Így látták a főszereplők a Falco-Olajt és a DEAC-PVSK-t

Rendben volt a Falco védekezése - az Olaj rosszul reagált a játékvezetői ítéletekre - Csirke szerint felesleges nyomás volt a PVSK-n.

DEAC - Pécsi VSK-VEOLIA 83-73

Berényi Sándor, DEAC (kosarsport.hu): Nagyon akartuk ezt a győzelmet, boldogok vagyunk, hogy összejött. A siker kulcsa a szervezett védekezésben rejlett, erre egész héten készültünk. Minimalizáltuk ellenfelünk irányítójának pontjait, és távolról is betaláltunk. Úgy gondolom, kellőképpen kiszolgáltuk közönségünket.

Csirke Ferenc, Pécs (kosarsport.hu): Fölösleges nyomásnak voltunk kitéve azáltal, hogy mi lettünk kikiáltva favoritnak. A statisztikai adatokban is minimális volt a csapatok közötti különbség, csak a kétpontosok értékesítésében múlt felül bennünket a DEAC. A harmadik negyedben úgy tűnt, sikerülhet magunk javára fordítani a mérkőzést, de egyénieskedni kezdtünk, így pedig nem lehet meccset nyerni.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Szolnoki Olaj KK 95-77

Szrecsko Szekulovics, Falco (vaol.hu): Nagyon fontos, nagyon nehéz meccset nyertünk meg – de szerintem megérdemelten. Végig kontrolláltuk a mérkőzést, az eredményt. A védekezésünk rendben volt, a harmadik negyedtől pedig a támadásaink is gördülékenyebbé, pontosabbá váltak. Gratulálok a fiatal Durázi Krisztofernek, aki jól oldotta meg a feladatát, sokat segített a rotációban. És persze kellett a közönségünk támogatása is. Együtt vagyunk, megyünk tovább!

Dragan Alekszics, Szolnok (vaol.hu): Gratulálok a Falcónak, abszolút megérdemelten nyert. Betegségek nehezítették a dolgunkat, de ellenfelünk az egész meccsen agresszívabban, jobban játszott. Elvesztettük például a lepattanócsatát. Nem akarok foglalkozni a bírókkal, fújtak ahogyan fújtak, de nagyon rosszul viszonyultunk a számunkra kedvezőtlen döntésekhez – nem vagyunk mi ilyen csapat, hogy lehetőséget adjunk, technikai hibákra, sportszerűtlen faultokra, kiállításokra. Éppen ezért még egyszer mondom, a Falco megérdemelten nyert!

Durázi Krisztofer, Falco (vaol.hu): Köszönöm a mesternek, hogy lehetőséget adott, igyekeztem legjobb tudásom szerint segíteni a csapatot. Egy nagyon erős ellenfelet győztünk le, nagyon fontos győzelmet arattunk. Sokáig kiélezett volt a meccs, nagyot kellett küzdeni. De a harmadik negyedtől már a kezünkben volt az irányítás.

Vojvoda Dávid, Szolnok (vaol.hu): Az első félidőben rendben volt a játékunk. Aztán jött a kritikus harmadik negyed, amikor elbuktuk a meccset. A folytatásban már csak futottunk az eredmény után. Sajnos nagyon rosszul reagáltuk le a játékvezetői ítéleteket, teljesen kizökkentünk a ritmusunkból, ezzel sokat tettünk azért hogy elveszítsük a mérkőzést. Ezen sürgősen változtatnunk kell! A Falcónak pedig gratulálok, remekül játszott, teljesen megérdemelten nyert.

fotó: kosarsport.hu
slide: FIBA / Unger Tamás

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus