A tervezett munkát elvégezték, kezdődhet az idény

Az Atomerőmű SE ellen kezdi a szezont az Alba Fehérvár.

Csapatunk szeptember 22-én, az Atomerőmű SE ellen kezdi a 2021-22-es bajnokságot, a mérkőzésre Szekszárdon kerül sor. - adta hírül az Alba Fehérvár.

Nagy reményekkel várjuk a startot. A tervezett edzőmeccseket lejátszottuk, az első derbit augusztus 14-én vívtuk a Stal Ostrów ellen, ötpontos vereséget szenvedtünk, másnap, szintén Torun városában az Anwil Wroclawek hét ponttal bizonyult jobbnak nálunk. A Cibona Zagrebbel is szoros találkozón szenvedtünk 88-80-as vereséget a horvát fővárosban. A KTE gárdáját végig magabiztosan vezetve, közel húszpontos különbséggel vertük itthon, a német Oldenburgtól 92-79-re kikaptunk Szlovéniában, aztán győzelmek következtek. A szlovén ezüstérmes Krka Novo Mestót előbb 77-68-ra, aztán 101-97-re vertük a Gáz utcában, a révkomáromiakat 83-74-re múltuk felül hazai pályán. Múlt hétvégén, Nyíregyházán léptünk pályára a Sitku Ernő Emléktornán, előbb a DEAC, majd a fináléban a Nyíregyházán gárdáját fektettük két vállra, utoljára a hét közepén az Alba Regia Sportcsarnokban fogadtuk az osztrák Oberwartot, magabiztosan győztünk, 98-70-re.

- Elégedett vagyok az eddig látottakkal. Jó döntést hoztam, amikor a nyáron elfogadtam a fehérváriak ajánlatát. A télen távoztam az Anwil csapatától, bár voltak hazai és külföldi ajánlataim, a tavasszal nem dolgoztam, vártam a megfelelő ajánlatra, ami meg is érkezett Fehérvárról. Gyorsan megegyeztem az ügyvezetővel, Simon Balázzsal, előzőleg természetesen tájékozódtam az Alba Fehérvárról. A város szép, a klubnál mindenki kedves és barátságos velem, a családommal nagyon jól érezzük itt magunkat. Természetesen az is fontos, hogy olyan egyesületnél dolgozom, amely mindig a csúcsra tör, ezúttal is komoly céljaink vannak.

A szakvezető elmondta, komoly munkát végeztek az elmúlt másfél hónapban, a játékosok partnerek voltak a felkészülés során.

- Gyors játékra törekszünk, letámadással, sok labdaszerzéssel, valamint a támadások gyors befejezését szeretnénk megvalósítani, rendezetlen védelem ellen. A tranzíciós játék során szeretnénk minél gyorsabban támadásba lendülni, ehhez megvannak a megfelelő játékosaink. Úgy gondolom, a klub tehetséges fiataljai megállják a helyüket a szezonban, az előkészületi mérkőzéseken bizonyítottak. Az igazolások jól sikerültek, meggyőződésem, a légiósok hozzátesznek a csapat teljesítményéhez. Nagy reményeket fűztünk az Olaszországból érkezett Donte Thomas játékához, de sérülése miatt megváltunk tőle, az utolsóként szerződtetett Martins Laksa leigazolása jó döntésnek bizonyult. A vezetők az igazolásoknál mindig kikérték a véleményemet, együtt döntöttünk, csapatként dolgozunk és reményeim szerint leszünk sikeresek. A csapat kohéziója jó, egységesek vagyunk a pályán és pályán kívül is. A kemény edzések mellett közös programokat szerveztünk, csapatépítő összejöveteleket, amelyek az összecsiszolódást szolgálták.

A tréner tisztában volt azzal, hogy az első edzőmérkőzéseken nem lesz tökéletes a játék. A folytatásban győzelmek következtek.

- A lengyelek elleni nyitómeccseken szoros vereségeket szenvedtünk. Az felkészülési találkozókon az eredmény eleve másodlagos, ráadásul ellenfeleink korábban kezdték a felkészülést, hiszen ott előbb kezdődik a bajnokság. A Cibonával és német Oldenburggal is jó mérkőzéseket vívtunk. Korábbi szlovén csapatomat, a Novo Mesto gárdáját izgalmas meccseken vertük, a Komárno és végül az Oberwart ellen magabiztosan nyertünk, hasonlóan a Kecskemét elleni találkozóhoz. Fontos volt, Nyíregyházán a házigazdák mellett a Debrecennel is találkoztunk, mindkét összecsapás komoly értékmérő volt. Örültem, hogy megnyertük a tornát, a DEAC hiába vezetett végig, nem adtuk fel, az utolsó percben fordítva diadalmaskodtunk. A Nyíregyháza ellen hullámzott a meccs, az utolsó percekben már domináltunk, a döntőben is megérdemelten nyertünk. Lépésről lépésre haladtunk a felkészülés során, az utóbbi időszakban visszavettünk a terhelésből, frissítés következett. Úgy gondolom, a munkát elvégeztük, jó szezont remélek. Meggyőződésem, a helyes úton vagyunk, amit remélem, bizonyítunk is. Ahogy a klubnál mindenki, én is optimista vagyok a rövidesen kezdődő bajnokságot illetően.

Fotó: albakosar.hu

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus