Az MKOSZ is sértett a 3x3-as belga csalásbotrányban

2022 elején zárulhat le a nyomozás. 

Még szeptemberben írtunk arról, hogy a belga 3x3-as válogatott milyen "trükkökkel" kvalifikálta magát az olimpiára. Az ügyben azóta vannak fejlemények, amikor a helyzetről értesültek a magyar játékosok és a szövetségi kapitány, megbízták a Wenczel Ügyvédi Irodát, amely kifejezetten nemzetközi sportügyekre, sport-választottbírósági eljárásokra szakosodott, hogy térképezze fel az esetleges kártérítési lehetőségét, és képviselje őket. Az ügy majd vélhetően a Lausanne-i CAS (Court of Arbitration for Sport) előtt végződhet – mondta a Telexnek Wenczel Kristóf ügyvéd (aki maga is korábbi, kiváló kosaras).

Az ügy jelenleg ott tart, hogy mint azt Wenczel Kristóf elmesélte a Telexnek, a magyar iroda összeállt Belgium legnagyobb sportcsalásokkal foglalkozó ügyvédi irodájával, az Everesttel. A játékosok és a szövetségi kapitány pedig már hivatalosan is sértettként regisztrált a belga büntetőügyben. A portál megkereste Bodnár Pétert is, az MKOSZ főtitkárát, aki elmondta, hogy a szövetség elnöksége 2021. december 7-én tartott ülésén úgy döntött, hogy az ügyben az MKOSZ is sértettként regisztrálja magát.

Ez még nem maga a kártérítési per, ahhoz le kell majd zárni a nyomozást, de a Telex szerint az ügyészség rengeteg kihallgatást tartott, és vélhetően 2022 elején már reális a nyomozás befejezése.

Lesz is kit perelni, mert az érintett belga játékosok mellett egy antwerpeni klub, a flamand és a belga kosárlabda-szövetség érintettsége is biztosan felmerül, de az sem zárható ki, hogy mások, így akár olimpiai bizottságbeli tisztviselők is tudtak a csalásról.

fotó: fiba.basketball

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus