Az Alba egylabdás meccsen győzte le a tartalékos Falco gárdáját

Mindössze hét játékost tudtak forgatni a vendégek, de így is hajszálon múlott az Alba sikere, amellyel a két csapat egyaránt nyolc vereséget számlál.

Magyar férfi kosárlabda NBI/A. csoport, felsőház, 3. forduló

Alba Fehérvár (21-8) - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (20-8) 71-70 (23-20, 14-11, 18-21, 16-18)

Alba: Hill 13, Pointer 14, Simpson 15/3, Lóránt 4, Keller Á. 4.
Csere: Kovács 3, Horton 8, Filipovics 7/3, Harris 3, Keller I. -.

Falco: Váradi 8, Govens 21/3, Perl 15/6, Boriszov 16/9, Tóth N. 4.
Csere: Pustahvar 4, Norfleet 2.

A mérkőzés statisztikája ide kattintva megtekinthető.

A felsőház rangadóját Székesfehérváron rendezték, ahol a harmadik helyen álló Alba fogadta a második Falcót. Hill büntetői indították a találkozót, majd Simpson talált be távolról, amit egy 7-0-s szombathelyi roham követett, amit Perl hármasa zárt le. Az erős kezdés után fej-fej mellett haladtak a csapatok, felváltva vezettek egy-két ponttal. A negyed utolsó percének még vasi vezetés mellett vágtak neki az ellenfelek, ám Govens kosara után Horton, majd Filipovics is betalált, ezzel 23-20-ra módosítva az állást.

Továbbra sem változott a játék képe, ugyanolyan szoros maradt az állás, mint korábban, érdekesség, hogy egyik csapat sem jeleskedett a távoli dobásokban a találkozó első szakaszában. A 17. perc után 31-29-nél sikerült valamelyest meglépnie az Albának, előbb Lóránt volt közelről eredményes, majd Pointer fejezett be sikeresen két támadást is egymás után - Boriszov duplája még célba ért, így 37-31-re vezetett a bajnoki címvédő a félidőben.

A félidő után is lendületben maradt az Alba, 8-0-val kezdtek Lóránték. 45-31 után Govens közelije jelentette az első kosarat a sárga-feketék részéről, ezt követően is az amerikai-magyar hátvédnek köszönhetően nem szakadt le teljesen a Falco. A negyed közepén lelassult az Alba, Boriszov is belőtte magát távolról, ezután már csak négy ponttal vezetett a Dzunics-legénység - összességében a negyedet végül három ponttal a Falco nyerte, így 55-52-ről indult a záró játékrész.

Noha fehérvári pontokkal indult a negyedik negyed, gyors hét ponttal fordított a Falco. Az látszott, hogy ezen az estén nem lesz nagy a különbség a két csapat között, akár egy kosár is döntő lehet. Simpson büntetőivel fordított az Alba, ám az utolsó percet Govens triplája nyitotta, de 67-69 után Simpson négyszer is pontosan büntetőzött, ami végül el is döntötte a meccset. Pedig Pointer megtette azt a szívességet a vendégeknek, hogy 71-70-nél mindkét büntetőjét kihagyta, így az ellentámadásból fordíthatott volna a Falco, de Perl középtávolija kimaradt és örülhettek a hazaiak. A vendégeket a szűk rotáció mellett az is sújtotta, hogy az utolsó percben Govens sportszerűtlent kapott és kiállították. 

Fotó: fiba.basketball/Simon Erika

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus