Báder Márton: idén a biztos bentmaradás a Honvéd célja

A Budapesti Honvéd szakmai igazgatója hosszabb interjút adott a Sport TV-nek.

A Mai Helyzet vendégeként több témában is nyilatkozott a korábbi sokszoros válogatott magasember. Elmondta, hogy az idei szezonban igyekeznek a földön maradni és reális célokat kitűzni - a mostani gazdasági helyzetben ez a stabil bentmaradás. Jelenleg nagyon nehéz jósolni és előre tervezni nem csak a kosárlabdában, hanem más hivatásos ligákban, sportágakban is, mivel akár évekig tartó nehéz gazdasági időszak következhet, ahol a fennmaradás is kérdésssé válhat. Jelenleg a fő feladat a mindennapi működés stabil biztosítása, a bérek pontos kifizetése, szakmai szempontból pedig az, hogy a csapat csapatként funkcionáljon - a szövetség legutóbbi elnökségi ülésén is a "létkérdés" került előtérbe. 

A Honvéd feljutása szakmai szempontból azért is volt fontos, mert így a kiemelt státuszban lévő Honvéd Akadémia fiataljai előtt ott a lehetőség, hogy A-csoportos csapatba kerüljenek - érzik is, hogy megnőtt az akadémia presztízse a feljutás után. Hozzátette, hogy a felnőtt csapat és az Akadémia pénzügyileg teljesen elkülönül. Nagyon örül, hogy az 1400 fős Ludovikában ha nem is telt házzal, de kifejezetten sok nézővel tudnak számolni. A régi Simon János Sportcsarnokba nem is tér vissza a felnőtt csapat, a jelenleg felújítás alatt álló csarnokot az Akadémia fogja birtokba venni, várhatóan jövő tavasszal. 

Összességében az eddigi eredményekkel elégedett, hiszen megszerezték első győzelmüket, két meccsen győzelmi esélyeik voltak, ugyanakkor nem is elsősorban az eredményesség a legfontosabb, hanem hogy a játékosok maximálisan felkészüljenek és mindent kiadjanak magukból, ez pedig eddig rendben volt. Büszke rá, hogy magyar vezetőedző (Baksa Szabolcs) irányítja a gárdát, amiben rengeteg fiatal magyar tehetség játszik komoly szerepet, a Paks ellen például a 2004-es születésű Hajdu Péter dobhatott kosárra a győzelemért. A bajnokság még nagyon hosszú, a bajnokságban egyedüliként egy idegenlégióssal játszanak, így elképzelhető, hogy érkezik még újabb külföldi játékos, de jelen pillanatban sokkal fontosabb a fiatalok felépítése. Ha választani kellene, hogy 20-30 percet játszó fiatal magyar játékosokkal és 1 légióssal bentmaradjon a csapat, vagy légiósokat hozzanak és fellépjenek mondjuk az 5-6. helyre, akkor gondolkodás nélkül az első opció mellett döntenének. 

A teljes interjú itt érhető el. 

fotó, slide: honved.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus