Egyetlen győzelemre vagyunk az Európa-bajnokságtól

Az ukránok Ausztria elleni győzelmével Ukrajna és a címvédő Szlovénia is kvalifikálta magát a 2022-es kontinenstornára, és a mi helyzetünk is egyszerűbb lett.

Ma késő délután újabb Európa-bajnoki selejtezőt játszottak a ljubljanai buborékban. Mint ismert, a mieinknek haza kellett jönnük a túl sok pozitív COVID-teszt miatt, a másik három csapat viszont játszott egymással, ezt a három összecsapást rendezték szombaton, vasárnap és a mai napon.

Mára eljutottunk oda, hogy ha Ukrajna legyőzi Ausztriát, akkor egészen biztosan kvalifikálja magát a 2022-es Eb-re a már 3 győzelemmel álló Szlovénia mellett - az osztrákoknak maximum 2 győzelmük lehet ebben az esetben, Ukrajna pedig vagy mérleggel, vagy egymás elleni eredménnyel kerül eléjük.

Nos, nem történt meglepetés: szoros első félidő után az ukránok a harmadik negyedben robbantottak, leszakították magukról a sógorokat. Ausztria mindent megpróbált, vissza is kapaszkodott a meccsbe, és egyenlítési esélye is volt az utolsó támadásban, de végül 70-67-re győzött északkeleti szomszédunk.

Ezzel tehát eldőlt, hogy Ukrajna és Szlovénia kint van a kontinenstornán, de a mieink helyzete is világossá vált: amennyiben akár egyetlen mérkőzést is nyer Sztojan Ivkovics együttese a februári ablakban (amelyben négy találkozót is játszik jelen állás szerint), akkor kijutott az Eb-re. Márpedig erre az eddigi eredmények alapján több mint reális sansz van.

Az F csoport jelenlegi állása:

1. Szlovénia           3-1
2. Ukrajna              2-2
3. Magyarország  2-0
4. Ausztria             0-4

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Fotó, Slide - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus