Bemelegítés - A-csoport, Alapszakasz - 12. forduló

Csütörtöktől vasárnapig játsszák a magyar férfi A csoport alapszakaszának 12. fordulóját - lássuk, mi várható az egyes találkozókon!

12. forduló

KTE-Duna Aszfalt (5-3) - Sopron KC (1-8)
2019. december 5., csütörtök, 18:00

A Kecskemét kikapott legutóbb, vasárnap este a Falcótól, de 37 percig teljesen egál meccset játszott a listavezető bajnokkal, így még ebből a vereségből is meríthet erőt. A Sopron is a szombathelyiekkel játszott legutóbb, pár nappal a KTE előtt, és a vártnál talán egy fokkal szorosabb mérkőzésen kapott ki. A vendégeknél úgy tűnik, hogy Kinney-vel és Jogelával kész az új keret, Forray Gábor csapata azonban jelentősen előrébb tart a csapatépítésben, világosabban látszik, mit szeretne a pálya mindkét oldalán. Az eddigi eredmények tekintetében nagy meglepetés lenne, ha a KTE hazai pályán nem tudná megverni a Sopront - a vendégek az új játékosok miatt bizakodhatnak, teher sincs rajtuk, de erősebbnek és mindenképpen összeszokottabbnak tűnik egyelőre a Kecskemét.

PVSK-VEOLIA (6-2) - Atomerőmű SE (7-2)
2019. december 5., csütörtök, 18:00

A Pécs Aiken kiesése óta nem igazán találja magát, márpedig ha a hosszabb szünetben nem sikerült egy kicsit pihenni (a kettős terhelésnek vége) és összerakni a lepattanózást, akkor hosszú estére számíthat Csirke Ferenc együttese. Az ASE-nek is megvannak a problémái, Eilingsfeld (és Jackson) sérülése, illetve Harris gyengébb játéka miatt változás történt a keretben (Putney érkezett), és a gárda játéka egy mérkőzésen belül is nagy hullámzásokat tud bemutatni. Ennek ellenére a paksiak hozzák az eredményeket, 7-2-vel állnak, és egyértelműen jobb passzban voltak a szünet előtt, mint a Pécs. Ha a mecsekaljai gárda már csak a pihenés miatt is javulni tud, kifejezetten jó összecsapás lehet ebből a Lauber Dezső Sportcsarnokban - a forma az ASE, a hazai pálya a PVSK mellett szól, kiegyenlítettek az esélyek. 

Naturtex-SZTE-Szedeák (1-8) - Szolnoki Olajbányász (5-4)
2019. december 6., péntek, 18:00

Mindkét együttesnél változás történt a kispadon: a hazaiaknál Szrecsko Szekulovics, a vendégeknél pedig Gasper Potocnik az új mester, így aztán óriási kérdés, hogy mi várható ezen a találkozón. Az állomány még annak ellenére is az Olaj felé billentené a mérleg nyelvét, hogy nagyon úgy tűnik, 1-2 helyen változtatni fog a szolnoki gárda. Idegenben viszont eddig pocsékul megy Rudneréknek - csak a problémákkal küszködő ZTE-t tudták legyőzni, emellett három hatalmas zakóba szaladtak bele. A Szedeáknál nagy talány, hogy a Szekulovics-Mandics csere mennyit dob a csapaton, mert eddig semmi jelét nem mutatta a társaság, hogy sokkal több lenne a keretben az eredményeket tekintve - itt a lehetőség, hogy erre rácáfoljon a szegedi együttes. A Szolnok valamivel esélyesebb, még idegenben is, de jelen körülmények között messze van a top favorittól, nagy csatát vívhat a két gárda.

OSE Lions (4-5) - Alba Fehérvár (5-4)
2019. december 7., szombat, 18:00

A forduló egyik legjobb meccse lehet ez, miután az OSE az elmúlt hetekben, a Washington-Washington csere és az ötödik légiós megszerzése óta kifejezetten jó eredményeket szállít, az Olaj és a Pécs ellen is tükörsima győzelmeket ért el hazai pályán. Az Alba nagyon hullámzó az elmúlt hetekben, legtöbbször nem sikerül kihozni a keretben rejlő maximumot, és ennek oka leginkább a védekezés hiánya. A kéthetes szünet azonban elég időt biztosíthatott arra, hogy a hibák egy részét kijavítsa Jesus Ramirez és szakmai stábja. Ha ez megtörtént, az Alba megállíthatja az oroszlányi expresszt, mert papíron azért még mindig erősebb az állománya, ha viszont nem, akkor Sebastjan Krasovec alakulata ugyanúgy át fog gázolni ellenfelén, ahogy azt tette a Szolnok és a PVSK ellen.

DEAC (5-4) - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (9-0)
2019. december 7., szombat, 19:00

A címvédő ezúttal Debrecenbe látogat, ahol eddig idén csak az ASE tudott győzni, ám a felállás ugyanaz, mint a Falco összes bajnokiján: a szombathelyi együttes egyértelmű favorit. A Falco ma még játszik egy Bajnokok Ligája mérkőzést is, de hazai pályán, így az utazás nem lesz probléma Benkéék számára, a magyar mezőnyben pedig egyelőre megállíthatatlannak tűnik a listavezető, egyszerűen sokkal erősebb mindenki másnál. A DEAC legutóbb Moody nagy meccsével sem tudott nyerni Fehérváron - most a hazai pálya Kovács Adriánék mellett szól, de mind a forma, mind az állomány teljesen világosan elbillenti a mérleg nyelvét a bajnok irányába.

Zalakerámia ZTE KK (3-6) - Egis Körmend (7-2)
2019. december 7., szombat, 19:00

A ZTE megtalálta új irányítóját a bajnoki szünetben - kérdés, hogy ez mennyire lesz jótékony hatással a csapat többi tagjára, mert nem csak egyes poszton voltak gondok Zalaegerszegen az elmúlt hetekben, többen is elmaradtak a várttól. A Szedeák legyőzése után egyébként szépen helyt állt a gárda Kecskeméten, az elmúlt két meccsre és Bibbins érkezésére lehet alapozni hazai oldalon. A nagyobb gond az Bencze Tamásék számára, hogy a papíron jóval erősebb körmendi alakulat látogat majd Egerszegre, így jelen állapotban bőven favoritnak tekinthetőek a vasi piros-feketék. A hosszabb szünet és az új játékos érkezése megkavarhatja a dolgokat, a hazai pálya is Szabó Zsoltékat segíti, de a Körmend egyszerűen erősebbnek tűnik, és jó formában is vannak Ferencz Csabáék még finnországi vereségük ellenére is.

Kaposvári KK (4-5) - Jászberényi KSE (0-9)
2019. december 8., vasárnap, 18:00

A Kaposvár kötelező győzelem előtt áll, hiszen a nyeretlen sereghajtót fogadja. A Somogy megyei csapat egyre jobb passzban volt a szünet előtt, zsinórban két győzelmet szerzett, és a játéka is kezdett alakulni. Most ez, az állomány és a hazai pálya is, gyakorlatilag tehát minden Fekete Ádám együttese mellett szól. Az ellenfélnél váltás történt az állományban, a folyamatosan sérült Reed helyett visszatért Nelson, így aztán sem összeszokottságról, sem formáról nem nagyon beszélhetünk. Utóbbi esetében jóról biztosan nem, mert bár a hazai meccseken még egészen szívósan tartja magát a JKSE, idegenben legtöbbször nincs sok esélye ebben az idényben. Nelson persze megkavarhatja a dolgokat, de jelen állapotában sokkal erősebbnek tűnik ez a Kaposvár, mint a vendég játszságiak.

Fotó, Slide - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus