Hírmorzsák 2016-11-28 (10:30)

Melót meglepte, hogy Westbrook már most hosszabbított a Thunderrel. Draymond Green szerint minél jobban összeszoknak, annál jobban élvezik a játékot, a kritikákkal pedig számoltak már a nyár elején. Steve Clifford nem elégedett a Charlotte-tal. Evan Turner szerint Bostonban végre úgy használták, ahogyan kell, a Blazersnél egyelőre túl sokat aggódott azon, hogy ne "zavarjon" másokat. Beal 15.000 dolláros büntetést kapott Evan Fournier fojtogatásáért. Mirotic a Bullsnál akar maradni a jövőben is. Wade a Nuggets törekvéseit dicsérte, amivel megpróbálták meggyőzni idén nyáron, hogy igazoljon oda. Cuban továbbra sem akar tankolni.

A New York Knicks kiscsatára, Carmelo Anthony Stefan Bondynak (New York Daily News) elmondta, hogy meglepődött Russell Westbrook döntésén, hogy ilyen hamar hosszabbított az Oklahoma City Thunderrel, de Westbrook ilyen - az irányítót nem érdekli semmi, azt, akkor és úgy csinál, amit, amikor és ahogyan szeretne. Anthony szerint Westbrook szerette volna megmutatni, hogy hűséges az Oklahoma Cityhez, ezt jelezte ezzel. Melo azt is hozzátette, hogy a nyáron érezhető volt Westbrookon, hogy nagyon vár egy ilyen pillanatot, amikor végre tündökölhet, és ő akart a csapat vezére lenni Kevin Durant döntésétől függetlenül

Közvetve a Knickshez tartozik, hogy Steve Clifford, a Charlotte Hornets vezetőedzője nagyon nem volt elégedett a szombat hajnali vereségük után. A tréner azt nyilatkozta Rick Bonnellnek (Charlotte Observer) a vasárnap hajnali "visszavágó" előtt, hogy válogatnak, hogy mikor akarnak védekezni és pattanózni, márpedig így nem lehet. A másnapi mérkőzést megnyerte a Hornets, de 42 büntetőjükből 13-at kihagytak, Clifford pedig ezt is kiemelte, hogy emiatt is vannak problémáik.

A Golden State Warriors erőcsatára, Draymond Green kevesebb mezőnydobással rendelkezik idén, gyengébb százalékkal is dolgozik, de cserébe védekezésben még többet nyújt. Green azt nyilatkozta, hogy már az első naptól kezdve élvezik a játékot. Tudták, hogy kapni fogják majd a kritikákat egyénileg és csapatként is, számítottak rá. Minél jobban összeszoknak, annál jobbak lesznek, és minél jobbak lesznek, annál jobban fogják élvezni ezt az egészet. Azt is hozzátette az erőcsatár, hogy nem nagyon érdekli, hogy leginkább őt pécézték ki, mert nem ismerik az emberek.

A Portland TrailBlazers új hátvédje, Evan Turner Gary Washburnnel (Boston Globe) beszélgetett, és elmondása szerint nagyon jól érezte magát a Boston Celticsnél - korábban több olyan edző keze alatt is játszott, akik nem értették a játékát, és többször olyan feladatai voltak, amiben egyáltalán nem mozgott otthonosan. Turner szerint ha ezután valaki mégis olyan helyre kerül, ahol a pályán és azon kívül is összeállnak a dolgai, akkor azt nagyra értékéli, nem veszi természetesnek. Új csapatával kapcsolatban azt mondta, hogy szoknia kell még az új helyzetet, és szerinte néha túl sokat aggódik, hogy mások "felségterületére" lép. A csapat már megmondta neki, hogy legyen önmaga, ők alkalmazkodni fognak, de ez azért időbe telik. Turner azt is elmondta, hogy a nyugati főcsoportban a sebesség elképesztő. Az utóbbi pár hétben próbálta sajátjává tenni a játékaikat, most már csak a kiegyensúlyozottságon kell dolgoznia.

A Washington Wizards dobóhátvédje, Bradley Beal 15.000 dolláros büntetést kapott a ligától, miután elkapta Evan Fournier nyakát az Orlando Magic elleni találkozón kitört kisebb balhé során - mindketten technikait kaptak egyébként.

A Chicago Bulls spanyol-montenegrói magasembere, Nikola Mirotic a feleségével együtt elkezdett görögül tanulni, és saját bevallása szerint azért, mert nehéz megtanulni ezt a nyelvet, ő pedig szereti a kihívásokat. Mirotic KC Johnsonnak (Chicago Tribune-nak) elmondta, hogy pont ezért szeretne a nyár után is az NBA-ben maradni ahelyett, hogy visszatérne Európába, ahol biztosabb lenne a helye - szerződése lejár az idény végén. Az erőcsatár elmondása szerint imádja a Bullst, a csapattársait és a várost is, ez számára a tökéletes hely, úgyhogy az első opciója mindenképpen az, hogy maradni akar jelenlegi csapatánál.

Ha már Chicago, akkor térjünk ki Dwyane Wade-re, aki Chris Dempsey-nek (Denver Post) a Denver Nuggets nyári próbálkozását dicsérte - mint ismert, a coloradói alakulat is le akarta szerződtetni a dobóhátvédet. Wade szerint teljesen meggyőzték arról, hogy neki jó helye lesz a Nuggetsnél, sokkal nehezebb döntést kellett hoznia, mint azt az emberek gondolják. Szabadügynökként a legfontosabb az, mennyire tud egy csapat olyan képet felrajzolni, amelyben kényelmesen érzi magát az adott játékos, mennyire tudnak neki vele együtt szép, de egyben reális jövőképes festeni, ebben pedig a Nuggets jó munkát végzett. 

A Dallas Mavericks pocsékul kezdte az idényt, többekben felmerült, hogy tankolnia kellene a csapatnak, de Mark Cuban tulajdonos Tim MacMahonnak (ESPN) újra elmondta, nem fogják ezt csinálni. Cuban szerint ha tényleg gyengék, akkor abban az esetben is szerezhetnek jó picket, ha mindent megtesznek a győzelemért, és ha rámennek a legrosszabb mérlegre, akkor is 75% az esélye annak, hogy nem az övék lesz az 1/1. A tulaj szerint sok csapat van folyamatosan évekre attól, hogy igazán meghatározó együttes legyen, mert a játékosaik hozzászoktak a vereségekhez, nem törődnek már a saját játékukkal, azt pedig ő nem akarja, hogy rossz szokásokat vegyenek fel. Sok fiatal játékosuk van, és azt szeretné, ha minden meccs számítana nekik, és nem adnák fel a negyedik negyedeket azért, hogy jó draftjoghoz jussanak, mert ez nem jó út a csapatépítéshez.

Cuban szerint akkor éri ez meg, ha valami korszakos egyéniséget tudnak kiválasztani, de nem lát sem Shaquille O'Nealt, sem LeBron Jamest, sem Tim Duncant ezen a drafton, szóval szerinte ez nem megfelelő út most - hagyja, hogy mindenki azt mondjon a tankolásról, amit akar, ők végzik a saját dolgukat úgy, ahogyan azt ők jónak látják. Azt nem zárja ki ő sem, hogy esetleg egy cserét meghúznak, ami a jövőjüket segítheti elő, de nem akarnak kapkodni és hirtelen döntéseket hozni. Ha nem tudnak egészségesek lenni, le fogják vonni a következtetést, mint ahogy abból is, ha azok lesznek, de nem elég jók. Még egyszer elmondta, hogy nincs értelme a tanknak, mert 75% az esély arra a legrosszabb mérleggel is, hogy nem övék lesz az 1/1, ez pedig egyáltalán nem jó arány. Top3-ban lehetnek, de akkor éri ez meg, ha úgy érzi, hogy a drafton van legalább három olyan játékos, akik igazi franchise-fordítók, nemcsak All-Star játékosok. Majd meglátja az idény közben, lesz-e ilyen ember, de elkapkodni nem akar és nem is fog semmit.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus