Körmenden szakadt meg a Paks győzelmi sorozata

A vasiak irányító poszton való légióscseréjük után végig vezetve verték a végül Evanst is bevető, Schmidt Bélával először nem nyerő ASE-t.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 12. forduló
Egis Körmend - Atomerőmű SE 93-84 (29-25, 24-16, 22-27, 18-16)

Körmend: Thames 8, Price 19/9, Ferencz 9/3, Hammonds 19/6, Delas 13/3.
Csere: Bradford 14/3, Csorvási 11, Kiss M. -, Oroszi -.

Paks: Kovács Ák. 5/3, Ruják A. 14/12, Faust 28/6, Eilingsfeld 4, Trajkovszki 5/3.
Csere: Jevtovics 20, Evans 8/6, Medve -, Horváth K. -.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Thames, az újonnan érkező irányító váltotta McNeaill-t a Körmendnél, s azonnal kezdőbe is került hazai oldalon, míg a vendégek a nem teljesen egészséges Evanst nem kezdették ezen a derbin - s a mostanság szépen bevált Kovács Ákos-féle, jóval többet "labdázós" egyes posztos megoldással léptek fel zsinórban megszerzett három sikerük után.

Mario Delas kosara adta meg az alaphangot ennek az igencsak szórakoztató játékot hozó derbinek, Price hármasával 9-4-nél pedig először lépett el a Körmend. Az összesen 48 pontot termelő Faust - Jevtovics páros az első játékrész hajrája előtt felhozta 23-22-re a vendégeket, majd az egykori körmendi Ruják András triplájával át is vette a vezetést az ASE. A sérülése után kiváló formába lendülő Csorvási két kettesével és Bradford találatával viszont sokkal jobban zárta a negyedet a Zollner-had.

A folytatásban a látványosan nem egészséges Evans erőlködése nyomán leszakadt a Paks, ám a második etap derekán pont ő hozta vissza a vendégeket két triplával, ám Hammondsnak azonnal volt válasza, Price távolija után pedig már 14-es fórban volt a Körmend, mely a félidőre meg is tartott előnyéből 12 egységnyit.

A fordulás után visszatért az eredeti felálláshoz a Schmidt-Pavlik edzőpáros vendég oldalon, ez pedig stabilabb és eredményesebb játékot hozott támadó oldalon az Atomerőmű SE-nek, de a hazaiak így is nagyon ügyeltek arra, hogy ne jöjjön vissza ütőtávon belülre a hattal több (13-19) eladott labdát jegyző Paks. 70-56-nál megint a meccsben maradásért kellett kapaszkodnia a tolnai egyletnek, de Faust parádéja után 72-68-nál hirtelen újra ott lihegett a vasiak nyakán az ASE. Thames középtávolija zárta le ezt a játékrészt, hét egységnyi volt a különbség 10 perccel a végső dudaszó előtt.

Az igen sokoldalúan játszó Delas (13 pont, 7 lepattanó, 5 gólpassz, 3 szerzett labda), valamint a 19-19 egységig jutó Bradford - Hammonds duó ponterős játékával 90-77-nél lényegébe véve eldöntötte a csatát a Körmend, mely ezzel a sikerrel megerősítette második pozícióját a tabellán, a paksiak pedig három diadal után először kaptak ki ezzel a szakmai stábbal, viszont még így is rájátszás-pozícióban maradtak.

Fotó - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus