Légiós körkép: Kiss Virág és Golománék is hengerelnek

Somogyiék is megszerezték első győzelmüket.

A hétvégén elkezdődött az Adria Liga új szezonja is, a Crvena zvezda Meridianbet pedig sima győzelemmel kezdte az alapszakaszt az Igokea vendégeként (63-81). Hanga Ádám több más meghatározó játékossal együtt ezúttal nem volt nevezve a találkozóra. A belgrádi együttes a héten az Euroliga küzdelmeit is megkezdi. - olvasható a hunbasket.hu-n.
 
Spanyolországban a Basquet Girona pazarul kezdte az idényt, az elmúlt héten mindkét meccsét megnyerte. A gironai gárda előbb álomszerűen kezdett a Dreamland Gran Canaria ellen (32-15-ös első negyed), és végig vezetve, nagyon magabiztosan győzött (88-64). A hétvégén egy sokkal fordulatosabb találkozót játszott az együttes a Coviran Granada vendégeként, és az utolsó felvonás 35-22-re nyerve végül ezt a találkozót is behúzta (91-102), így a Real Madrid mögött második a tabellán 100%-os mutatójával (3-0). Golomán György az első összecsapáson 8 pontot, valamint 2-2 lepattanót és szerzett labdát tett a közösbe, a Granada ellen pedig 5 pont, 6 lepattanó és 1 gólpassz került a neve mellé.
 
A MoraBanc Andorrának is összejött az első siker, de közel volt a kettőhöz is. A Río Breogán ellen is 8 ponttal vezetett az Andorra az utolsó 10 perc előtt, de a 20-6-ra elbukott negyed megpecsételte a gárda sorsát (63-69). A Zunder Palencia ellen épp az utolsó játékrész jött össze nagyon a csapatnak, azt a 10 percet 23-11-re, a meccset pedig 87-74-re nyerte, így most 1-2-vel a 14. helyen áll a tabellán. Somogyi Ádám a szezon második meccsén már 15 percet játszott, 8 pontot és 1 lepattanót ért el, a győztes találkozón pedig közel ugyanannyit játszott, és 9 ponttal, 1-1 lepattanóval és gólpasszal, valamint 2 szerzett labdával járult hozzá a sikerhez.
 
Lengyelországban a Trefl Sopot a félidőben egy ponttal még vezetett a Polski Cukier Start Lublinnal szemben, a fordulás után viszont a vendégek akarata érvényesült, így a Trefl második meccsét is elvesztette (73-82). Váradi Benedek ezúttal 7 pontig, 3-3 lepattanóig és gólpasszig, valamint 1 szerzett labdáig jutott.
 
Az NBA előszezonja (Valerio-Bodon Vincent) és a japán bajnokság (Rosco Allen) ezen a héten indul, Litvániában (Maronka Zsombor) most nem játszott mérkőzést a Neptunas, míg a Flamengo (Filipovity Márkó) szűk két hét múlva kezd.
 
 
A hölgyeknél is zajlottak a mérkőzések. A Connecticut Sun befejezte a WNBA idényt, miután az elődöntő második (84-77) és harmadik (81-92) mérkőzését is elveszítette a New York Liberty ellen. Határ Bernadett egyik találkozón sem lépett pályára.
 
Olaszországban elindult az idény, a Famila Basket Schio rendkívül kiütéses sikerrel nyitott az Allianz Geas Sesto San Giovanni ellen (81-43). Juhász Dorka már ott volt új csapatával, de pálya még nem került.
 
Törökországban a CBK Mersinnek nem okozott gondot a Botasspor Adana legyőzése (52-69), ezt pedig nagyban a magyar válogatott centerének, Kiss Virágnak köszönheti a vendég gárda, aki 18 pontjával és 14 lepattanójával (24 VAL) a mérkőzés MVP-je lett. Studer Ágnes 3 ponttal, illetve 2-2 lepattanóval és gólpasszal zárta a találkozót. A Mersin 3-1-gyel jelenleg a második a török tabellán.
 
Az ACS Sepsi-SIC rendkívül fontos héten van túl, hiszen 63-62-re idegenben is legyőzte a lett TTT Rigát, így a selejtezőből feljutva idén az Euroliga főtábláján játszik majd a sepsiszentgyörgyi alakulat. Gereben Lívia kezdőként közel 34 percet játszott, 6 pontot, 2 lepattanót és 4 gólpasszt tudott hozzátenni csapata továbbjutást érő győzelméhez.
 
A lengyel bajnokság még nem kezdődött el, a lengyel szuperkupát azonban megrendezték a hétvégén, és a Polski Cukier AZS UMCS Lublin 81-77-es sikerével el is hódította a trófeát a Polkowice ellenében. A győztesnél Bernáth Réka sérülés miatt nem lépett pályára.

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Kép, slide: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus