Bemelegítés - A-csoport, Alapszakasz - Szerdai és csütörtöki meccsek

Ma és holnap összesen 5 mérkőzést rendeznek a férfi A csoportban - lássuk a menüt és azt, hogy mi várható ezeken a meccseken!

5. forduló

DEAC (5-2) - Egis Körmend (4-1)
2020. december 2., szerda, 17:00

Két hasonló erősségűnek tűnő együttes összecsapása lesz ez Debrecenben. Mindkét csapat jó összetételű, mindkettő joggal pályázik a dobogóra még ebben a kiszámíthatatlan idényben is, mindkettő győzött az előző mérkőzésén (a DEAC vasárnap az OSE-t verte, a Körmend pedig hétfőn Kaposváron nyert), és bár mindkét gárda játéka alapvetően jó, mindkét klub esetében előfordulnak még erős hullámvölgyek is. A DEAC otthon van, utaznia sem kellett, talán ez billentheti a mérleg nyelvét valamelyest a hajdúságiak irányába, de egyébként egy teljesen ki-ki meccsről van szó. Nagy csata várható, az eddig látottak alapján egyik gárda győzelme sem lenne meglepetés - az már inkább, ha valamelyik nagy arányban nyerne.

OSE Lions (2-5) - Alba Fehérvár (2-0)
2020. december 2., szerda, 18:00

Az OSE Debrecenben szenvedett vereséget vasárnap, az Alba pedig hétfőn Zalaegerszegen győzött. A hazaiaknál vannak gondok: úgy tűnt a válogatott szünet előtt, hogy egyre stabilabb a játékuk, de több légiós teljesítménye is elmarad a várttól vagy attól, amit a tavalyi külföldiektől láttunk. A DEAC otthonában is harcolt az OSE, ezzel továbbra sincs probléma Sebastjan Krasovec együttesénél, de játékban van bőven mit helyre rakni. Az Albánál sem minden alakul a legjobban, legutóbb Vojvoda Dávid, Luka Markovics és Csorvási Milán sem lépett pályára. Ettől függetlenül kifejezetten jó támadójátékot mutatott be Forray Gábor alakulata - kérdés, hogy ami működött Zalaegerszegen, az működik-e Oroszlányban is. Még Vojvodáék nélkül is esélyesebb valamivel a vendég gárda.
 

10. forduló

Atomerőmű SE (5-2) - Naturtex-SZTE-Szedeák (4-3)
2020. december 2., szerda, 18:00

Az ASE egy könnyed bemelegítésen van túl, 54 ponttal verte a Jászberényt hétfőn, míg a Szedeák otthon kapott ki a Szolnoktól egy kategóriákkal kiélezettebb találkozón. A vendégek eddig nagyszerűen teljesítettek, de a legjobbak közé várt csapatoktól rendre kikaptak (Falco, DEAC, Szolnok), mégha szoros csatákban is. Az ASE is az előbb felsoroltak kategóriájába tartozik, ráadásul a Berény ellen senkit nem kellett túljátszatnia Dzunics Braniszlavnak, Valerio-Bodon Vincentet leszámítva pedig mindenki bevethető már a paksiaknál - eddig ezzel is komoly gondok voltak a piros-kékeknél. Könnyű találkozóra nem számíthat a vendéglátó, de esélyesebbek Lóránték.


6. forduló

Zalakerámia ZTE KK (1-2) - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (2-0)
2020. december 3., csütörtök, 17:00

A ZTE nincs könnyű menetben, hiszen az Alba után a Falcót fogadja, a bajnokság talán két legerősebb csapatát. A hazaiaknál ráadásul hiányzott Simon Kristóf és Antóni Csanád is az előző találkozón, ezzel pedig a padjuk minimális hosszúságúra zsugorodott. A Falco ellen teljes kerettel sem lennének esélyesek még akkor sem, ha tudjuk, hogy Perl Zoltánt jobban megviselte a koronavírus, mint mondjuk Benke Szilárdot vagy Váradi Benedeket. Nagyon régen láttuk a szombathelyi gárdát a pályán (a Pécset több mint egy hónapja verték, a BL-ben pedig egy hónapja győzték le a Lublint), de teljesen egyértelmű favoritnak számítanak még idegenben is.


12. forduló

Szolnoki Olajbányász (2-1) - Kaposvári KK (2-5)
2020. december 3., csütörtök, 20:15

A Szolnok Szegeden is győzni tudott, ami idén nem egyszerű feladat - az Olajbányász Juhos Levente nélkül is megtette ezt. A Kaposvár egészen jól játszott a Körmend ellen... leszámítva újfent a harmadik negyedet, amikor 5 pontot sikerült szereznie Fekete Ádám csapatának, ez pedig teljesen annulálta a kiváló első félidőt, és végül vereséget is eredményezett. A Kaposvárnál nem először fordul ez már elő, és az sem, hogy a harmadik negyed jelenti a legnagyobb gondot. A somogyiaknál hiányzó is van (Baki Gergely, Bogdán Benedek és Puska Bence), és továbbra sem tudták levetkőzni azt a hibát, hogy egy egész mérkőzésen keresztül nem tudják tartani a szintjüket - otthon favorit az Olaj.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Fotó, Slide - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus