A forduló válogatottja - alapszakasz, 4. forduló

Csütörtöktől szombatig lejátszották a magyar férfi A-csoport alapszakaszának negyedik körét - a forduló válogatottját olvashatjátok a jászberényi MVP-vel.

A korábbi forduló válogatottak:

Alapszakasz: 1. forduló2. forduló, 3. forduló


Irányító
Ronald Curry Jr. - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (1)

A Falco határozottan jobban játszik, mint az első pár mérkőzésen, most az ASE otthonában győzött Gasper Okorn együttese, Curry pedig legjobb teljesítményét nyújtotta idén. 24 ponttal (4/6 dupla, 4/6 tripla, 4/5 büntető), 8 gólpasszal, 3 lepattanóval, 2-2 szerzett és eladott labdával, valamint 2 beütött és 4 kiharcolt faulttal járult hozzá a szombathelyiek győzelméhez, így 36 perc alatt 32 VAL-lal végzett.


Dobóhátvéd
Vojvoda Dávid - Szolnoki Olaj KK (1)

A Szolnok idegenben győzött a Kaposvár otthonában, a magyar válogatott vezére pedig sokoldalú produkcióval rukkolt ki. Vojvoda 20 pontot (6/9 dupla, 2/4 tripla, 2/4 büntető), 8 lepattanót, 7 gólpasszt, 1 blokkot, 3-3 szerzett és eladott labdát, illetve 2-2 beütött és kiharcolt személyi hibát jegyzett, így alig több mint 28 perc alatt is 29 VAL került a neve mellé.


Kiscsatár
Milos Boriszov - DEAC (3)

A DEAC rettenetesen megszenvedett a TF-fel, és Boriszov újabb kiemelkedő teljesítménye nélkül meg is éghetett volna a hajdúsági gárda. A montenegrói játékos 26 pontja (5/13 dupla, 3/7 tripla, 7/8 büntető) mellett 15 pattanót, 2 gólpasszt, 3 szerzett labdát, valamint 3 beütött és 8 kiharcolt faultot is betett a közösbe. 19 másodperc híján végigjátszotta az összecsapást, amelyen 37 VAL-lal zárt.


Erőcsatár
Joseph Taylor - SERCO - TF-BP (1)

A TF első olyan mérkőzését játszotta, amelyen meccsben volt ellenfelével, és a DEAC elleni utolsó negyedre még előnnyel fordult az újonc fővárosi gárda. Végül nem jött össze a bravúr, de Taylor kiváló teljesítménye így is megért egy forduló válogatott tagságot: 27 pontos (8/13 dupla, 2/4 tripla, 5/5 büntető), 12 pattanós dupla-duplája mellett még 1-1 blokkot, szerzett és eladott labdát, illetve 5-5 beütött és kiharcolt faultot írhattak fel a neve mellé a statisztikusok. A végjátékban, 33 percnyi játék után pontozódott ki, és 33 VAL-t hozott.


Center
Djordje Pantelics - JP Auto - JKSE (1)

Az Alba ugyan egyetlen ponttal győzni tudott Jászberényben, ám Nikola Lazics együttese abszolút egyenrangú ellenfele volt a székesfehérváriaknak, némi pech is közrejátszott a vereségben. A veterán szerb center 26 pontos (7/9 dupla, 2/4 tripla, 6/7 büntető), 13 pattanós dupla-duplája mellett 1-1 blokkot és gólpasszt, 2 szerzett és 1 eladott labdát, valamint 2 beütött és 7 kiharcolt faultot ért el - valamivel több mint 38 és fél perc alatt 42 VAL-t hozott a JKSE konyhájára. Olyan csapatból ritkán szoktunk MVP-t választani, amelyik kikap, viszont Boriszovhoz képest is elég nagy volt Pantelics előnye, a DEAC épphogy kiszenvedte a sereghajtó elleni sikert, a többiek pedig jócskán le voltak maradva Pantelics mögött az egyéni számok tekintetében, így ő lett a forduló MVP-je.


Legjobb hatodik ember
Nikola Jevtovics - Atomerőmű SE (1)

Az ASE kikapott ugyan a Falcótól, Jevtovics azonban szép statisztikákat hozott a padról: 19 perc alatt 14 pontot (5/9 dupla, 4/6 büntető), 9 pattanót, 2 blokkot, 1 gólpasszt, 2 szerzett és 1 eladott labdát, illetve 5 beütött és 6 kiharcolt faultot jegyzett, így 22 VAL-lal zárt. 

Fotó, Slide - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus