A forduló válogatottja - alapszakasz - 2. forduló

Tegnap véget ért a magyar férfi A-csoport alapszakaszának második köre - a forduló válogatottját olvashatjátok a pécsi MVP-vel.

A korábbi forduló válogatottak:

Alapszakasz: 1. forduló


Irányító
Dustin Ware - Zalakerámia ZTE KK (1)

Ez a forduló nem az irányítókról szólt, Ware azonban főszerepet játszott csapata tegnap esti, Jászberény ellen aratott győzelmében. A mindkét hátvédposzton bevethető amerikai 16 pontot (2/6 dupla, 3/4 tripla, 3/4 büntető), 6 pattanót, 4 gólpasszt, 1 eladott labdát, valamint 1 beütött és 5 kiharcolt faultot tett a közösbe 34 perc alatt, így 22 VAL-lal járult hozzá a ZTE négypontos sikeréhez.


Dobóhátvéd
Kameron Taylor - Pécsi VSK-VEOLIA (1)

A Pécs amerikai játékosa rendkívül sokoldalú volt a Sopron elleni szoros csatában, amelyet végül jó utolsó negyedének köszönhetően nyert meg klubja. Taylor 33 perc alatt 22 pontot (7/13 dupla, 2/2 tripla, 2/2 büntető), 10 pattanót, 5 gólpasszt, 3 szerzett és 2 eladott labdát, illetve 1 beütött és 6 kiharcolt személyi hibát jegyzett. Mivel 35 VAL-jával a játéknap legjobb egyéni statisztikáját hozta, csapata pedig győzött, így ő lett a forduló MVP-je.


Kiscsatár
Milos Boriszov - DEAC (2)

Boriszov az egyetlen játékos a mezőnyben, aki eddig mindkét fordulóban bekerült a legjobbak közé, bár ezúttal a DEAC kikapott Kecskeméten. A hajdúságiak eddigi legjobbja 29 pontos (11/17 dupla, 1/5 tripla, 4/4 büntető), 10 pattanós dupla-duplája mellett 1 gólpasszt, valamint 1 beütött és 4 kiharcolt faultot jegyzett, ami 36 perc alatt 33 VAL-t jelentett összességében - nem rajta múlt, hogy Berényi Sándor együttese vereséget szenvedett.


Erőcsatár
Sztrahinja Milosevics - Szolnoki Olaj KK (1)

A Szolnok tűnik az eddigi két forduló alapján a legmagabiztosabb gárdának. A bajnoki címvédő a második körben a tavalyi ezüstérmes Falcót verte kerek 20 ponttal, amiből a szolnoki közönségkedvenc extra hatékony 22 ponttal (4/5 dupla, 4/6 tripla, 2/2 büntető), 7 pattanóval, 5 gólpasszal, 1 szerzett és 2 eladott labdával, illetve 2 beütött és 4 kiharcolt személyi hibával vette ki a részét - ez alig több mint 26 és fél perc alatt is 32 VAL-t ért.


Center
Andriy Agafonov - Zalakerámia ZTE KK (1)

Az ukrán center a tegnap esti ZTE-Jászberény legjobb játékosa volt úgy, hogy alig-alig hibázott a találkozó során. 20 pontos (6/7 dupla, 0/1 tripla, 8/9 büntető), 10 pattanós dupla-duplája mellett 3-3 gólpassz és blokk is került a neve mellé, ami 1 szerzett és 3 eladott labdájával, valamint 3 beütött és 6 kiharcolt faulttal együtt 32 VAL-nak felelt meg kevesebb mint 32 perc alatt.


Legjobb hatodik ember
Tyrell Green - Naturtex-SZTE-Szedeák (1)

A szegedieknél Green csereként lépett pályára, és triplázásával nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Andjelko Mandics alakulata 19 ponttal nyert Kaposváron. 27 pontot szórt (3/4 dupla, 7/9 tripla), ami 5 pattanóval, 2 szerzett, illetve egy eladott labdával együtt kerek 30 VAL-t számlált kevesebb mint 26 percnyi játékidő alatt.

Fotó, Slide - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus