Honfitársunknak nem ment, de a Stanford nyert!

A budapesti születésű, magyar-amerikai kettős-állampolgárságú Rosco Allen támadásban nem tudott sokat hozzátenni NCAA-s csapata, a Stanford Cardinal első idei PAC 12 Konferencián belüli idegenbeli győzelméhez, viszont a gárda több, mint 30 ponttal verte idegenben a Utah Egyetemet.

A 19 pontos karriercsúcsot repesztő, 4-ből 4 triplát beszóró John Gage főszereplésével, az egyik vezér, Chasson Randle 17 pontos produkciójával, illetve a majdnem dupla duplázó Dwigh Powell (13 pont, 9 lepattanó, 5 gólpassz) remeklésével kijavította legutóbbi csúnya vereségét honfitársunk csapata, a Stanford, méghozzá azt a Utah Utes-t fektette két vállra 87 - 56-os végeredménnyel a Cardinal, mely a Konferencia eddigi legerősebb gárdáját, a Washingtont verte el pár nappal korábban. Már a félidőben 20-szal ment Johnny Dawkins legénysége, s az addig szerzett 46 pont, valamint a az összesen dobott 87 egység is idénycsúcs az egyetemi alakulat számára. A Stanford 2004 óta nem nyert ilyen különbséggel konferencián belüli NCAA mérkőzést senki ellen sem.

Sajnos Rosco Allennek nem ez volt élete mérkőzése, csereként beállva 2 pontig jutott a magyar tehetség 2-ből 2-es büntetőzéssel és elvállalt mezőnykísérlet nélkül. Ezen felül 3 lepattanó és 3 eladott labda fűződött még a nevéhez ezen a derbin, melynek megnyerése után 3 - 4-es mutatóval rendelkezik a Stanford a PAC 12 Konferencián belül, összességében pedig 12 - 8-as mutatót tudhat magáénak.

Rosco Allen és a Stanford legközelebb magyar idő szerint szerdáról csütörtökre virradóra 05:00-kor játszik, méghozzá az Oregon egyetem ellen, hazai környezetben.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus