Hírmorzsák 2014-05-17 (11:30)

Ibaka ebben a szezonban már nem játszik. Blazers-hírek (Mo Williams, Stotts, Aldridge, Olshey). Earl Watson a Jazz vezetőedzője lenne. Lehetséges Knicks-edzők (Dunleavy, Fisher, Mark Jackson, McMillan, Cleamons, Rambis). Feltont el akarja cserélni a New York, Steve Blake lehet a helyettese. Kerr-t eddig visszafogottan fogadták a Warriors játékosai. A Cavs a Heat segédedzőjét nézte ki magának. Rivers marad a Clippersnél. Ainge nem akarja elcserélni Rondót. Az Atlanta érdeklődik Asik iránt. 3 nap múlva megszűnik a Bobcats név. Draft (Bulls, Lakers, Jazz).

Óriási vérveszteség érte az Oklahoma City Thunder együttesét, miután az éjszaka folyamán kiderült, hogy Serge Ibakát a teljes hátralévő PO-ra elvesztették - a magasember bal vádlija súlyosan megsérült a Los Angeles Clippers elleni hatodik meccsen. Mint ismeretes, tavaly Russell Westbrookot voltak kénytelenek nélkülözni a rájátszás első körétől kezdve, most pedig egy másik kulcsemberük esett ki a PO leglényegesebb szakasza előtt.

A Clippers elleni hatodik összecsapáson jól működött az a felállás, amelyben a frontcourtot Steven Adams és Nick Collison alkotta, valószínűleg most is sokat fogják őket használni így, hogy Ibaka kiesett. Kevin Durant az alapszakaszban is akkor tudott a leghatékonyabban pontot szerezni, ha Adams és Collison is a pályán volt. Mindketten kiváló támadópattanózók, és bár nem támadójátékukról híresek, elzárás-leválások után a védelem figyelmét magukra tudják vonni.

A Portland TrailBlazers cserehátvédje, Mo Williams kilép szerződésének következő évéből, így nyáron szabadügynök lesz. A játékos Joe Freemannek (The Oregonian) azt nyilatkozta, hogy jó szezonja volt, élvezte a játékot, jól döntött a nyáron, hogy a Blazerst választotta, és reményei szerint sikerül megegyeznie az oregoniakkal. A hírek szerint Williams egy 3 éves szerződést szeretne magának.

Ugyancsak a Portlandhez tartozik három tegnapi hír. Egyrészt hivatalosan is megvan Terry Stotts új szerződése, három éves kontraktust kapott a Blazerstől a mester. Másrészt Marc Stein (ESPN) szerint LaMarcus Aldridge idén nyáron nem ír alá hosszabbítást a csapattal, csak jövőre lehet ez esedékes, mikor lejár szerződése. Harmadrészt pedig Earl Watson szívesen lenne a Utah Jazz vezetőedzője, és Gordon Haywardnál már el is kezdett puhatolózni, hogy a swingmant meggyőzze a maradásról. Watson, aki idén a Blazers játékosa volt, de megfordult korábban a Jazznél, azt a lehetőséget sem zárta ki, hogy folytatja játékospályafutását, de szívesen lenne a Utah vezetőedzője.

Stotts hosszabbításával kapcsolatban egyébként Aldridge és a GM, Neil Olshey is elégedettségét fejezte ki, a szakvezető szerint a legkönnyebb döntés volt a trénerrel való új szerződés megkötése, amit valaha meg kellett hoznia. Olshey azt is hozzátette, hogy Aldridge és mindenki a franchise-on belül tudja, hogy az erőcsatár, illetve az ő megtartása a legfontosabb most a Blazers számára. A GM a nyári tervekről annyit mondott, hogy a tehetségek összegyűjtésének időszaka lejárt, most már a meccsek megnyerése lebeg csak a szemük előtt.

A New York Knicksnél természetesen zajlanak az események - a New York Daily News értesülései szerint Derek Fisher az egyik legesélyesebb a vezetőedzői posztjukra. Az Oklahoma City Thunder hátvédje azt nyilatkozta csütörtök este, hogy még nem keresték meg a Knickstől. Phil Jacksonnak állítólag az a terve, hogy tapasztalt stábbal veszi körbe a jelenleg még játékosként "funkcionáló" Fishert - ennek a stábnak tagja lehet Kurt Rambis és Bill Cartwright is.

Jackson tegnap reggel Mike Dunleavyvel találkozott, és több mint két órát beszélgettek. A tapasztalt tréner 2010 óta nem edzősködött, akkor rúgták ki a Los Angeles Clipperstől - jellemző, hogy be kellett perelnie Donald Sterlinget, hogy megkapja a szerződéséből hátralévő pénzt, ezt a 13 millió dollárt pedig 2011-ben meg is ítélte neki a bíróság. Dunleavy Lakerse egyébként 1991-ben pont a Jackson vezette Bullstól kapott ki a nagydöntőben.

Marc Berman (New York Post) információi szerint egészen csütörtökig nem sok érdeklődést tanusított a Knicks Mark Jackson iránt, ez azonban megváltozott, ő is a lehetséges jelöltek listáján található már. Phil Jackson állítólag három segédedzővel is szeretne leülni beszélgetni, ha csapataik engedélyt adnak erre: a Los Angeles Lakerstől Kurt Rambisszel, a Milwaukee Buckstól Jim Cleamonsszal, illetve az Indiana Pacerstől Nate McMillannel.

Szintén a Knickshez tartozik, hogy Adam Zagoria (The Knicks Blog) forrása szerint Raymond Feltonnal közölték, mindent megtesznek annak érdekében, hogy idén nyáron elcseréljék. Az irányítónak gyenge szezonja volt a pályán, és több problémája volt azon kívül is, úgyhogy nem meglepő Jackson döntése, hogy szabadulni akar tőle. Ian Begley (ESPN New York) információi szerint egyébként Steve Blake lehet Felton utódja a Knicksnél - amennyiben Felton repül, úgy az idén a Los Angeles Lakerst és a Golden State Warriorst is megjárt egyes kerülhet a helyére a szabadügynökpiacról.

A Knickset kikosarazó Steve Kerr-t visszafogottan fogadták a Golden State Warriors játékosai. Ric Buchernek (Bleacher Report) azt mondta az egyik játékos, hogy ez volt edzőjük, Mark Jackson iránti tiszteletből van, és némi tiltakozásul is azért, mert szerintük indokolatlanul menesztették, másrészt azt is elmondta, hogy szerinte a bőrszínnek szerepe volt az edzőcserében. Kerr alapfizetése 22 millió dollár lesz az 5 évre, teljesítménybónuszokkal érheti el a 25-öt.

Az edzőkeresés témakörhöz tartozik, hogy Chris Broussard (ESPN) forrásai szerint a Cleveland Cavaliers a Miami Heat segédedzőjét, David Fitzdale-t nézte ki magának.

Szóba került a Clippers és Donald Sterling, akkor folytassuk velük: Doc Rivers az elmúlt hetekben sejtelmesen fogalmazott azzal kapcsolatban, marad-e a jövőben is a csapat kispadján, amennyiben Sterlingé lesz még a következő idényben is a franchise, ám csütörtökön egyértelműsítette a helyzetet: Marc J. Spearsnek (Yahoo Sports) azt nyilatkozta, hogy sehova nem akar menni, még két éve van hátra szerződéséből.

A Boston Celtics GM-je, Danny Ainge a Boston Heraldnak elmondta, hogy az a történet, miszerint a New York tavaly nyáron visszautasított egy csereajánlatot, amelyben megszerezhették volna Rajon Rondót, a legnevetségesebb pletyka, amit valaha hallott. Ainge elmondása szerint most sem tud senki semmit, senkivel nem beszélik meg, mik a terveik Rondóval, úgyhogy mindenki csak spekulál, hogy mi lehet jövő nyárig - Rondo akkor lesz szabadügynök.

A GM azt mondta, hogy imádják Rondót, a játékos pedig csapatot, semmiféle nyomást nem éreznek magukon, hogy valamit csinálniuk kellene, vagy hogy lenne olyan határidő, ameddig valamit mindenképpen tenniük kell. Azt is hozzátette, hogy a játékmesternek természetesen látnia kell, hogy fejlődnek, hogy jó irányba haladnak, és hogy belátható időn belül újra bajnokesélyesek lehetnek, de ez nem meglepő dolog, minden játékosukkal szemben így gondolkodnak, nem csak Rondóval szemben.

Sam Smith (Bulls.com) értesülései szerint az Atlanta Hawks azok között az együttesek között van, akik szeretnék megszerezni Ömer Asikot - a szakíró forrásai szerint a török center mellett Jeremy Lint is próbálja "elnyomni" valahova a texasi együttes, hogy így helyet csináljanak Carmelo Anthony leigazolására.

A Charlotte Bobcats hivatalosan bejelentette, hogy a Bobcats név május 20-án szűnik meg, onnantól kezdve lesznek Charlotte Hornets.

Térjünk át a draftra: a Chicago Bulls szinte biztosan egy jól dobó játékost fog választani, Gar Forman GM szerint régóta beszélgetnek már arról, hogy javítani kell a külső dobásaikon. A csapat a chicagói draftfelmérőn interjúzott már többek között Rodney Hooddal, Doug McDermott-tal, James Younggal és Jordan Adamsszel is, mindannyian segíthetnek ezen problémájukon.

Szintén a drafthoz kapcsolódik, hogy a Los Angeles Lakers GM-je, Mitch Kupchak Mark Medinának (Los Angeles Daily News) elmondta, hogy az interjúk során sok olyan játékossal beszélgettek, akiket szeretnének kiválasztani a saját első körös pickjük után, de a második körre már nem lesznek ott, ezért megpróbálnak egy második első köröst is szerezni.

A Utah Jazz elnöke, Walt Perrin azt nyilatkozta a The Salt Lake Tribune-nak, hogy az első húzásukkal All-Start, franchise playert akarnak szerezni, de mélyíteniük kell a rotációt is, mert a külső dobásokkal, a védekezéssel és a pattanózással is hadilábon állnak még. A Jazznek van még egy első köröse az idei drafton, illetve a második kör elején is választhatnak majd egyet.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus