Könnyűnek indult, nehéz Falco-siker lett a vége a KTE ellen

A félidőben 19-cel vezettek a szombathelyiek, a második 20 perc során azonban mindössze 23 pontot dobtak, de szűken kitartott előnyük a végéig.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 10. forduló 
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - KTE-Duna Aszfalt 74-71 (29-21, 22-11, 14-26, 9-13)

Falco: Norfleet 5/3, Váradi 12, Pustahvar 8/3, Balmazovic 18/6, Reddic 17. 
Csere: Tóth N. 5, Bíró 9/3.

KTE: Wittmann 13/9, Green 2, Derasimovic 20/3, Dramicanin 19/6, Karahodzic 4. 
Csere: Molnár M. 2, Dimic 9/3, Mészáros M. 2, Kucsera -. 

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Az 5-4-es mérleggel ötödik helyezett Falco az 5-5-tel hetedik Kecskemétet fogadta a férfi NB I/A tizedik fordulójának második összecsapásán. Váradi duplájával indult a derbi, Pustahvar triplájával pedig gyors 5-0-lal kezdtek a vasiak. Balmazovic kivételével minden hazai játékos betalált az első percekben, 14-4-nél Forray Gábornak kellett kikérnie első idejét. Potyogtak a kosarak, öt és fél percet követően 20-10-re vezetett a Falco - a remek védekezéséről híres KTE egyelőre nem találta a fogást Váradiékon. Ez a tíz pont körüli differencia az egész negyedben megmaradt, Tóth Norbert ziccerével 29-21-re vezetett az első felvonást követően a szombathelyi gárda.  

Karahodzic büntetőkkel hozta közelebb övéit a második etap elején, de Pustahvar két duplával tett róla, hogy ne zárkózzon nagyon a ritmusát nem igazán találó Kecskemét. Balmazovic is betalált, ismét Forray mester rendelte magához a lilákat - döcögött a játékuk (35-23). Nem használt azonban a pauza, egy újabb 7-3-as rohammal máris 43-26-ot mutatott az eredményjelző - a negyed felénél voltunk ekkor. Enerváltan mozogtak a kecskemétiek, Wittmann és Dramicanin játékára nem lehetett különösebb panasz, a többieknek azonban nem ment a játék. A félidőben 19 egységgel járt előrébb a vasi együttes, a játék képe alapján reális volt a különbség (51-32). 

Dramicanin közelijével indult a harmadik felvonás, de Reddic válasza sem késett sokat. Nem sokat változott a játék képe a korábban látottakhoz képest, Derasimovic gyors öt pontja csillantott fel talán némi reményt a KTE számára (56-42). Visszavett a tempóból a hazai gárda, öt és fél perc alatt mindössze öt pontot szereztek a sárga-feketék - szerencséjükre a vendégek sem "dobták szét" a gyűrűt. Gasper Okorn kért időt, hogy felrázza csapatát, nehogy nagyon felzárkózzon a szívós Forray-csapat (57-45). Vérszemet kapott azonban a a Kecskemét, egy ideig még tartotta tíz pont kürüli előnyét a vasi együttes, de Dimic triplája révén bejöttek ez alá a vendégek. A negyedet 12 ponttal nyerték Wittmannék, amivel 7 egységre zárkóztak az utolsó negyed előtt (65-58).  

Derasimovic találatával indult a játékrész, 18-nál járt már a szerb bedobó. Honfitársa, Dramicanin is eredményes volt, teljesen lefagyott a Falco, ráadásul egy támadóhiba után Julian Norfleet-et is elveszítették, kipontozódott az amerikai (65-62). Csaknem négy perc telt már el a negyedből, de egyelőre pont nélkül álltak a hazaiak - kevesen gondolták volna ezt az 51-32-es félidőt követően. Balmazovic törte meg a jeget, Váradi tempójával pedig végre átlendültek a holtponton a vasiak (69-62). Jó ütemű volt a KTE időkérése, ismét percekig nem talált be a házigazda - a lila-fehérek azonban két duplát is a helyére küldtek, egy trojkányira zárkózva ezzel (69-66). Balmazovic bedobott két büntetőt, Dimic kihagyott kettőt - mezőnykosarat képtelenek voltak szerezni a csapatok. Dimic aztán bedobott két szabaddobást, Derasimovicnak pedig labdája volt az egyenlítésre, de kimaradt (71-68). Bíró büntetőzhetett, és nem is hibázott a vasiak idei igazolása, időt kért Forray mester. Dramicanin szórt hátradőlős tempót, Váradi kettőből egyet dobott a vonalról, Wittmann egylábas triplája pedig kimaradt az utolsó másodpercekben. Fordítani már nem maradt ereje a KTE-nek, de alaposan megszorongatták a nagy első félidei előnyét szinte teljesen leadó Falcót. 

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus