Bemelegítés - A-csoport, Alapszakasz - 14. forduló

Péntektől vasárnapig játsszák a magyar férfi A csoport alapszakaszának 14. fordulóját - lássuk, mi várható a mérkőzéseken!

14. forduló

KTE-Duna Aszfalt (7-6) - Atomerőmű SE (9-4)
2020. január 3., péntek, 18:00

Érdekes mérkőzésre van kilátás Kecskeméten, ahova az ASE látogat. A hazaiak az otthoni meccseik nagy többségét nyerik (csak a Falco győzött a KTE otthonában eddig), viszont általában szoros, nem egyszer utolsó másodpercekben eldőlő összecsapásokat vív Forray Gábor csapata, amiben mindig benne van, hogy bármi megtörténhet. Hasonló forgatókönyv most is elképzelhető, tekintve hogy az ASE játékosállománya jó, papíron jobb is, mint a vendéglátóé, de játékban vannak gondok Dzunics Braniszlav csapatánál. Az utóbbi fordulókban megint nem tudta magából kihozni a maximumot a Paks, és akkor még finoman fogalmaztunk - jött is néhány vereség, és legutóbb is a negyedik negyedben kellett fordítania Lórántéknak a Szedeák ellen. Nagy csatára van kilátás, a KTE pályaválasztásával kiegyenlítettek az erőviszonyok.

Kaposvári KK (5-8) - DEAC (7-6)
2020. január 3., péntek 19:00 (M4)

A Kaposvárnál váltás volt a szakmai stábban: Fekete Ádám maradt, de Sztojan Ivkovics is leül mellé a kispadra, várhatóan utóbbi nagyobbi szerepet is kap majd a mérkőzéseken. Ez természetesen kérdőjelet tesz az együttes mögé, hiszen egy edzőváltás után nehéz belőni, mire lehet képes egy gárda. Annyi biztosnk tűnik, hogy a DEAC papíron erősebb állománnyal bír, és az utóbbi pár hétben talán meg is indult felfelé a hajdúsági gárda. Ez ugyan idegenbeli győzelmekben nem mutatkozott még meg, de Körmenden sem volt teljesen esélytelen Kovács Adrián alakulata, otthon pedig behúzogatta a meccseit. Ha az elmúlt három körben mutatott formát hozni tudja most is a DEAC, egyértelmű esélyese a találkozónak, de a Kaposvár hazai pályán okozhat meglepetést - egy edzőváltás rövid távon, nagy többségében pozitívan szokott hatni.

Zalakerámia ZTE KK (6-7) - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (12-1)
2020. január 4., szombat, 16:30

A ZTE jó sorozata Debrecenben megszakadt, így a kupadöntőn sem lesz ott Bencze Tamás alakulata, ezen a mérkőzésen azonban nem ez a legnagyobb probléma zalaegerszegi oldalon, hanem az, hogy az ellenfél a Falco. Ugyanaz a helyzet, mint az eddigiek során: a szombathelyiek magabiztosak, igazán erőlködniük sem kell a győzelmek megszerzéséért, egészségesen rotálhat Gasper Okorn, hogy mindenki játékban legyen, de senkit ne kelljen túljátszatni, és így is folyamatosan hozzák az eredményeket. Kérdés, hogy a ZTE-ből mit vált ki a DEAC elleni vereség, de még ha jól is reagálják ezt le Szabó Zsolték, itt akkor is nagyon masszív favoritok a vendégek.

Naturtex-SZTE-Szedeák (2-11) - PVSK-VEOLIA (6-7)
2020. január 4., szombat, 18:00

A Szedeák legutóbb majdnem meglepetést tudott okozni Pakson, az mindenképpen jó előjel a mostani összecsapásra nézve - az edzőváltás óta egy fokkal masszívabbnak tűnik a gárda. A Pécs volt az óév végének egyik főszereplője, miután menesztette Csirke Ferencet, a helyére pedig Dragan Alekszics került. Itt is el lehet mondani, amit a Kaposvárnál: rövidtávon általában használ az edzőcsere, kérdés, hogy Smith és Diggs összekapják-e magukat az új tréner irányítása alatt (az ő egyéni teljesítményük az utóbbi időben sokszor volt gyenge, meglátjuk, hogy ebben lesz-e változás). Ahogy a Kaposvárnál, úgy a Pécsnél is nehéz belőni, hogy mit várhatunk - állomány alapján nyernie kellene a mecsekaljai együttesnek, de a Szedeák sokkal nyugodtabban készülhetett, és a paksi játékával legyőzheti a zsinórban 7 vereségből érkező PVSK-t.

OSE Lions (6-7) - Egis Körmend (10-3)
2020. január 4., szombat, 18:00

Az OSE nemhogy a bennmaradásért küzd, de még a Magyar Kupa nyolcasdöntőjében való részvételt is kiharcolta, miután a legutóbb hozta a papírformát, és könnyedén intézte el a Jászberényt. Hullámzik egyébként némileg az oroszlányiak játéka, de egy újonc esetében ez a legkevesebb - a szezon egyik, ha nem a legnagyobb pozitív meglepetése eddig Sebastjan Krasovec alakulata. A Körmend állománya azért egyértelműen erősebbnek tűnik jelenleg, zsinórban három győzelmet szereztek a vasi piros-feketék a bajnokságban, úgyhogy a formával sincs gondjuk - kérdés, hogy idegenben, az oroszlányi közönség előtt is hozni tudja-e magát majd Matthias Zollner csapata. Papíron esélyesebb a Körmend, az azért nyilvánvaló, egy szorosabb vendég győzelemre van a legnagyobb sansz. Egyáltalán nem lenne azonban vaskos meglepetés, ha a hazaiak a kupadöntőbe jutás után annyira felszívnák magukat, hogy ezt a meccset is meg tudnák nyerni.

Sopron KC (4-9) - Jászberényi KSE (1-12)
2020. január 4., szombat, 19:00

Itt most elég egyértelműnek tűnik a helyzet. A Jászberény azt az egy kaposvári győzelmet leszámítva messze van a mezőnytől, a Sopron viszont az edzőváltása óta egyre jobb és jobb, sorozatban három győzelemnél jár, legutóbb ráadásban verte az Albát. A hazai pálya, a játékosállomány és a forma is Kostas Flevarakis alakulata mellett szól. Ez tűnik az egész hétvége legsimább mérkőzésének - valami nagyon más kellene a JKSE-től, mint amit eddig láttunk, hogy egyáltalán szoros összecsapás legyen belőle. Ha fejben túl korán tekinti megnyertnek a meccset az SKC, az lehet baj hazai oldalról nézve, egyébként nem lehet kérdés a győztes kiléte.

Alba Fehérvár (7-6) - Szolnoki Olajbányász (9-4)
2020. január 5., vasárnap, 18:00 (M4)

A kör kiemelt rangadója az Alba-Olaj összecsapás lesz vasárnap este. A székesfehérváriak hazai pályán eddig jók, csak a Falcótól kaptak ki, idegenben viszont gyengén szerepelnek, nagyon hullámzó a játékuk - Sopronban legalább viszonylag kevés pontot kaptak (hosszabbítás után 88-at), cserébe a támadójátékuk sem volt olyan, mint korábban. A Szolnok ezzel szemben bombaformában van Gasper Potocnik kinevezése óta, zsinórban négy győzelmet szerzett a Tisza-parti alakulat, és önbizalomtól duzzadva érkezhet majd Fehérvárra. A vendégeknél bizonytalansági faktor, hogy hat külföldivel mennek tovább, nem tudni, melyik ötöt fogják nevezni erre az összecsapásra, de eddig minden klappol - az új tréner stílusa és az új játékosok minősége is. Az állományok kiegyenlítettek papíron, a hazai pálya az Alba, a forma egyértelműen a Szolnok mellett szól, úgyhogy jó meccsre van kilátás. Kiegyenlített találkozó lehet ez, amelyen pár pont dönthet, de a két csapat jelenlegi játéka között van akkora különbség, hogy egy simább szolnoki siker sem lenne most szenzáció - az Alba könnyed diadala nagyobb meglepetés lenne még akkor is, ha az első fordulóban gálázott, és 20 ponttal nyert Jesus Ramirez csapata a Tiszaligetben.

Fotó, Slide - Szolnoki Olajbányász facebook

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus