Extra SKC rajt után fordított a Körmend

Bár a Sopron repülőrajtot vett s 13-0-ra vezetett, végül az esélyesebb Körmend a visszavágón is nyert, s bejutott a négy közé a Magyar Kupában.

A körmendiek új edzővel és egy pontos előnnyel várták a visszavágót. Repülőrajtot vett a Sopron, 4 perc el teltével 13-0-ra vezetett úgy, hogy kezdő ötösének minden játékosa szerzett kosarat a bénultan kezdő körmendiek ellen. A hazaiak első kosarát Powell szerezte. A körmendiek Townes vezetésével kezdték meg a felzárkózást. A negyed végén cserejátékosai, Cseh és Ruják révén feljött a Körmend az ekkor több tiszta dobást hibázó Sopronnal szemben. Bell kosár plusz büntetős akciójával átette a vezetést a Körmend, de az utolsó szó egy Thomas-tripla formájában a vendégeké volt.

A második szakasz elején váltott vezetéssel haladtak a felek Ferencz dobott 2 triplát a vendégek részéről Egemonye jeleskedett. A félidő hajrájában sok volt a pontatlan távoli dobás soproni részről, megugrott a Körmend. A játékrész végén Boldizsár triplájával 2 pontra jött föl a Sopron. 

Szünet után továbbra is fej-fej mellett haladtak a felek, légiósai révén tartotta a lépést a hazaiakkal a Sopron, körmendi részről Bell kapta össze magát s Rujákkal karöltve gondoskodott róla. hogy ne forduljon a kocka.  A negyed második fele a hazaiaké olt a Körmend Ferencz és Mladenovics triplájával 10 fölé növelte előnyét.

A negyedik negyed elején a két center, Townes és Egemonye villogott, tartotta 10 pont körüli előnyét a Körmend. A szakasz közepén ez utóbbi zsákolásával 10 ponton belülre került a Sopron. Ekkor a Körmend új edzője visszavitte csapata alapembereit s Townes remek megmozdulásaival eldöntötte a meccs és a továbbjutás sorsát a Körmend amely kettős győzelemmel jutott a legjobb 4 közé.


Fortress Lami-Véd Körmend - Kis-Rába menti Takarék SKC 81-71 (18-20,19-15, 25-14, 19-22)

Körmend, férfi Magyar Kupa, negyeddöntő-visszavágó

Körmend: Mladenovics 11/9, Ferencz 12/9, Powell 8, Bell 15, Townes 19. Cs: Fodor 4, Ruják 10/3, Cseh 2, Sonyák -.

Sopron: Thomas 11/3, Rubin 15 , Takács 5/3, Gombás 2, Egenonye 20. Cs: Vesztergom 2, Keresztes, Lakatos 6/3, Boldizsár 6/3.

Fotó: bckormend.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus