A Falco Váradi nélkül is simán győzött

A szombathelyiek az első perceket leszámítva végig fölényben játszottak, a szimpatikusan küzdő MAFC nem találta a gyors játék ellenszerét

Magyar férfi NBI/A. csoport, alapszakasz, 4. forduló:

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – MAFC 96-61 (28-22, 27-13, 21-9, 20-17)

Falco: Perl 17/6, Govens 17/6, Norfleet 13/3, Boriszov 14/9, Tóth N. 2.
Csere: Zsigeranovics 10, Pustahvar 6, Kucsora -, Hódi 6/6, Kovács B. 2, Dancsecs 9/9

MAFC: Hot 3/3, Lakits -, Misek 2, Davis 20, Cvetkovics 9/3. 
Csere: Debreceni 6, Fodor 6, Neighbour 15, Szanyi -.

A mérkőzés teljes statisztikája ezen a linken megtekinthető. 

Remekül 6-0-s futással kezdte a mérkőzést a vendégcsapat, Hot jól mozgatta a gárdát, a nagyemberek levédésével pedig rendre gondjai akadtak az alacsony szerkezetben kezdő Falcónak, különösen a 10 pontot szóró Davis és cseréje, Debreceni Dániel volt elemében. Amikor elkezdődött a csapatok komolyabb forgatása, a hazaiak úgy kaptak erőre, a negyed közepétől kezdve rengeteg labdát szereztek és a gyorsindításokkal könnyű kosarakhoz jutottak, pedig Váradi Benedek nem is lépett pályára az összecsapáson. Perl már ekkor 14 pontot szórt be, de Norfleet és Govens is fokozatosan belelendült.

A második negyedben is akadozott a MAFC játéka, gyorsan gyűjtötték a faultokat (Davis, Cvetkovics és Hot is 2 faultnál járt 13 perc után), míg a szombathelyiek hamar 10 pont fölé tornázták a különbséget. Arsic időkéréssel próbálta rendezni a sorokat, a rutinos Fodor próbálta kicsit ráncba szedni a játékukat, de közelebb nem tudtak kerülni, sőt védekezésben egyre több lett a hiba – egy pillanatra majdnem 20 pont is volt közte. A negyed vége felé sikerült stabilizálni a vendégvédekezést, Neighbour is betalált, így 11 pontra visszazárkóztak, de elég volt 1-2 figyelmetlenség, és a nagyszünetre megnyugtató előnnyel mehetett a koncentráltan játszó Falco. 

Pontatlan, rohanós játékkal kezdődött a második félidő, négy percen keresztül egy triplaváltáson kívül sok pozitív eseményt nem jegyezhettünk fel. Boriszov lerohanás utáni 2+1-e zárta le ezt a szakaszt hazai szempontból, ráadásul a vendégek irányítója, Hot beütötte a negyedik hibáját, a maradék reményei is elszállóban voltak a 25 pontos hátrányba kerülő vendégcsapatnak. A Falco egyre jobban belelendült, Zsigeranovicsot egyre többször találták meg, Govens is belőtte magát, a differencia pedig 30 pont  környékén állt meg – a MAFC-ot az ág is húzta, Debreceni kisebb sérülést szenvedett.  A negyedik negyedben már sok lehetőséget kaptak a szombathelyi fiatalok, Kucsora, Hódi, Kovács és Dancsecs értékes tapasztalatokkal gazdagodott, ahogyan a túloldalon Szanyi is. A vendégek a végén a minél kisebb vereségért küzdhettek, tisztességgel be is fejezték a meccset, de a mai napon nem volt esélyük még csak egy szoros összecsapásra sem. 

 

Fotó: Falcokc.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus