A Kaposvárt is legyőzte, zsinórban háromnál jár a TF

Remek második félidőt futott Ales Pipan alakulata, amely az alsóház legjobb formában lévő együttese jelenleg. 

Magyar férfi NBI/A, középszakasz, alsóház, 5. forduló
Serco-TF-BP - Kaposvári KK  92-80 (16-25, 21-19, 24-15, 31-21)

TF: Krnjajski 10/3, Buzás -, Beák -, McLane 21/3, Bergstedt 31.
Csere: Clark 19/12, Filipovic 2, Rikalo 9/9, Szobi -.

Kaposvár: Ubilla 12/3, Halász 10/6, Baki 9/9, Pustahvar 8, Hendlein 20/3.
Csere: Hock 10/6, Bogdán 7/3, Harazin 4.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Zsinórban két győzelmével az alsóház legjobb formában lévő alakulatának mondhatta magát a Kaposvárt fogadó TF, bár ezzel együtt is kilenc sikerrel többet gyűjtött eddig ellenfelénél a somogyi gárda. Az első percekben "kóstolgatták" egymást a csapatok, felváltva estek a pontok - hazai oldalról főként McLane volt aktív (12-11). Hendlein, Hock és Ubilla találataival már a kaposváriaknál volt az előny, 10-0-s etapot futottak a vendégek, akik kilenc egységgel meg is nyerték a nyitó játékrészt - bár jól kezdett a TF, a negyed másdoik felében pontatlanná vált Ales Pipan alakulatának játéka (16-25). 

Baki és Halász kosaraival tovább növelte előnyét Fekete Ádám csapata, az újonctól Bergstedt és Clark csipkedte magát, hogy lőtávolon belül tartsa csapatát (27-39). Rikalo is bekapcsolódott a pontgyártásba egy triplával, kaposvári oldalon Hendlein játéka volt leginkább kiemelhető. A negyedet Clark büntetőivel végül szűken a TF nyerte, így tíz ponton belül tudtak maradni a nagyszünethez érve a fővárosiak (37-44).

A térfélcserét követően új erőre kapott a hazai csapat, Krnajaski, Bergstedt és Rikalo kevesebb mint két perc alatt eltüntette az újonc hátrányát (45-46). Krnjajski egy trojkát is bepörkölt, McLane is bekapcsolódott a pontgyártásba, elkezdte növelni előnyét a TF az "öltözőben ragadt" kaposváriakkal szemben (59-54). Halász behintett egy hármast, de ezzel együtt is a budapestiek vezetésével zárult a harmadik etap (61-59).

A záró felvonásban Rikalo és Krnjajski révén tovább lépdelt zsinórban harmadik sikere felé a Pipan-legénység. A mérkőzést jól kezdő somogyiak kapkodóvá, pontatlanná váltak, csakhamar kialakult a kétszámjegyű differencia is a felek között (74-63). Bár Hendlein dupla + tripla kombójával még visszajöttek hét pontra a vendégek, de a végjátékban ismét a hazaiak akarata érvényesült - a második félidőt 19 ponttal nyerte a TF, így egymás után  harmadik sikerét aratta az alsóházban a fővárosi gárda.  

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus