Az Olaj nyerte a piros-fekete rangadót, simán jutott be a négy közé

A Körmend csak időszakosan tudta megnehezíteni Subotic-ék dolgát. 

Zsíros Tibor Férfi Magyar Kupa, 3. negyeddöntő:

Egis Körmend - Szolnoki Olajbányász - 75-96 (15-22, 19-19, 20-26, 21-29)

Körmend: Stokes 20/9, White 6, Savic 10/6, Martinez -, Gordon 6. Csere: Takács -, Ferencz 14/9, Henry 10, Durázi 9/3, Kiss -, Kenéz -. 

Szolnok: Pongó 14/9, Kovács 6, Badzim 17/9, Subotic 15/9, Taiwo 2. Csere: Cakarun 10, Pallai 5/3, Cummings 9, Young 13/3, Rudner 5/3, Gilszki -. 

Gyors triplaváltással indult a jó hangulatú harmadik negyeddöntő, Subotic és Savic hármasa után Kovács Péter is büntetőket harcolt ki, majd Badzim is betalált, itt azonban kicsit befagyott az eredményjelző, mindkét gárda bekeményített védekezésben. Az Olaj hármas cserével igyekezett frissíteni, kicsit be is indultak a csapatok, Badzim büntetőkből, Stokes pedig faulttal együtt volt eredményes, majd Cakarun szedte össze második faultját Savic-on, aki nem hibázott a vonalról (8-8). A Körmendnél elég hamar kigyűlt a bónusz, az utolsó bő négy percben büntetőzhetett a Szolnok, közben pedig Badzim is beszórt egy üres sarokhármast, miközben a vasiak nem igazán találták a ritmust támadásban. Cakarun harmadik faultjával viszont a szolnokiak bónusza is kigyűlt, Gordon pedig megtörte a hosszú körmendi gólcsendet. Young és Subotic azonban gyorsan elfojtotta a felzárkózást, 11-20-nál Constantinidesnek kellett időt kérnie. A negyed végén is sűrűn estek a faultok és büntetők, Henry pontjaival zárkózott a Körmend, bár a végén kétszer is rontott a vonalról (15-22). 

Cummings és Taiwo jó megoldásaival indított a Szolnok, 10-11 ponttal meg is léptek, a Körmend továbbra sem találta a játékát. White szép betörése törte meg a vasiak mezőnykosárcsendjét, de Pongó azonnal hármassal hűtötte a kedélyeket, azonban Stokes is beszórt egy duplát, Potocnik pedig gyorsan időt is kért, mielőtt felpörgött volna az ellenfél (20-30). Ez sem segített, Ferencz és Stokes is bevágott egy nehéz tempót, fokozatosan araszoltak közelebb a körmendiek - Pallai betörése állította meg a rohanást, de Cakarun gyorsan összeszedte a negyedik faultját, hamar le kellett ülnie (25-32). Subotic dudaszós hármassal jelentkezett, de Ferencz rögtön válaszolt, kezdett beállni a 7-8 pontos differencia. A Körmend zónával próbálkozott, közben viszont Gordon összeszedte harmadik faultját is, le kellett ülnie a hajrára. A két center nélkül mindkét csapat felgyorsult támadásban, többen is hozzá tudtak szólni, de több is volt a hiba (34-41). 

Triplazáporral indult a második félidő, az egyik oldalon Badzim és Pongó talált be, a másikon Ferencz csengetett kétszer, majd amikor Subotic is beszórt egy távolit, időt kért a Körmend, mert újra 10 pontra nőtt a differencia (40-50). White gyors kosarat is szerzett, majd Young vétett támadóhibát, Ferencz pedig 2+1-gyel jelentkezett, pillanatok alatt megfeleződött a távolság. Lehetett volna még kisebb is a különbség, de eladta a labdát a Körmend, amiből Badzim dobott hármast, majd a következő támadásból megint elszórták a labdát a vasiak, White pedig sportszerűtlent ütött. Young jól is büntetőzött, amivel újra 10 pont volt a szolnoki fór, majd Young nehéz duplájával már 12 volt közte. Henry csökkentette a károkat, majd Young vállalta túl magát, Stokes pedig távolrül kíméletlenül büntette is a hibát, de Pongó is bevert egy trojkát, nem akarta elengedni a nagyobb előnyt az Olaj. A negyed végén Cakarun is hozzá tudott szólni,   a szolnokiak pedig stabilizálni tudták a 10 pont feletti fórt (54-67). 

Cakarun jó megoldásaival indult a negyedik negyed, kosarat szerzett, faultokat harcolt ki, Kovács Péternek adott gólpasszt, ezt az extrát Henry egyedül nem tudta ellensúlyozni, 57-73-nál gyorsan időt is kért a Körmend. Durázi betörése csökkentette a vasi hátrányt, majd jól is védekeztek, Durázi pedig triplát is szórt, de nem tudták kiaknázni a lendületet: Young blokkolt látványosan, majd Savic ütött sportszerűtlent, Pongó pedig szép tempóval állította meg a felzárkózást. Subotic is szép horoggal jelentkezett, a körmendiek pedig elbizonytalanodtak, a negyedik negyed derekán 64-80-nál újabb időt kellett kérnie Constaninidesnek. A pauza sem segített, Cummings két ziccert tett a helyére, a különbség pedig nem nagyon akart csökkenni, bár White és Stokes időnként megtalálta az utat a gyűrűig. A végjátékot már rutinosan lemenedzselte az Olaj, a fiatalok is lehetőséget kaptak, sima győzelemmel jutott be a legjobb négy közé. 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus