Bemelegítés - A-csoport, Alapszakasz - 7. forduló

A hétvégén a magyar férfi NBI/A 2015/16-os alapszakaszának hetedik fordulóját rendezik - a mérkőzések beharangozóit olvashatjátok.

TLI-Alba Fehérvár (4-2) - PVSK-PANNONPOWER (2-4)
2015.11.06., péntek, 18:00

Budimir még valószínűleg most sem léphet pályára, és bár a székesfehérváriaknál a héten igazolt Ryan Pearson sem lesz még bevethető, így is van azért különbség a játékosállományok között. Dzunics Braniszlav együttese megtalálta saját ritmusát, az utóbbi négy forduló mindegyikében hengereltek összességében. Azt is hozzá kell tennie, hogy nem topcsapatokkal mérkőztek, de ez a periódus pont jó lehetett arra, hogy egy kicsit összecsiszolják a viszonylag későn összeálló keretüket. A Pécs egy nagyon szoros meccset játszott Budimir nélkül is Kaposváron, de az Alba azért más szint, jóval hosszabb a padjuk, mint a Somogy megyeieké. Érdekes lesz, hogy mihez kezd Csirke Ferenc együttese Lóránt Péterrel, az előző körben ugyanis Marko Spica hozott forduló MVP teljesítményt ellenük, Lóránt pedig még nála is jobb formában van. Összességében nézve hatalmas meglepetés lenne, ha az egyik, ha nem a legjobb játékosát nélkülöző Pécs meg tudná akár csak szorongatni az Albát.

MAFC (1-5) - Falco-Trend Optika KC Szombathely (5-1)
2015.11.07., szombat, 16:00

Ez még akkor is kötelező feladatnak tűnik a vendégek számára, ha Olaszországban játszottak három nappal korábban FIBA Europe Cup összecsapást egy olasz első osztályú klub ellen. A MAFC edzőváltáson esett át, a múlt héten a Szolnokot idegenben is megszorongatták másfél negyed erejéig, most viszont szintén nem hazai pályán kell "fogadniuk" a Falcót, hiszen a Gabányi még nincs kész, így ez a találkozó is Székesfehérváron kerül megrendezésre. A fővárosiak állománya egyértelműen gyengébb, mint a szombathelyieké, jóval rosszabb formában is vannak, csak három külföldivel dolgoznak, míg a Falco 5-tel, úgyhogy lényegében tényleg csak az a kérdés, hogy Kálmán Lászlóékra milyen hatással van fizikailag a sok utazás és a többiekhez képest több mérkőzés, egyébként ők a favoritok most is.

Egis Körmend (5-1) - MARSO Nyíregyháza (2-4)
2015.11.07., szombat, 18:00

A másik Vas megyei gárda szintén egy kötelező feladat előtt áll, a Nyíregyháza ugyanis idegenben eddig nem sok vizet zavart - legutóbb Szegeden kaptak ki, a második körben a Kaposvár is elintézte őket, az Olaj ellen pedig 42 pontos vereséget szenvedtek. A Körmend sincs épp a legjobb állapotában, hiszen begyűjtöttek három vereséget zsinórban (kettőt a nemzetközi kupában, egyet pedig Pakson, ahol méretes zakót kaptak az ASE-től), de a hét közben megverték a Donar Groningent, az még a nagyobb terhelés mellett is nagyon sokat számíthat nekik fejben. Ha nem is lesznek a legfrisebbek, ez a győzelem átlendítheti őket a holtponton, Sitku Ernőéket pedig papíron egy, a maximálisnál gyengébb teljesítménnyel is verniük kell - ahogy a MAFC, úgy a Nyíregyháza mellett is maximum annyi szól, hogy pihentebbek, a Körmend a több külföldi mellett minőségibb állománnyal is rendelkezik.

Kaposvári KK (3-3) - Szolnoki Olaj KK (4-2)
2015.11.07., szombat, 18:00

Az Olaj csütörtökön elküldte Rodney Greent, így is 5 külföldije maradt, a Kaposvár pedig továbbra is 3-mal operál és szűk rotációval dolgoznak - ráadásul Papp Péter is megsérült -, ez azonban Szrecsko Szekulovics legénységét hazai pályán nem zavarja, 3 idegenbeli vereség mellett ugyanis 3 hazai győzelmet szereztek eddig. Azt is hozzá kell azért tenni, hogy a KKK a MAFC-ot, a Nyíregyházát és legutóbb a Budimir nélküli Pécset verte, egyik sem egy kategóia a szolnoki együttessel még akkor sem, ha az Olajnak eddig az egész idény során gyengébben megy a játék a vártnál. A Besiktas ellen azért már voltak biztatóbb jelek a korábbiakhoz képest, de a MAFC ellen sem ment minden egyszerűen az első 15 percben. A Kaposvár tavaly is legyőzte a Szolnokot a középszakaszban hazai pályán, otthon az utóbbi években az egyik legjobb alakulatnak számítanak, a vendégek viszont sokkal jobb kerettel dolgozhatnak - ebből simán kisülhet akár egy szoros ütközet is, ahol azért még mindig az Olaj esélyesebb papíron.

KTE-Duna Aszfalt (2-4) - Atomerõmû SE (5-1)
2015.11.07., szombat, 18:00

Ez is egy érdekes találkozó lehet, kezdve ott, hogy a Kecskemét új próbajátékost tesztel, Alexander Lawrence pedig elég komoly segítség lehet a KTE támadójátékának, amely eddig finoman szólva is akadozott, és nagyon hiányzott belőle a pont. Az ASE is sok kérdést vet fel, hiszen Szabó Zsoltot elküldték, Rakocsevics pedig megint sérült, így kissé megrövidült rotációval kell jelenleg számolniuk. Játékuk sem sokkal kiegyensúlyozottabb, a Szolnok és a Körmend legyőzése közé két jóval gyengébb teljesítményt tudtak beiktatni. Legutóbb, miután legyőzték az Olajt, nagyon rosszul reagálták le ezt fejben, a Körmendet pedig tükörsimán verték az előző körben a problémák ellenére is, úgyhogy megint adott a kérdés, hogyan sikerül ezt feldolgozni. Alapvetően jobb szerintem az ASE (bár a palánk alatt Ivosevvel és Karahodzsiccsal lehetnek problémáik most, hogy két magasemberük sincs), tőlük láttunk már olyan produkciókat, amikre csak igazi elitcsapat képes, de a KTE teljesítménye szerintem azonnal nagy mértékben függ majd Lawrence-től, pont ezért elég kétesélyes szerintem a meccs, főleg Kecskeméten.

JP-TOP COP Jászberény (1-5) - Sopron KC (3-3)
2015.11.08., vasárnap, 18:00

A Sopron a hét közben hazai pályán bukott a Benfica ellen, de legalább hosszabb utazás nem tarkította az elmúlt egy hetüket, míg a hazaiak az előző fordulóban játszottak egy kiváló negyedet és három sokkal gyengébbet az Alba ellen - az eddigiek alapján azért elmondható, hogy a fehérváriak erősebbek, mint az SKC. Az világos, hogy a vendégek valamivel jobb játékosállománnyal bírnak, már csak az 5-3-as "külföldiarány" miatt is, viszont borzasztóan jó és meccseldöntő párharcok alakulhatnak ki Caffey és Laroche, valamint Dramicsanyin és Bavcic között is. Nagyon komoly triplapárbaj is elképzelhető, hiszen a két magasember mellett az egyik oldalon a Soós Gábor - Horváth Ákos duó, a másikon pedig leginkább Rancic van ott a bajnokság legjobb kezű játékosai között, de a vendégeknél kintről szinte mindenki veszélyes - azon rengeteg múlik majd, hogy ezen a napon kinek lesz jobb a tripladobó formája, mert mindkét együttes játékában fontos elem ez. A Jászberény az Alba ellen megmutatta, hogyan tud játszani egy top csapat ellen is (első negyed), és bár ezen a találkozón sem ők az esélyesek szerintem, ez egy kifejezetten jó meccs lehet

Zalakerámia ZTE KK (3-3) - Naturtex-SZTE-Szedeák (2-4)
2015.11.08., vasárnap, 19:00

A ZTE a bajnokság eddigi legkétarcúbb csapata, hiszen idegenben megverték már az Albát és legutóbb a Szolnokot is, de hazai pályán van egy zakójuk a MAFC-tól. A Szedeák az utóbbi hetekben egészen megbízható, stabil teljesítményt nyújtott, hiszen az utóbbi négy fordulóban kétszer győztek, a Paks ellen idegenben pedig szoros meccset játszottak. Jereminov hiánya azért nagy érvágás a vendégeknek, mégha Moravcsik az előző fordulóban be is került a forduló válogatottjába, most ugyanis Govensszel és Kinneyvel komolyabb feladat elé fogják állítani, mint amihez legutóbb, a Nyíregyháza ellen volt szerencséje. Sokat számíthat, hogy a zalaegerszegi gárda két hete pihen, hiszen a 6. fordulós mérkőzésüket már korábban lejátszották, de ahogy a hátvédeknél a hazaiak, úgyhogy a magas posztokon a vendégek lehetnek előnyben Watkins érkezésével és Brkics felépülésével - Pantelics és Krapic jó párost alkotnak, de valamelyikük szinte minden meccsen hiányzott eddig. Ez is egy elég jó meccsnek ígérkezik, a hazaiak játékának minősége az eddigi hat forduló alapján szinte megjósolhatatlan.


Foto, Slide - somogyma.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus