A ZTE az Albát is legyőzte három légióssal

Papp Péter tripláival a hajrában fordított a sokáig hátrányban lévő Zalaegerszeg, mely óriási meccset nyert és tartja helyét az élmezőnyben.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 11. forduló
Zalakerámia ZTE KK - Alba Fehérvár 89-83 (20-17, 17-27, 22-17, 30-22)

ZTE: Ware 18, Thompson 18/3, Gulyás -, Szabó Zs. 15/3, Agafonov 22.
Csere: Papp 9/9, Durázi 5, Doktor 2, Kis R. -, Bagó -.

Alba: Tóth P. 5/3, Keller I. 2, Freeman 17/3, Lóránt 17/3, Heath 11/3.
Csere: Bullock 5/3, Zeno 14/6, Filipovity 7, Cartwright 5, Peringer -.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A zalaegerszegiek új légiósa még nem öltözhetett át erre a derbire, így a hazaiak három, még a vendégek öt külföldivel feszülhettek egymásnak. A pécsi bravúr alkalmával hatalmasat játszó Szabó Zsolt (15 pont, 11 lepattanó) hamar vállaira vette a hazaiakat ezen az összecsapáson is, ráadásul a palánk alatt Agafonov is nagyon élt (22 pont, 9 lepattanó, 2 blokk), s mivel Durázi Krisztofer is kiválóan szállt be, 15-9-nél már meg is lógott Bencze Tamás legénysége. A sérülése után egyre jobb formába lendülő Lóránt Péter és a szintén 17 egységig jutó Freeman vezette Alba a negyed végére Filipivity és Cartwright kosaraival visszajött 3 pontra.

A folytatásban ritmust tudott váltani a vendég gárda, mely 10-zel nyerte a második etapot. Itt újfent jól működött a fehérváriak felállt vádelem elleni játéka és a zalaegerszegi nevelésű Tóth Péter ezúttal is szépen mozgatta az Alba játékosait, így félidőre 7-tel ment a Fiba Europe Cup-ban a hét közben kiütéses győzelmet arató vendég együttes.

A fordulás után Lóránt Péter és a hazai fiatalok pontpárbaja után szorosan alakult a derbi, 57-57 után viszont Tóth Péter büntetőivel megint az Alba vezetett. A zalaiak újfent egalizáltak, de a 14-et szóró, s a helyét az Albánál egyre inkább mebtaláló  Zeno kosara azt jelentette, hogy két egységnyi fehérvári fórral mehetnek a záró negyedre a felek.

Az utolsó etapban aztán megint elrugaszkodott Jesus Ramirez csapata, s Lóránt kettesével 71-77-nél már úgy látszott, nyeregben is van, ekkor jött viszont Ware és Szabó, akik felhozták egyre a vendéglátókat, aztán Papp Péter harmadik hármasával fordított a ZTE, majd Agafonov is betalált. Tóth Péter távolija még azt jelentette, hogy volt értelme faultolnia az Albának, ám a hazaiak keze nem remegett meg, így óriási győzelmet arattak Doktor Péterék és továbbra is stabilan felsőházi helyen állnak az alapszakasz feléhez közeledve.

Fotó - ztekosar.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus