Remek meccsen verte a Szedeák a Kaposvárt

Az első félidőben kétszámjegyű előnyben voltak a somogyiak, de a Tisza-partiak nem adták fel, és behúzták az izgalmas végjátékot. 

Férfi NB I/A, 22. forduló

 

Naturtex-SZTE-Szedeák - Kaposvári KK 84-82 (15-24, 24-20, 27-22, 18-16)

A bajnokság 13. helyén álló Szedeák egy előrehozott összecsapáson fogadta a tabella 11. pozícióját elfoglaló Kaposvári KK együttesét. Mindkét gárdában akadt debütáló kosaras: a Tisza-partiaknál Duran Scott, a vendégeknél pedig Marko Csakarevics öltötte először magára új csapata mezét. Az első percekben fej-fej mellett haladtak a csapatok, egészen a negyed hajrájáig tartott az "ismerkedési periódus" - ezt követően azonban a Dramicsanyin - Davis páros vezérletével egy 8-0-s etappal meglógott a Kaposvár, és el is vitte a játékrészt (15-24). A második felvonás Morris Curry hármasával indult, de ezúttal is inkább a kaposváriak játszottak fölényben - hamar tíz pont fölé tornázták fórjukat, sőt Lalic közelijével már 16 is volt közte (21-37). Kovács és Curry pontjaival kezdett zárkózni a Szeged, ekkor még Norfleet trojkája valamelyest nyugtatólag hathatott Sztojan Ivkovics gárdájára. Lendületbe jöttek azonban a házigazdák, Curry és Asbury találataival előbb tíz pontra, majd Kovács kosaraival azon is belülre jöttek - tanácstalanná vált a kaposváriak játéka, az időkérés sem igazán segített rajtuk. A nagyszünethez érve még kitartott a vendégek előnye, de jókor jött nekik a pihenő, hiszen ritmust vesztettek (39-44).

A fordulás után Norfleet újabb kintijével 41-49-et mutatott az eredményjelző, a szegediek azonban újabb rohamba kezdtek: főként Asbury és Curry pontjaira alapozva fokozatosan dolgozták le hátrányukat, sőt 15-2-es futásuknak hála a vezetést is átvették (56-51). Lalic 2+1-es akciójával "ébredt" az Ivkovics-legénység, és a negyed végére vissza is jöttek egálra, izgalmas végjátéknak néztünk elébe (66-66). A záró etap első perccei ezúttal a vendégek fölényét hozták, 9-2-es rohamukkal igyekeztek "szökni" a somogyiak (68-75). Az Asbury - Curry duónak azonban erre is volt válasza, méghozzá egy 10-0-s sorozat képében - az egész derbi arról szólt, ki mekkora futást tudösszehozni. 78-75-re újfent a Tisza-prtiak vezettek, Asbury kosarára Dramicsanyin válaszolt. Scott hátradőlős tempója bepattogott a gyűrűbe, a túloldalon viszont Norfleet kintről tüzelt eredményesen (82-80). Curry-nek ütöttek oda a kaposváriak, hogy visszakerüljön hozzájuk a labda, de a játékmester mindkét büntetőjét értékesítette (84-80). Norfleet hibázott triplát, Dramicsanyin visszaszedte a támadópattanót, és be is dobta faulttal együtt - de a lehetséges 2+1 is kevés lett volna, ezért a szerb direkt röviden dobta el a szabaddobást, hátha sikerült összeszedni a játékszert. Nem sikerült, Krapic kaparta össze azt, így kisebb meglepetésre győzni tudott a Kaposvár ellen a Szedeák, a vendégektől így nagyon távolra került a középház. 

 

A Szedeák legjobb dobói: Curry 24/12, Asbury 22, Scott 13/3.
A Kaposvár legjobb dobói: Norfleet 19/15, Dramicsanyin 17/6, Davis 14/6. 

 

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus