek” halálos tempóját és mennyire tudják majd limitálni elképesztő támadójátékukat. Mindkét csapat sikere sztárjai dominanciáján fog múlni, a Lakersnél a James-Davis-Reaves-Russell névsorból minimum három játékosnak kell hoznia magát, a Pacers pedig természetesen Tyrese Halburton agresszivitására és szervezőkészségére hagyatkozhat, de a kiegészítőknek is értékesíteniük kell az irányító által nekik kreált helyzeteket. Összességében egy igazi playoff-hangulatú, kifejezetten látványos és izgalmas döntőre számíthatunk, ahol a csapatok a játék más-más területeiben kiemelkedőek, a Pacers támadásban és főleg a periméterről veszélyes, míg a Lakersnek a védekezése harapós és főként a festékből dolgozik hatékonyan – kíváncsian várjuk, hogy melyik csapat akarata érvényesül jobban, abszolút kétesélyes derbire van kilátás, meglátjuk, hogy a Lakers rutinja vagy az Indy frissessége dönti el a kupagyőztes kilétét.

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus