A Falco imponáló győzelemmel jelentkezett be a kupára

A szombathelyiek az első perctől ráerőltették akaratukat a Berényre és nagyarányú sikerükkel készülhetnek arra, hogy megnyerjék első Magyar Kupájukat.

Magyar Kupa, első elődöntő

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - JP Auto-JKSE 96-70 (31-15, 20-20, 20-13, 25-22)

Falco: Váradi 6/3, Govens 10/6, Bíró 3/3, Bruinsma 16/6, Reddic 11.
Csere: Perl 13, Tóth 6, Curry 13/3, Balmazovic 18/15, Hódi -, Körmendi -.

JKSE: Pitts 20/6, Rakics 2, Coleman 26/6, Alekszandrov 4, Pantelics 3. Csere: Cseh -, Kerpel-Fronius 5/3, Czirbus 8, Brbaklic 2, Ruják B. -.

A mérkőzés statisztikája ide kattintva megtekinthető!

Az első kupaelődöntőn félelmetes rajtot vett a Falco, amelynek drukkerei ismét gyakorlatilag hazai pályát teremtettek: szűk négy perc alatt 13-0 állt az eredményjelzőn, különösen a két triplát bevágó Govens és a palánk alatt kiválóan játszó Reddic villogott, miközben a berényiek teljesen lefagytak, elöl-hátul sorra hibáztak. A JKSE Coleman révén szerezte első pontjait, az első szűk hét percben más nem is talált be náluk, a Falco pedig összeszedetten, több lábon állva tartotta az elején megszerzett előnyt. Szépen lassan bemelegedett Pitts és betalált Alekszandrov is, de a túloldalon a padról beszálló Balmazovic is villant, a negyed végére pedig rátett még egy lapáttal a szombathelyi gárda, Bruinsma és Reddic vezetésével 16 pontos, óriási előnnyel mehetett a kisszünetre (31-15). 

A második negyed elején a Berény igyekezett faragni a különbségen, de egy másik Falco-csere, Curry is villogott, a sárga-feketéket az sem lassította le, hogy Curry technikait kapott. A negyed közepén Tóth Norbert és Perl Zoltán is hozzászólt elöl, Balmazovic újabb hármasa után pedig már húsz ponttal tartottak előrébb - időt is kért Nikola Lazics, mert elúszni látszott a hajó. A kisebb pauza csak időszakosan segített, Reddic védekezésben és támadásban is jól dolgozott, ha Govens üres hármasa bemegy, 27-tel is vezethettek volna a vasiak. Kimaradt, Pittsé a túloldalon bement, majd az irányító még egyet beszórt emberről, majd büntetőket harcolt ki, így a Berény visszatáncolt a szakadék széléről, de ellenfelük magabiztos előnyét nem veszélyeztette, ráadásul Coleman négy faulttal állt (51-35). 

Sok ütközéssel, faulttal, földharccal indult a második félidő, két és fél perc alatt nem esett pont, közben pedig hét személyi hibával gazdagodtak a felek. Govens középtávolija törte meg a kosárcsendet, de utána beszedte negyedik hibáját, le kellett cserélni, összességében ekkor már többen kerültek gondba: Bruinsma, Curry, illetve Pitts és Pantelic és három fekete pontot gyűjtött be a 25. percre. A Berénynél az is gondot okozott, hogy majdnem négy percet kellett várni az első mezőnykosarukra, ráadásul a túloldalon Váradi is bepörkölt egy hármast, egyáltalán nem tudtak közelebb jönni ellenfelükhöz. Tetézte a problémáikat, hogy Curry jól szállt be, dobott egy ziccert, majd dobatott egy hármast Bruinsmával, 62-40-nél pedig Lazicsnak kellett oltania a tüzet. A négy faulttal játszó Coleman kettesével és triplájával gyorsan faragott is a hátrányból a JKSE, de igazán nem tudtak lendületet venni, a Falco gyorsan visszavette a kezdeményező szerepet - Curry remeklésével pillanatok alatt 20 pont fölé ment a differencia (71-48). 

Czirbus kosaraival indult a záró játékrész, de Bruinsma zsákolásával és Balmazovic sokadik pontos kinti dobásával hamar egyértelművé tette a Falco, hogy itt ma nem terem több babér a jászságiaknak - Curryék időnként látványos megoldásokkal vették el a berényiek kedvét a játéktól. A JKSE becsülettel küzdött, de ekkor már nem erőltették a húzóemberek játékát, Balmazovic vezetésével pedig lőgyakorlatot tartott a döntőre a Szombathely. A negyed közepén már 89-56 állt az eredményjelzőn, a Falcóba is sorban érkeztek a kevesebbet játszók, a végén pedig gálahangulatba fulladt az elődöntő - a sárga-feketék magabiztosan jutottak be a döntőbe, ahol a látottak alapján komoly esélyekkel indulnak. 

fotó: hunbasket.hu/Rébay Viktor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus