Bemelegítés - A-csoport, Középszakasz - 6. forduló (2)

Ma, holnap és csütörtök játsszák a magyar férfi A csoport középházi középszakaszának hatodik fordulóját, illetve az alsóház egyik összecsapását - nézzük, mit érdemes tudni a találkozók előtt!

Felsőház, 6. forduló

Pécsi VSK-VEOLIA (15-15, 5.) - Szolnoki Olaj KK (22-8, 2.)
2019. május 2., csütörtök, 18:00

Az "odavágón" az ezer sebből vérző Szolnok le tudta győzni a Pécset a Tiszaligetben. Az is igaz egyrészt, hogy a bajnok saját pályájától távol sokkal sebezhetőbb, viszont azóta kezdenek felépülgetni a szolnoki sérültek, Dragan Alekszics gárdája egy fokkal jobb állapotban érkezhet a Mecsekaljára. Csirke Ferenc alakulata játékban stabil (Körmenden is jól tartották magukat Budimirék, a Falcótól pedig csak hosszabbítás után kaptak ki), legutóbb pedig győzni tudott a Jászberény ellen. Pécsen ez a mérkőzés még úgy is kétesélyes, hogy Vojvoda Dávid visszatérése alapjában véve változtatta meg az Olaj eredményességét, az egyhetes pihenő alatt pedig pihenni és gyógyulni is volt ideje a megtépázott vendégeknek - akik egyébként legutóbb megállították a listavezető Körmendet, pedig hiányzó még bőven akadt.

JP Auto - JKSE (18-12, 4.) - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (20-10, 3.)
2019. május 2., csütörtök, 19:00

A Jászberénynek idegenben nem igazán megy mostanában (legutóbb mondjuk Pitts hiányzott, így kapott ki simán a jászsági alakulat Pécsen), hazai pályán viszont továbbra is nagyon komoly erőt képvisel Nikola Lazics együttese - a Körmend megszorongatása után a Szolnokot legyőzte, alig pár héten belül másodjára is. A Falco nincs rossz formában, idegenben is szoros meccseket játszik, és bár legutóbb kikapott Körmenden, az másfél hete történt - Gasper Okornék pihenték most a legtöbbet a felsőházi csapatok közül. A szombathelyiek az utóbbi időben egy fokkal meggyőzőbbek, mint korábban, itt is egyértelmű, hogy jobb az állományuk, mint a Berényé, ám a JKSE otthonában idén nagyon nem egyszerű nyerni - a Falco esélyesebb, de szoros mérkőzés várható, miután a Jászberény sem játszott már egy hete, és Rakicsék ilyenkor mindig a jobbik arcukat mutatják.


Középház, 6. forduló

Sopron KC (15-15, 7.) - DEAC (13-17, 10.)
2019. május 1., szerda, 18:00

A Sopron hatalmas lépést tehet a rájátszás felé egy győzelemmel, végleg leszakíthatja magáról a DEAC-ot (a három győzelemnyi különbség mellett az egymás elleni eredmény is a Soproné lenne, ezt a debreceniek már egészen biztosan nem tudnák behozni), míg a hajdúságiak teljesen besűrűsíthetik a 7-10. helyeket, ha győzni tudnak, ellenkező esetben viszont borzasztóan nehéz helyzetbe kerülnek. Óriási a tét, és nagyjából ez is lesz a döntő faktor: az a csapat fog győzni, amely jobban bírja a nyomást. A teher a vendégeken van, a hazaiaknak lesz még lehetőségük kivívni a PO-ot, viszont ez egy óriási sansz Sabáli Balázs csapata számára, ez biztos, hogy ott van a játékosokban. A Sopron egyértelműen jobb formában van, az előző hat mérkőzéséből 5-öt megnyert, míg a DEAC négy vereséggel áll a középszakaszban, zsinórban 5-tel az alapszakaszt is figyelembe véve. Ezt és a hazai pályát is figyelembe véve az SKC favorit, még ha az állománya alapján a DEAC-nak még Manigat nélkül is esélye lehet a Hűség városában.


Alsóház, 6. forduló

Kaposvári KK (13-17, 12.) - Alba Fehérvár (14-16, 11.)
2019. április 30., kedd, 18:00

Ez a találkozó viszont teljesen tét nélküli, és még annyit sem lehet elmondani, mint a Szedeák vagy a TF meccseiről, hogy készülnének a playoutra, próbálnák összecsiszolni a csapatot. Ennek megfelelően teljesen kiszámíthatatlan, hogy mi lesz a találkozó során: talán a hazai pálya miatt a Kaposvár jobban meg akarja majd mutatni, ennyivel talán esélyesebb Fekete Ádám csapata, de két kevéssé motivált együttes fog egymással összecsapni.

Fotó, Slide - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus