Shaw: "A szurkolók csodálatosak!"

Múlt héten, szombaton érkezett meg Körmendre a piros - fekete légiósjelöltje, Matt Shaw. A próbajátékát teljesítő magasember, az eddig találkozókon pozitív benyomást szállított játékával. Matt Shawt kérdeztük az első körmendi élményeiről, a városról, az előtte álló feladatokról! 


Milyenek az első benyomásaid a csapattársakról, edződről, szurkolókról?

Nos, már az első napon, amikor Körmendre érkeztem lenyűgözött, hogy a srácok milyen keményen dolgoznak együtt, csapatban, és az is, hogy mekkora szenvedéllyel adóznak a kosárlabda iránt. Annak ellenére, hogy az edzések okoznak nehéz pillanatokat, az segít átvészelni, hogy látom azt, hogy a játékosok mindig, minden egyes játékban, gyakorlatban a lehető legkeményebben teszik oda magukat. Így könnyebben átvészelem a nehéz perceket, odateszem magam, ahogy tudom! A mester nagy benyomást tett rám, különösen a védekező felfogása, mivel a védekezés nyeri meg a bajnokságot. A szurkolók csodálatosak. Igaz még nem volt alkalmam hazai pályán játszani előttük, de a soproni kupameccseken megmutatták, hogy milyen szenvedéllyel vannak a játék iránt. Nagyszerű szurkolók, a pályán ők lesznek majd a hatodik ember.

Megnyertétek a Krasznai Kupát és most a Mogyorósy Szilárd Emléktornára készültök. Hogy értékeled az eddigi felkészülési meccseket? Miként tekintesz az előttetek álló két torna elé? (szerk.: Mogyorósy Emléktorna, Göcsej Kupa) Mit gondolsz, miben kellene még fejlődnie a csapatodnak?

A soproni kupameccsek nagyon mély benyomást tettek rám. Láthattam valamennyit a versenytársakból, és abból, hogy hol is tart a mi csapatunk a többihez képest. Ezek a felkészülési mérkőzések nagyon hasznosak és a megkezdett szellemben szeretnénk megvívni az előttünk állókat is. Ami a csapatot illeti, úgy gondolom, hogy folytatnunk kell, amit eddig csináltunk. Mert ha 100%-ot beleadsz a sikerért, akkor jó eredményt fogsz elérni, mi is kihozzuk magunkból a lehető legtöbbet.

Mi a fő célod a szezonra?

A fő célom az a következő szezonra, hogy olyan jó kosaras legyek, amilyen csak tudok, valamint, minden meccsen a győzelemért küzdök majd, ilyen egyszerű.

Milyen Körmenden, hogy érzed itt magad?

Annak ellenére, hogy én egy nagyvárosból, Los Angelesből jöttem, komolyan kezdem megszeretni Körmendet. Az emberek tárt karokkal fogadnak. Ez nagyon fontos nekem, mert nem minden helyen van így, az ember nagyon nehezen talál rá erre az érzésre. Valamint nagyon szeretem az ételeket! (nevet!) Minden, amit eddig ettem nagyon ízlett, az evés az egyik kedvenc hobbim. (ismét nevet!)

Matt! Köszönöm az interjút!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus