29 éves JaVale McGee

29 éves lett a mai napon a Golden State Warriors centere, a Shaqtin' A Fool első két szezonjának "legértékesebb játékosa", JaVale McGee.

A három középiskolát is megjárt JaVale McGee 2006-tól a Nevada egyetemre járt, innen jelentkezett a játékosbörzére második éve után. A Washington Wizards a 2008-as draft első körének 18. helyén választotta ki a jó adottságokkal rendelkező, de játéktudásban és fejben is "nyers" centert. Első két évében még többnyire csereként lépett pályára, 6.5 pont és 4.0 pattanó közelében átlagolt, aztán a harmadik idényében jött az áttörés. Egyrészt kezdő lett, 10.1 pontra és 8.0 pattanóra nőttek átlagai, 2.4 blokkjával pedig a vonatkozó lista második helyén végzett. Másrészt meghívták a 2011-es All-Star gála zsákolóversenyére, ahol Blake Griffin mögött a második helyen végzett.

Még ebben a szezonban megvolt első tripla-duplája is, igaz, nem mindennapi körülmények között - a 10 pontért nagyot szenvedett, és a végén hiába lett meg neki a TD, nem erről maradt emlékezetes az az estéje (sem).

Egyre többször került megmosolyogtató helyzetekbe, de a Washington nem is akart vele hosszabbítani, így 2012 márciusában, egy háromcsapatos csere keretein belül a Denver Nuggetshez került. Év végén újra a blokklista második helyén végzett (2.2), de ebben az idényben első "trófeája" is meglett, ugyanis a 2011/12-ben útjára induló Shaqtin' A Fool sorozat MVP-jének választották - a szurkolók szavazatai alapján övé volt a legviccesebb jelenet, így vitte el a díjat.

Masai Ujiriéktől megkapta új, 4 éves, összesen 44 millió dolláros szerződését a nyár folyamán. 2012/13-ban még játszott 79 meccset, de már akkor is 20 perc alatt átlagolt, így elég rosszul festett új kontraktusa - ebben a szezonban azért még megvédte címét a Shaqtin' A Foolnál. Az ezt követő két évben viszont összesen 28 mérkőzésen lépett pályára egy fáradásos sípcsonttörés és egy ehhez kapcsolódó izomsérülés miatt, így a két évvel ezelőtti deadline-t megelőzően a Philadelphia Sixershez postázták, ahonnan márciusban kivásárolták.

A PO előtt nem sikerült csapatot találnia, mert többéves csapatopciós szerződéseket akartak vele kötni a lába miatt - ha beválik, olcsón tarthassák meg, ha nem, ingyen engedhessék el -, ezt viszont McGee nem akarta, ő játékosopcióval akart aláírni - ha megint lesérül, azért kapjon pénzt, ha egészséges tud maradni és jó szezont fut, távozhasson több pénzért máshova. 2015 nyarán aztán alább adott igényeiből, aláírt a Dallas Maverickshez, ahol 34 találkozón lépett pályára, az előző off-szezonban pedig óriási lehetőség hullott az ölébe - a Golden State Warriors igazolta le, ahol úgy tűnik, hogy kedvelik a játékostársak és az edző is - 8.0 percet átlagol mindössze, de már 38 mérkőzésen szerepelt. Isten éltesse azért sokáig!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus