Bemelegítés - A-csoport, Alapszakasz - 6. forduló

Hétvégén lejátsszák a magyar férfi A csoport alapszakaszának 6. fordulóját - lássuk, mi várható az egyes találkozókon!

6. forduló

Atomerőmű SE (3-2) - Zalakerámia ZTE KK (2-3)
2019. november 1., péntek, 18:45

A két együttes között mindössze egy mérkőzésnyi távolság van, de teljesen más hangulatban készülhetnek a ma esti összecsapásra: a paksiak egy ponttal nyertek Debrecenben, míg a ZTE lényegében simán kikapott a Szolnoktól hazai pályán. Utóbbiaknál ezúttal az sem volt elég, hogy a légióssor és Szabó Zsolt bevethető volt, és bár az ASE-nál van hiányzó, ahogy a Sopronnál is volt két hete, Dzunics Braniszlav együttesének kerete jóval mélyebb, mint volt akkor a soproni. Az atomvárosiak játéka is döcög, egyelőre nem sikerült teljesen összecsiszolni a keretet, viszont Debrecenben győzni így is jó eredmény. Ha nem úgy dob az ASE, ahogy a Körmend ellen dobott, akkor favorit hazai pályán - Bencze Tamáséknak még a hazaiaknál is több helyretennivalójuk van jelen pillanatban, ráadásul Ubilla és Johnson autóbalesetet szenvedtek a héten, és bár egyikük sem sérült súlyosan, valószínűleg nem sokat segített a helyzeten ez az eset sem.

Sopron KC (1-4) - OSE Lions (1-4)
2019. november 2., szombat, 18:00

Két olyan gárda csap össze, amely egyetlen győzelmet szerzett az eddigi 5 forduló során, de egyértelműen a hazaiak lehetnek csalódottabbak, hiszen az OSE-tól az is nagyszerű eredmény volt, hogy Zalaegerszegen győzni tudott. A vendégek légióst cseréltek, Conner Washington helyett Eric Washington szerepel majd, és igazából sokkal kevesebbet nem fog hozzátenni az oroszlányiak eredményességéhez, mint elődje tette, ez borítékolható - hogy fog-e előrelépést jelenteni, illetve mennyit, az majd kiderül. A Sopronnál hasonló gondok vannak, mint a ZTE-nél - igaz, a hazaiaknál legalább nem hiányik majd két légiós, mint a zalaegerszegiektől hiányzott az OSE ellen, Kaposváron viszont így is hatalmas pofonba szaladt bele Sabáli Balázs gárdája, amely az egészen biztató szezonkezdet ellenére most egy gödörből kell, hogy kimásszon. Az OSE-n semmilyen nyomás nincs, a Sopronnak viszont nyernie kell ezt a találkozót - a hazai pálya miatt esélyesebb is valamivel az SKC, de Sebastjan Krasovec csapata felszabadultabban játszva meglepetést okozhat.

Egis Körmend (4-1) - Naturtex-SZTE-Szedeák (1-4)
2019. november 2., szombat, 18:00

A Körmend hét közben hazai pályán játszott és nyert európai kupameccset, a védekezés pedig szépen összeállt Keller Ákos távozása után is - a gondok inkább támadásban voltak ezúttal, de a második félidőben már a pálya ezen felén is hatékonyabb volt a vasi alakulat. A Szedeák a múlt héten megnyerte első meccsét ebben az idényben, a szintén sok gonddal küzdő Jászberényt tudta két vállra fektetni Andjelko Mandics csapata, ám a Körmend egy más szintű ellenfél lesz, mint a jászsági alakulat. A körmendiek fáradtságán kívül nem sok minden szól a szegediek mellett, hiába kapott ki a Körmend az elmúlt fordulóban Pécsen - a két gárda játékosállománya között komoly különbség van a vendéglátó javára, a hazai pálya is a körmendieket segíti, masszív favorit Matthias Zollner gárdája.

Szolnoki Olajbányász (3-2) - Kaposvári KK (2-3)
2019. november 2., szombat, 18:00

A Szolnok a kifejezetten gyenge szezonkezdet után egyre inkább kezd összeállni, de ugyanez igaz a Kaposvárra is - mindkét együttes 2-2 meccset nyert zsinórban. A vendégeknek a sorsolással is szerencséjük volt, Oroszlányban és a Sopron ellen győztek, de ettől függetlenül kétségtelen, hogy jóval jobb összképet mutattak, mint az első mérkőzéseken. Az Olajbányászra ugyanez igaz, főleg védekezésben lépett előre nagyot Dragan Alekszics alakulata, amely ezúttal Kovács Péter játéka mellett Juhos Leventére is számíthat majd - teljes kerettel állhat ki a hazai gárda, először a szezon folyamán. Az még mindig kérdés az Olajnál, hogy mennyire sikerül a csapatjátékot az egyéni elé helyezni, de ha a DEAC ellen látott koncentrációval lépnek pályára Rudnerék, akkor favoritnak számítanak saját közönségük előtt. A somogyiaknak a Sopron elleni negyedik negyedet kellene továbbfolytatni, de a Tiszaligetben ezt nem lesz egyszerű megtenniük.

Alba Fehérvár (3-2) - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (4-0)
2019. november 2., szombat, 18:00

A forduló rangadóján az Alba a bajnokot fogadja, amely egészen parádésan szerepel eddig idén: 4-0-val áll a bajnokságban, a BL-ben pedig 1-2-vel úgy, hogy hét közben minimális, 1 pontos vereséget szenvedett a csoport egyik favoritjának számító Zaragoza otthonában. Ha valami a Falco ellen szól, akkor az pont ez a meccs: nem is feltétlenül a lelki levertség, egy ilyen mérkőzést nagy pozitívumnak lehet elkönyvelni a végeredmény ellenére is, viszont a szombathelyieknek el kellett utazniuk Spanyolországba, majd vissza, a sorozatterhelés pedig elkezdhet kijönni fizikailag. Az is igaz viszont, hogy jelenleg a vendégek kerete a legmélyebb az egész mezőnyben, jól forgatható, és frissen tartható akár a szerda-szombat ritmusban is, úgyhogy a Falco ezúttal is esélyes lesz, még idegenben is. Az Alba kiválóan kezdte az idényt, de az elmúlt három körben kétszer is kikapott, és ezúttal a legjobbjára lesz szüksége ahhoz, hogy fel tudja venni a versenyt a címvédővel. Képes arra Jesus Ramirez kerete, hogy legyőzze a Falcót, főleg hazai pályán, de jelen állapotban erősebbnek tűnik Gasper Okorn alakulata még Fehérváron is.

Jászberényi KSE (0-5) - KTE-Duna Aszfalt (2-1)
2019. november 2., szombat, 18:00

A Berény a mezőny egyetlen nyeretlen csapata, miután Szegeden is kikapott. A hazaiaknak jó hír, hogy úgy tűnik, Reed visszatérhet, ám Marinkovics és Peringer is kiestek a rotációból, így nem lesz egyszerű dolga Nikola Lazicséknak. Főleg azért nem, mert az a Kecskemét látogat majd az otthonukba, amely egy hete az Albát verte hazai pályán, így az önbizalommal biztosan nem lesz gond Forray Gábor csapatánál. Úgy tűnik, hogy a KTE megtalálta amerikai hátvédjét, ami rengeteget jelenthet majd a hírösvárosiak eredményessége szempontjából - a stabil csapatjátékban meglehet az a játékos, aki egyéni villanásokkal tud segíteni, amennyiben kicsit stagnálna a támadójáték, az Alba ellen nagyszerű és jól időzített vállalásai voltak Thomasnak. A vendégek kerete erősebb és mélyebb is, így hazai pálya ide vagy oda, a Kecskemét a favorit ezen a mérkőzésen.

PVSK-VEOLIA (4-0) - DEAC (3-2)
2019. november 2., szombat, 18:30

A Pécs a nemzetközi kupában kikapott ugyan, a bajnokságban azonban verelen, ezt pedig a mecsekaljaiakon kívül csak a Falco tudja elmondani magáról. A múlt héten a Körmendet fektette két vállra Csirke Ferenc csapata, most pedig az a DEAC látogat a Lauber Dezső Sportcsarnokba, amely 3 győzelem után 2-szer kikapott, és a komolyabb ellenfelek ellen egyelőre nem találja a siker receptjét. Ha győzni akar a hajdúsági alakulat Pécsen, akkor jóval határozottabb játékra van szüksége, mint a Szolnok és az ASE ellen - egyelőre úgy néz ki, nem állt még össze az új DEAC, enélkül viszont ezúttal sem lesz esélye. A Pécs ellen szól a hétközi nemzetközi kupameccs, illetve Diggs sérülése - szűkebb a rotáció, igaz, a DEAC-énál nem szűkebb, viszont a pihenő- és a felkészülési idő is kevesebb volt hazai oldalon, ez pedig problémát okozhat még Pongóéknak. Ettől függetlenül a Pécs az esélyesebb, az eddigi eredmények és a játék is a hazaiak mellett szólnak.

Fotó, Slide - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus