Bemelegítés - A-csoport, Alapszakasz - 1. forduló

Péntek este kezdődik a férfi A csoport alapszakasza - lássuk, milyen párosítások lesznek az első fordulóban!

A csapatok nyári átalakulásáról a tegnapi nap folyamán írtunk bővebben.


1. forduló

PVSK-VEOLIA - Naturtex-SZTE-Szedeák
2019. szeptember 27., péntek, 18:00

A Pécs hazai pályán játszhat, mélyebb állománya van (a Szedeák kispadján jórészt csak fiatal magyarok vannak), úgyhogy esélyesebbnek tekinthető még Ruják vádlisérülése és hiányzása ellenére is. Azt azonban itt is le kell írni, amit minden meccsnél az első fordulóban: az erőviszonyokat annyira nem ismerni, hogy bármelyik mérkőzésben benne van a meglepetés. A vendégeken nem nagyon van teher, Pécsett nem egyszerű győzni, úgyhogy kijöhet egy jó eredmény Andjelko Mandics csapatából, de a favorit a Pécs.

Szolnoki Olajbányász - Alba Fehérvár
2019. szeptember 27., péntek, 20:00

Itt még annyira sem lehet esélyeket latolgatni, mint az előző párharcban. Mindkét gárda átalakult, teljesen más kerettel vág neki a szezonnak, mint ahogy befejezte az előzőt, úgyhogy lényegében csak annyit lehet elmondani, hogy a hazai pálya az Olajbányász mellett szól. Mindkét gárdánál sok a kérdőjel a felkészülési meccsek és a nevek alapján is. Nagyjából hasonló mélységűnek tűnik a két együttes rotációja is - a hazaiaknál Juhos Levente nem játszhat, de mindkét oldalon vannak tehetséges fiatalok (leginkább Pallai, valamint a Takács testvérek és Lukács), akik akár komoly szerepet is kaphatnak, de hogy melyik együttes oldalára billen a mérleg nyelve, az nyilván a légiósok teljesítményén fog múlni elsősorban, belőlük pedig Govenst leszámítva még csak felkészülési mérkőzéseket láthattunk. A találkozót az M4 élőben közvetíti!

Egis Körmend - OSE Lions
2019. szeptember 28., szombat, 18:00

A Körmend kerete nagyon mélynek tűnik, jelenleg egyértelműen jobban áll, mint az újonc Oroszlány. A vendégek üde színfoltjai lehetnek az idei bajnokságnak, de nem feltétlenül Körmenden kell nyerniük - ugyanúgy, mint a Szedeák esetében, rajtuk sincs semmilyen nyomás, ez pedig még akár meglepetésre is elég lehet. Ettől függetlenül a favorit a hazai gárda.

Jászberényi KSE - Sopron KC
2019. szeptember 28., szombat, 18:00

Érdekes összecsapás lesz ez, hiszen Pitts visszatér előző klubjához. A Jászberényről egyelőre nagyjából semmit nem tudni azon kívül, hogy az Alekszandrov-Pantelics duó az előző idényben működött (most Pantelicset az orrtörése segíteni biztosan nem fogja). A Sopron viszont több ismert nevet is szerződtetett, Pitts mellett Bernard Thompson is garancia arra, hogy a pontszerzéssel várhatóan nem lesz gondja Sabáli Balázs együttesének. A felkészülési meccsek alapján a palánk alatti részleg is jónak tűnik az SKC-nél, de hogy igazából mennyire az, az majd most kiderül. Kiegyenlítettek az erőviszonyok, jó esély mutatkozik a vendégek sikerére is.

Atomerőmű SE - KTE-Duna Aszfalt
2019. szeptember 28., szombat, 19:00

Az ASE-nél vannak gondok a palánk alatt Eilingsfeld kiesésével, viszont rövidtávon talán meg tudja ezt oldani a csapat - a rotáció viszont érdekes lesz, ha több hónapig pótolni kell a válogatott magasemberét, nem kizárt, hogy légióst cserél a Paks. Egyéb posztokon azonban jónak tűnik a keret, vannak tehetséges fiatalok is, ráadásul a hazai pálya segíthet Dzunics Braniszlavéknak. A Kecskemét új légióst igazolt, az alapjátéka azonban ettől nem fog változni Forray Gábor csapatának. Amennyiben az amerikai kosaras beválik, gondban lehet az ASE, de alapvetően egy fokkal esélyesebb a hazai gárda.

DEAC - Kaposvári KK
2019. szeptember 28., szombat, 19:00

Ahogy a mezőny nagy része, úgy ez a két együttes is nagyban átalakult. A Kaposvár nem volt rossz a felkészülési időszakban, és miután várhatóan két légióssal a padon kezd Fekete Ádám csapata, a rotáció mélységével sem nagyon lehet probléma. A DEAC-ban több ismerős név is található, de miután pont az irányító poszt a legnagyobb kérdőjel, így egyelőre nem nagyon lehet belőni, hogy hova lesz jó ez a gárda. Debrecenben esélyesebb Kovács Adrián együttese, de ez a meccs is eléggé sötét ló jellegű.

A Falco-ZTE összecsapást a szombathelyiek BL-selejtezője miatt egy későbbi időpontban rendezik.

Fotó, Slide - deacbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus