A forduló válogatottja - Alapszakasz, 6. forduló

A hétvégén lejátszották a magyar férfi NBI/A alapszakaszának 6. körét - lássuk a játéknap legjobbjait, a forduló válogatottját!

(Zárójelben található, hogy hanyadik alkalommal szerepel a forduló válogatottjában)
Az 6. forduló mérkőzéseiről ezen a linken olvashattok!

A korábbi körök válogatottjai: 1. forduló, 2. forduló, 3. forduló, 4. forduló, 5. forduló

 

Irányító
Moravcsik Áron - Naturtex-SZTE-Szedeák (1)

Branko Jereminov nem játszhatott a Szedeák együttesében, a "helyére" beugró Moravcsik azonban pótolni tudta őt minden szempontból. Gyakorlatilag csere nélkül játszotta végig a találkozót, amelynek főleg az elején volt meghatározó, hiszen az első negyedben 9 pontot szerzett, az első 13 perc után pedig már 13 egységnél járt. Végül 38 percet töltött a parketten, ami alatt 17 pontot (7/8 dupla, 0/2, tripla, 3/3 büntető), 4 gólpasszt, 2-2 szerzett labdát és pattanót, valamint 1 eladott labdát jegyzett, így 21 VAL-ig jutott.

Rengeteg hozzá hasonló teljesítmény volt egyébként a fordulóban - Chris Dunn (23 VAL), Deville Smith (23 VAL), William Walker (22 VAL), Váradi Benedek (22 VAL), James Kinney (22 VAL), Hernst Laroche (21 VAL) -, ám Moravcsik messze a legmeglepőbb ebből a névsorból, ráadásul egy elég szoros meccsen vállalt oroszlánrészt csapata sikeréből úgy, hogy neki egyébként nincs akkora szerepe, mint amit most be kellett töltenie, mégis meg tudott felelni a követelményeknek, sőt...
 

Dobóhátvéd
Horváth Ákos - JP-TOP COP Jászberény (1)

Régóta nem látott hatékonysággal dobott a berényiek vajkezű dobóhátvédje, Horváth Ákos, akinek nagy szerepe volt abban, hogy egy negyedig meglepetésre állt a Jászberény az Alba ellen, és három negyed után sem volt még hatalmas hátránya a hazaiaknak. Az első felvonásban azonnal 3 triplával és összesen 11 ponttal jelentkezett, neki és Soós Gábornak köszönhetően lépett meg csapata, a második negyed kicsit csendesebb periódusát követően, a fordulás után pedig újra főszerepbe került, hiszen az Alba átvette a vezetést, ő azonban újabb 2 triplát és összesen 8 pontot dobott nagyjából egy percen belül, azzal kapaszkodott vissza a Jászberény 59-60-ra. A végére ő és csapata is elfáradt, de 32 perc alatt 21 pontig (2/3 dupla, 5/5 tripla, 2/2 büntető), 6 pattanóig, 3 gólpasszig, 1 szerzett, valamint 3 eladott labdáig jutott, ami összesen 23 VAL-t ért számára.

Rajta kívül a szolnokiak villogtak még ezen a poszton, hiszen Vojvoda Dávid 23, Rodney Green pedig 24 VAL-t szerzett, de ők a MAFC ellen produkálták ezt a statisztikát - Horváth teljesítménye szerintem most úgy is többre értékelem, hogy ők kikaptak, míg az Olaj nyert.
 

Kiscsatár
Troy Barnies - Atomerőmű SE (2)

Másodjára került be Barnies a forduló válogatottjába, miután második hazai rangadóját is megnyerte az ASE - ezúttal nem egy háromhosszabbításos összecsapáson diadalmaskodtak, hanem simán verték a nemzetközi kupa miatt kicsit fáradtnak tűnő listavezetőt. Az amerikai kiscsatár a Szolnok elleni találkozóhoz hasonlóan most is extra hatékonysággal dobott, 21 pontot (7/9 dupla, 2/4 tripla, 1/2 büntető) szerzett 32 perc alatt, volt 8 pattanója, 3 gólpassza és 4 kiharcolt faultja is 2 eladott labda mellett, amivel 26-os VAL-ig jutott. Ugyan mindössze egy VAL-lal előzte meg a Nyíregyházán játszó Malcolm Millert, de Barnies fontos szerepet játszott abban (Tóth Ádám, Dunn és Eilingsfeld mellett), hogy a hazai porondon tegnapig még hibátlan Körmendet tükörsimán intézte el csapata, a találkozó legeredményesebb játékosa volt.
 

Erőcsatár
Lóránt Péter - TLI-Alba Fehérvár (1)

Először kerül a forduló válogatottjába, mert minden körben volt eddig nála 1-1 jobb centerteljesítmény, de egyrészt összességében nézve a bajnokság egyik, ha nem a legjobb játékosa eddig, másrészt Marko Spicát leszámítva most annyira kilógott felfelé a többiek közül, hogy ha nem is teljesen a posztjára - négyest alig játszik idén az Alba szerkezete miatt -, de be kellett szorítani a forduló ötösébe. 30 percet töltött mindössze a parketten a Jászberény ellen, és bár csapata az első negyedben komoly hátrányba került, leginkább neki (és Tristan Spurlocknak) köszönhetően simán fordított, majd aratott több mint 20 pontos sikert. 27 pontja (9/16 dupla, 1/2 tripla, 6/7 büntető) mellett volt 9 pattanója, 8 kiharcolt faultja, 3 gólpassza, és 1 szerzett mellett mindössze 1 eladott labdája. 37 VAL-ig jutott, amivel Spica mögött messze a legjobb volt a forduló során.
 

Center
Marko Spica - Kaposvári KK (2)

A forduló messze legszorosabb meccsének főhőse volt Spica, aki másodjára került be ezzel már a kör válogatottjába. A center egészen brutális teljesítményt nyújtott a támadóoldalon, hiszen 16 duplakísérletéből 11 célba ért, emellett kiharcolt 10 faultot, kiosztott 6 gólpasszt, de volt 7 támadópattanója is, egyszerűen nem lehetett megállítani. Végül 35 perc alatt 30 pontos (11/16 dupla, 0/1 tripla, 8/10 büntető), 13 pattanós dupla-duplát ért el, a már említett 6 gólpassza és 10 kiharcolt személyije mellett volt még 1 szerzett és 2 eladott labdája. Összességében 48-as VAL-t ért el, amivel messze a legjobb volt a fordulóban - mivel egy olyan találkozón volt döntő a produkciója, amely három ponttal dőlt el, ráadásul csapata javára, így teljesen egyértelmű, hogy ő a forduló MVP-je.


Legjobb hatodik ember
Eilingsfeld János - Atomerőmű SE (1)

Nem nagyon fért hozzá kérdés a héten, hogy ő a legjobb cserejátékos - hiába Halász Ákos, Rodney Green vagy éppen Dino Gregory hasznos játéka a padról -, sőt, ha Lórántot szigorúbban centernek vesszük, akkor lényegében ő volt a legjobb erőcsatár a héten. 29 perc alatt elég masszív, 12 pontos (6/7 mezőny, 0/2 tripla, 0/1 büntető), 13 pattanós (ebből 6 támadó) dupla-duplát szállított, ami mellé még volt 4 gólpassza és 3 kiharcolt faultja 0 eladott labdával. Szinte hibátlan teljesítménye nagyon kellett a magasposztokon Rakocsevics sérülése és Szabó Zsolt elküldése miatt jelenleg elég vékony Paksnak, hogy végig vezetve, magabiztosan győzzék le az addigi listavezető Körmendet.


Foto, Slide - delfinek.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus